reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

chciałabym ale mąż je ma na swoim meilu i nie chce mi wysłać bo mówi że będę siedzieć i przeszukiwać internet , że poczekamy i wizytę u lekarza
to tak bez norm wydaje mi się, że:
-ilość ok
-morfologia słaba ale patrzymy na ilość plemników więc super nie jest ale bardzo źle też nie,
-ruch postępowy poniżej normy

Ogólnie mogłoby być lepiej wiadomo :) wprowadziłabym suple, luźne gacie, więcej ruchu plus wizyta u androloga i usg jajek :)

reklama
15 dzien a cykle max 25 -26 dni
Tak 40stopni przez kilka dni bo z zapytaniem płuc walczyliśmy.
Dopiero w październiku możemy zrobić badania
A wiesz jaką masz fazę lutealna? Przykro mi z powodu choroby męża😥, badania nasienia po tak wysokiej gorączce w tak krótkim odstępie czasu mogą wyjść niewiarygodnie i niepotrzebnie Was zestresować. Proces spermatogenezy trwa około 3 miesięcy, dlatego nie wiem czy jest sens robić badania szybciej niż po upływie tego czasu (licząc od gorączki).

to tak bez norm wydaje mi się, że:
-ilość ok
-morfologia słaba ale patrzymy na ilość plemników więc super nie jest ale bardzo źle też nie,
-ruch postępowy poniżej normy

Ogólnie mogłoby być lepiej wiadomo :) wprowadziłabym suple, luźne gacie, więcej ruchu plus wizyta u androloga i usg jajek :)
na wizycie u naszej gin zobaczymy co powie , czy iść do jakiegoś specjalisty i coś jeszcze zgadać . Suple już zamówiłam inne , luźne gacie ma , muszę ewidentnie wprowadzic więcej ruchu i poprawić dietę bo z tym tobie bywa . Przestraszyla mnie ta morfologia że tych plemników jest mało o prawidłowej budowie 😔

na wizycie u naszej gin zobaczymy co powie , czy iść do jakiegoś specjalisty i coś jeszcze zgadać . Suple już zamówiłam inne , luźne gacie ma , muszę ewidentnie wprowadzic więcej ruchu i poprawić dietę bo z tym tobie bywa . Przestraszyla mnie ta morfologia że tych plemników jest mało o prawidłowej budowie 😔
z morfologią jest tak, że badają tylko część plemników.. Zresztą co wtrysk to pewnie lekko inaczej wyjdzie.

Ja zauważyłam, że przy naturalnych staraniach ważny jest ruch.

W ogóle nie czytałam parę dni a tu kilkadziesiąt stron napisałyście xd przeczytałam, ale nie będę już odpisywać wstecz ;) gratuluje wszystkich kreseczek, @klaudia16 gratuluje że udało się zrobić to badanie nasienia. Ja niestety nie znam się na tych wszystkich wynikach więc nie odpowiem czy są ok czy nie.
@LadyCaro czy Ty dostałaś swoje wyniki z katowic? Bo ja mam a Ty chyba byłaś chwilę przede mną? Za to mój mąż nadal nie dostał.
Jak owulacja będzie po stronie drożnego to wciąż masz szansę naturalnie zajść w ciaze😉

Dziewczyny byłam na drożności, jeden jajowód drożny drugi nie. Któraś z was wie jak to wygląda w tej sytuacji, czy robi sięnp. laparoskopię czy jak jeden drożny to się zostawia? Kurcze, muszę sobie to teraz poukładać w głowie.
Ale sam zabieg to w sumie nie było się czego bać, zabolało przy tym niedrożnym bardziej, ale okres boli bardziej
Ciesze się, że ok zniosłaś to badanie. Przykro mi, że jeden jajowód jest niedrożny😕 ale lepiej mieć tą wiedzę i z drugim działającym nadal są szansę na ciąże. Nie chcę doradzać co do działań, bo tak na prawdę sama nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji. Lekarz nic nie sugerował?

Jak owulacja będzie po stronie drożnego to wciąż masz szansę naturalnie zajść w ciaze😉
Jak będzie owulacja po stronie niedrożnego też można zajść w ciąże, niespodzianka 😅 drożny może przechwycić. Mamy taki przypadek na forum nawet :) owulacja z niedrożnego a ciąża zdrowa i donoszona.

reklama
@LadyCaro jak się czujesz? Jutro ostatni podgląd?
Tak, jutro ostatni zdaje się. Zostało mi już tylko 8 zastrzyków do końca stymulacji 😅 no i Ovitrelle, no to 9.
Czuję się bardzo dobrze, gdyby ktoś mi powiedział, ze te zastrzyki to było placebo to bym uwierzyła 😅 (no gdybym nie widziała obrazu na USG 😁). Ogólnie stymulacje znoszę tak jak można chyba sobie wymarzyć 😅

Do góry