reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

A długo się staracie? Nie ma gwarancji, ze jak pierwsza ciąża przyszła bez problemu, to kolejne też takie będą niestety 😞 U nas też wyniki były ok, dopiero po drożności wyszło, że tu może być problem. Ale jeżeli jesteście na początku starań to faktycznie dajcie sobie jeszcze czas ☺️
Niedługo. 3 cykl starań za nami.
Nawet nie wiem o co chodzi dokładnie z tą drożnością.

reklama
Jutro jade z kuzynką na połówkowe usg...
Pomyslicie moze ze jestem okropna ale byłoby lepiej dla mojej psychiki jakbym troszke umiala w tej relacji postawic granice i ten kontakt ograniczyć. Z drugiej strony skad ona moze wiedziec co ja przeżywam jak ja jej tego nie mowie. Nie chce sie z tego zwierzac a jednocześnie nie chce jej urazic naglym odsunieciem sie.
Nie umialam jej odmowic jak mnie poprosiła zebym z nia pojechala bo nie chce byc sama.

Hej kobitki byłam u tej Pani nowej ginekolog.
Dzis miałam peak na uzg nie równy pecherzyk więc pewnie dziś lub jutro.
Żadnych torbieli .
Macica 11mm edometrium więc idealne .
Niema się przyczepić do niczego.
Mam zrobić za tydzień progesteron. Prolaktyne i amh zobaczyć jak to wygląda.
Udac się do swojego lekarza
I podstawa badanie nasienia ok to wiem tylko możemy dopiero na początku października bo mąż był chory.

Jajnik mnie boli ten prawy dziś.
Pytałam się czy tak późno owulacja na cykle 26 to norma?
Najlepiej zbadać progesteron I wtedy zobaczyć jak będzie nie domaga to leki .

Ja już głupia jestem od tych lekarzy..

Ja po ostatnim cyklu mam taką traumę z tymi testami owulacyjnymi które nie wychodzili że nie mam nawet ochoty na nie sikać w tym cyklu żeby się nie stresować 😅 a z drugiej strony chciała bym wiedzieć czy jest ten pik czy nie ..
To może daj im jeszcze szansę się sprawdzić w tym? 😅 no jak uważasz Twoja decyzja🙂

Pro
Tak w ogóle to dzień dobry. Byłam dzisiaj w laboratorium, bo miałam sprawdzić poziom prolaktyny i oznaczyłam od razu poziom progesteronu i betę, bo jestem 4-5 dni przed okresem.
Prolaktyna na poziomie 17, progesteron 9, a Beta negatywna..
Także chyba kolejny cykl przepadł.
Nie wiem już w czym jest problem, dwa lata temu za pierwszym podejsciem się udalo, a teraz potwierdzone owulacje, niby wszystko wyglada dobrze, starania też i w dniu owulacji i dzien przed, dzien po i w ogole regularnie i dosyć często.. A dalej nie wychodzi.
Nawet w tym cyklu wyluzowalam i nie mialam takiego parcia..
Ech progesteron raczej spada, także nadzieji już nie ma
Progesteron jest skokowy, tak na prawdę nie wiadomo w jakim momencie go wyłapałaś. Jeszcze chwila do okresu, jeszcze nie wszystko stracone, może na betę było jeszcze za wcześnie.

Hej dziewczyny. Ja jestem w 24dc, oczywiście też miałam czekać z testem do dnia @ ale chyba dziś pojadę kupić i jutro rano kupię. Współżyliśmy w dzień owulacji i dnia następnego, niestety owulacja tylko na podstawie aplikacji.
Jestem 5 dni przed @ i dziś bardzo odczuwam bóle podbrzusza i trochę pleców, pojawiło się także dużo śluzu, nie kojarzę żebym dotychczas tak miała, ale pewnie sobie wkręcam i to objawy przed @…
Hej. Oby objawy nie okazały się PMSem 🤞
Zpisać Cię na testowanie na jutro?

Hej kobitki byłam u tej Pani nowej ginekolog.
Dzis miałam peak na uzg nie równy pecherzyk więc pewnie dziś lub jutro.
Żadnych torbieli .
Macica 11mm edometrium więc idealne .
Niema się przyczepić do niczego.
Mam zrobić za tydzień progesteron. Prolaktyne i amh zobaczyć jak to wygląda.
Udac się do swojego lekarza
I podstawa badanie nasienia ok to wiem tylko możemy dopiero na początku października bo mąż był chory.

Jajnik mnie boli ten prawy dziś.
Pytałam się czy tak późno owulacja na cykle 26 to norma?
Najlepiej zbadać progesteron I wtedy zobaczyć jak będzie nie domaga to leki .

Ja już głupia jestem od tych lekarzy..
A który masz dzień cyklu? Mąż miał gorączkę podczas choroby? Dobrze, że lekarz zalecił AMH i resztę badań.

Pro

Progesteron jest skokowy, tak na prawdę nie wiadomo w jakim momencie go wyłapałaś. Jeszcze chwila do okresu, jeszcze nie wszystko stracone, może na betę było jeszcze za wcześnie.
Tak wiem że jest skokowy, ale miesiąc temu mniej więcej tydzień przed okresem progesteron miałam prawie na poziomie 23..

Poza tym zaraz po owulacji złapałam infekcje.. Byłam dosyć mocno przeziębiona. Nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek z porażka.

reklama
Przyszły wyniki nasienia

Koncentracja 45mln
ruch postępowy 23%
morfologia plemnika 1%
żywych plemników 63%
Całkowita liczba plemników 118 ml

Do góry