reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Tak, jutro ostatni zdaje się. Zostało mi już tylko 8 zastrzyków do końca stymulacji 😅 no i Ovitrelle, no to 9.
Czuję się bardzo dobrze, gdyby ktoś mi powiedział, ze te zastrzyki to było placebo to bym uwierzyła 😅 (no gdybym nie widziała obrazu na USG 😁). Ogólnie stymulacje znoszę tak jak można chyba sobie wymarzyć 😅
Normalnie aż ciężko uwierzyć (oczywiście super, że tak jest)😅 ja miałam niewielkie dawki gonadotropin przy stymulacji zwykłej i już po drugim zastrzyku jajniki zaczęły mi buzować, 😂do tego stopnia, że pobiegłam na monitoring w 9 dc bo nie wiedziałam co jest😆, a co dopiero stymulacja pod ivf na dużych dawkach normalnie już się boję co mój orgaznizm odwali w takim przypadku🤣.
Najważniejsze, że w jajnikach się dzieję😍 daj znać jutro po podglądzie co i jak😉

reklama
Normalnie aż ciężko uwierzyć (oczywiście super, że tak jest)😅 ja miałam niewielkie dawki gonadotropin przy stymulacji zwykłej i już po drugim zastrzyku jajniki zaczęły mi buzować, 😂do tego stopnia, że pobiegłam na monitoring w 9 dc bo nie wiedziałam co jest😆, a co dopiero stymulacja pod ivf na dużych dawkach normalnie już się boję co mój orgaznizm odwali w takim przypadku🤣.
Najważniejsze, że w jajnikach się dzieję😍 daj znać jutro po podglądzie co i jak😉
dam dam :)
Ja jestem dziwnym tworem, który wszystko znosi dobrze 😅 (obym nie powiedziała tego w złą godzinę)

Tak wiem że jest skokowy, ale miesiąc temu mniej więcej tydzień przed okresem progesteron miałam prawie na poziomie 23..

Poza tym zaraz po owulacji złapałam infekcje.. Byłam dosyć mocno przeziębiona. Nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek z porażka.
Rozumiem...mimo wszystko, jeżeli sytuacja się zmieni to dawaj znać, nie lubię przekreślać szans na cykl za szybko.

Rozumiem...mimo wszystko, jeżeli sytuacja się zmieni to dawaj znać, nie lubię przekreślać szans na cykl za szybko.
Oczywiście dam znać, do miesiączki mam jeszcze 4-5 dni. Pamiętam że przy pierwszym dziecku zrobiłam dopiero Test w dniu planowanej miesiączki I kreska była bardzo blada.. A cykle mam średnio 25 dni

Oczywiście dam znać, do miesiączki mam jeszcze 4-5 dni. Pamiętam że przy pierwszym dziecku zrobiłam dopiero Test w dniu planowanej miesiączki I kreska była bardzo blada.. A cykle mam średnio 25 dni
No i właśnie, mimo tego niższego niż cykl temu proga nie ma jeszcze co wyrokować😉

Umawiam się do ginekologa, prawnie będę zażywać dupka bo plamienia i zawroty przed @ wróciły widocznie słaby ten próg bym :( chciała bym może sprawdzić czy jest owulacja a potem zdecydować na drożność. Spotkałam się dziś z przyjaciółką na kawę powiedziała mi, że mam blokadę w głowie z którą nie umiem się uporać i ma rację

Umawiam się do ginekologa, prawnie będę zażywać dupka bo plamienia i zawroty przed @ wróciły widocznie słaby ten próg bym :( chciała bym może sprawdzić czy jest owulacja a potem zdecydować na drożność. Spotkałam się dziś z przyjaciółką na kawę powiedziała mi, że mam blokadę w głowie z którą nie umiem się uporać i ma rację
Myślę, że dobry plan z monitoringiem i drożnością. O co chodzi z tą blokadą?

Mam takie pytanie dziewczyny: co Was ujęło tak najbardziej w swoich facetach na pierwszy rzut, chwalcie ich😁 ?
Mnie np. Poczucie humoru, na które teraz potrafię wyklinać😅 czarujący, szczery wg mnie uśmiech i to, że zawsze chciał wszystkim pomagać, potrafił słuchać i przesiadywać ze mną do 4 nad ranem mimo, że zaczynał pracę od 7🫠 😅

reklama
Przeżyłam 😅
W sumie nie było tak źle. Przyjemnie wcale, bolało przez chwilę, ale poszło w miarę sprawnie. Dawno mnie nic tak nie ucieszyło jak koniec tego zabiegu 😅Po też się czuje zaskakująco dobrze.
Z macicą wszystko w porządku. Biopsja pobrana, czekamy na wynik.

Do góry