reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

chciałabym ale mąż je ma na swoim meilu i nie chce mi wysłać bo mówi że będę siedzieć i przeszukiwać internet , że poczekamy i wizytę u lekarza
to tak bez norm wydaje mi się, że:
-ilość ok
-morfologia słaba ale patrzymy na ilość plemników więc super nie jest ale bardzo źle też nie,
-ruch postępowy poniżej normy

Ogólnie mogłoby być lepiej wiadomo :) wprowadziłabym suple, luźne gacie, więcej ruchu plus wizyta u androloga i usg jajek :)

reklama
15 dzien a cykle max 25 -26 dni
Tak 40stopni przez kilka dni bo z zapytaniem płuc walczyliśmy.
Dopiero w październiku możemy zrobić badania
A wiesz jaką masz fazę lutealna? Przykro mi z powodu choroby męża😥, badania nasienia po tak wysokiej gorączce w tak krótkim odstępie czasu mogą wyjść niewiarygodnie i niepotrzebnie Was zestresować. Proces spermatogenezy trwa około 3 miesięcy, dlatego nie wiem czy jest sens robić badania szybciej niż po upływie tego czasu (licząc od gorączki).

to tak bez norm wydaje mi się, że:
-ilość ok
-morfologia słaba ale patrzymy na ilość plemników więc super nie jest ale bardzo źle też nie,
-ruch postępowy poniżej normy

Ogólnie mogłoby być lepiej wiadomo :) wprowadziłabym suple, luźne gacie, więcej ruchu plus wizyta u androloga i usg jajek :)
na wizycie u naszej gin zobaczymy co powie , czy iść do jakiegoś specjalisty i coś jeszcze zgadać . Suple już zamówiłam inne , luźne gacie ma , muszę ewidentnie wprowadzic więcej ruchu i poprawić dietę bo z tym tobie bywa . Przestraszyla mnie ta morfologia że tych plemników jest mało o prawidłowej budowie 😔

na wizycie u naszej gin zobaczymy co powie , czy iść do jakiegoś specjalisty i coś jeszcze zgadać . Suple już zamówiłam inne , luźne gacie ma , muszę ewidentnie wprowadzic więcej ruchu i poprawić dietę bo z tym tobie bywa . Przestraszyla mnie ta morfologia że tych plemników jest mało o prawidłowej budowie 😔
z morfologią jest tak, że badają tylko część plemników.. Zresztą co wtrysk to pewnie lekko inaczej wyjdzie.

Ja zauważyłam, że przy naturalnych staraniach ważny jest ruch.

W ogóle nie czytałam parę dni a tu kilkadziesiąt stron napisałyście xd przeczytałam, ale nie będę już odpisywać wstecz ;) gratuluje wszystkich kreseczek, @klaudia16 gratuluje że udało się zrobić to badanie nasienia. Ja niestety nie znam się na tych wszystkich wynikach więc nie odpowiem czy są ok czy nie.
@LadyCaro czy Ty dostałaś swoje wyniki z katowic? Bo ja mam a Ty chyba byłaś chwilę przede mną? Za to mój mąż nadal nie dostał.
Jak owulacja będzie po stronie drożnego to wciąż masz szansę naturalnie zajść w ciaze😉

Dziewczyny byłam na drożności, jeden jajowód drożny drugi nie. Któraś z was wie jak to wygląda w tej sytuacji, czy robi sięnp. laparoskopię czy jak jeden drożny to się zostawia? Kurcze, muszę sobie to teraz poukładać w głowie.
Ale sam zabieg to w sumie nie było się czego bać, zabolało przy tym niedrożnym bardziej, ale okres boli bardziej
Ciesze się, że ok zniosłaś to badanie. Przykro mi, że jeden jajowód jest niedrożny😕 ale lepiej mieć tą wiedzę i z drugim działającym nadal są szansę na ciąże. Nie chcę doradzać co do działań, bo tak na prawdę sama nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji. Lekarz nic nie sugerował?

Jak owulacja będzie po stronie drożnego to wciąż masz szansę naturalnie zajść w ciaze😉
Jak będzie owulacja po stronie niedrożnego też można zajść w ciąże, niespodzianka 😅 drożny może przechwycić. Mamy taki przypadek na forum nawet :) owulacja z niedrożnego a ciąża zdrowa i donoszona.

reklama
@LadyCaro jak się czujesz? Jutro ostatni podgląd?
Tak, jutro ostatni zdaje się. Zostało mi już tylko 8 zastrzyków do końca stymulacji 😅 no i Ovitrelle, no to 9.
Czuję się bardzo dobrze, gdyby ktoś mi powiedział, ze te zastrzyki to było placebo to bym uwierzyła 😅 (no gdybym nie widziała obrazu na USG 😁). Ogólnie stymulacje znoszę tak jak można chyba sobie wymarzyć 😅

Do góry