reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

U mnie za to dalej bladziochy na owu jak nie wiem 😅 dzisiaj zrobię jeszcze raz wieczorem żeby sprawdzić czy coś się zmieni . Wygląda to tak jak na zdjęciu ,z tym że 29 nie zdążyłam rano zrobić . Ale nie nastawiam się jakoś na te testy ,bo mnie różne cuda już wychodziły ,więc bardziej ufam temu co powiedziała lekarka że owu będzie na dniach ☺️

Załączniki

• c7beb5d5-5b9a-4926-8b9c-7c5ab43c11c6.jpeg
    c7beb5d5-5b9a-4926-8b9c-7c5ab43c11c6.jpeg
    42,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
jaka przerwę kazał wam zrobić lekarz , bo u nas kazała zrobić 2-4 dni czyli tyle ile mniej więcej jest przerwy podczas starań ,powiedziała że więcej to już jest za dużo . Więc jeżeli będziecie działać dzisiaj a badanie ma być w środę to myślę ten 1 dzien to może być trochę mało , my mieliśmy zrobić badanie w czwartek ,ale że względu na to że kazała nam się teraz stać przez 3 dni do wtorku to przełożyłam na kolejny wtorek badania żeby jednak te min 2 pełne dni przerwy były ☺️
2 dni abstynencji minimum. Chyba jednak przełożymy to badanie, wolę jeszcze spróbować. Wszystko się skomplikowało, przez to że mi się owulacja 2 dni przesunęła 😒

U mnie za to dalej bladziochy na owu jak nie wiem 😅 dzisiaj zrobię jeszcze raz wieczorem żeby sprawdzić czy coś się zmieni . Wygląda to tak jak na zdjęciu ,z tym że 29 nie zdążyłam rano zrobić . Ale nie nastawiam się jakoś na te testy ,bo mnie różne cuda już wychodziły ,więc bardziej ufam temu co powiedziała lekarka że owu będzie na dniach ☺️
A miewasz jakieś objawy owulacji? i jak długie miewasz cykle? U mnie w tym cyklu teksty nic nie pokazywały i już je skreśliłam (zazwyczaj owulacja ok 14 dc). Dopiero wczoraj 15 dc zaobserwowałam rano dużo więcej śluzu i tego samego dnia po południu był peak (z 0,32 skoczyło od razu na 1,5).

Mi ostatnio peak pokazało w niedzielę w poniedziałek wizyta u ginekologa I było max 2 dni po owulacji.
Więc wychodzi ze owulacje mam przed pikiem lub peak =od razu owulacja. Teraz wychodzi ze w sama owulacje mam wizyte .
Zastanawiam się co powie lekarz idę do innego całkiem. Czy 12 dni faza lutealna to ok?
Czy trzeba byłoby ją wydłużyć?
Pytam się z ciekawości,bo mój ginekolog twierdzi że 14 powinna być no ok rozumiem to,ale żadnych badań nie zrobił.
Więc sama wzięłam się za cały panel tarczycowy
Wizyta u lekarza w sobotę
Badania morfologia w tym tygodniu
Więc pojde w miarę przygotowana na wizytę.

A miewasz jakieś objawy owulacji? i jak długie miewasz cykle? U mnie w tym cyklu teksty nic nie pokazywały i już je skreśliłam (zazwyczaj owulacja ok 14 dc). Dopiero wczoraj 15 dc zaobserwowałam rano dużo więcej śluzu i tego samego dnia po południu był peak (z 0,32 skoczyło od razu na 1,5).
ogólnie objawy zazwyczaj mam tylko takie że mnie kłuje jajnik , że śluzem jest różnie ,nigdy nie zaobserwowalam żebym miała taki książkowy jak białko kurze , wgl nie mam go za dużo . W tym cyklu specjalnie brałam miovele nac i wiesiołek ale i tak nie widzę różnicy niestety 😔 testy robiłam już kiedyś i z tym pikiem było różnie , raz był raz go nie było a raz był 2 razy w miesiącu . W zeszłym cyklu akurat nie robiłam ,byłam na monitoringu i tak potwierdziłam owulację . W tym też chodze ma monitoring a testami chciałam tylko sprawdzić czy wgl jest sens je robić w moim przypadku. Cykle mam różne 27-34 , w zeszłym przez pozna stymulację i pozna owulację trwał 38 . Teraz jakby książkowo będę miała owulację 13-14 DC 😅 sprawdzę sobie jeszcze wieczorem czy coś się zadzieje z testami 😔

2 dni abstynencji minimum. Chyba jednak przełożymy to badanie, wolę jeszcze spróbować. Wszystko się skomplikowało, przez to że mi się owulacja 2 dni przesunęła 😒
myślę że ja też bym wolała podziałać jeszcze , badanie może poczekac jak dla mnie ,później bym miała wyrzuty sumienia że nie spróbowałam jeszcze się wbić w termin haha 😅😅

Spojrzy ktoś na wyniki? Homocysteina chyba za wysoka, progesteron nie wiem czy nie za niski (gdzieś czytałam, że min 18-20, żeby ewentualna ciąża mogła się utrzymać?), kwas foliowy powyżej normy… tsh też wysoko. Ech

Załączniki

• IMG_0060.jpeg
    IMG_0060.jpeg
    141 KB · Wyświetleń: 112
  • IMG_0061.jpeg
    IMG_0061.jpeg
    70,7 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Spojrzy ktoś na wyniki? Homocysteina chyba za wysoka, progesteron nie wiem czy nie za niski (gdzieś czytałam, że min 18-20, żeby ewentualna ciąża mogła się utrzymać?), kwas foliowy powyżej normy… tsh też wysoko. Ech
Ja odebralam wyniki tsh mam ponad 4.02 i te drugie też w granicy normy
Więc super :(
W sobotę Edo.
Na pewno leki .bynajmniej wiem że coś nie tak że mną

Do góry