reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Hej dziewczyny. Ja jestem w 24dc, oczywiście też miałam czekać z testem do dnia @ ale chyba dziś pojadę kupić i jutro rano kupię. Współżyliśmy w dzień owulacji i dnia następnego, niestety owulacja tylko na podstawie aplikacji.
Jestem 5 dni przed @ i dziś bardzo odczuwam bóle podbrzusza i trochę pleców, pojawiło się także dużo śluzu, nie kojarzę żebym dotychczas tak miała, ale pewnie sobie wkręcam i to objawy przed @…

reklama
Tak w ogóle to dzień dobry. Byłam dzisiaj w laboratorium, bo miałam sprawdzić poziom prolaktyny i oznaczyłam od razu poziom progesteronu i betę, bo jestem 4-5 dni przed okresem.
Prolaktyna na poziomie 17, progesteron 9, a Beta negatywna..
Także chyba kolejny cykl przepadł.
Nie wiem już w czym jest problem, dwa lata temu za pierwszym podejsciem się udalo, a teraz potwierdzone owulacje, niby wszystko wyglada dobrze, starania też i w dniu owulacji i dzien przed, dzien po i w ogole regularnie i dosyć często.. A dalej nie wychodzi.
Nawet w tym cyklu wyluzowalam i nie mialam takiego parcia..
Ech progesteron raczej spada, także nadzieji już nie ma
A badałaś drożność jajowodów? partner badał nasienie?

A badałaś drożność jajowodów? partner badał nasienie?
Jeszcze nie badalam drożności. Moja ginekolog dała nam czas do konca roku i wtedy ewentualnie bedziemy badac drożność. Tym bardziej że owulacja występuje, endometrium też jest ok.. Jedno dziecko już mam z mężem i ginekolog stwierdziła że narazie nie ma co badać męża. Mamy po 31 lat oboje.
I 2 lata temu zaszłam bez problemu za pierwszym podejściem. Mamy 14 miesięcznego synka na pokładzie.

Cześć dziewczyny miesiączkę mialam dostać 17/18 wrzesień i testowanie mam na 18.09, ale zaczęły mnie bolec cycki no i nie wytrzymalam. Test jest nie z porannego moczu. Jeden o 10 drugi z teraz. Chyba soe udało, co sądzicie? Testy rozebrałam bo światło się odbijało. Są to pinki strumieniowe
Kreska jak wół ;)
Gratulacje!

Ja dzisiaj zrobiłam test oczywiście nie wytrzymałam 😔 9dpo biel jakich mało ,także myślę że już nic z tego 😔 piersi nie bolą , bardziej bym powiedziała że pieką od środka , ale przy dotyku nie bolą , śluzu jest więcej mi się wydaje ale też nie jest wodnisty tylko taki lepki , więc wydaje mi się że nic tego raczej nie zwiastuje że się udało 😔 jutro pewnie sprawdzę jeszcze raz chociaż na cud nie liczę

Czesc dziewczyny
Okresu dalej brak. Dzisiaj 32/33dc.
wrzucam test z dzisiaj. Co myślicie? 2 zdjecie po kilku minutach, 1 zdjęcie po około godzinie.
Na zywo wyglada to lepiej. Trochę tracę cierpliwość. Jak dzisiaj okres nie przyjdzie to chyba rano beta. Jak się uda przed pracą.
Może to zwidy, a może moje myślenie życzeniowe ale ja na drugim tescie jakiś tam cień widze. Ciężko tylko określić czy to szary i nie fabryczna. Może na zywo lepiej to wyglada

Dziewczyny
Tak w ogóle to oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzis test. Bialy oczywiście.
A jakby na potwierdzenie żebym juz się dalej nie męczyła kilka h temu rozkręcił sie okres...2-3 dni za wcześnie
Także mozna mi wpisac małpę
Smutno, przykro, beznadziejnie. Jak co cykl zresztą...

Jeszcze nie badalam drożności. Moja ginekolog dała nam czas do konca roku i wtedy ewentualnie bedziemy badac drożność. Tym bardziej że owulacja występuje, endometrium też jest ok.. Jedno dziecko już mam z mężem i ginekolog stwierdziła że narazie nie ma co badać męża. Mamy po 31 lat oboje.
I 2 lata temu zaszłam bez problemu za pierwszym podejściem. Mamy 14 miesięcznego synka na pokładzie.
A długo się staracie? Nie ma gwarancji, ze jak pierwsza ciąża przyszła bez problemu, to kolejne też takie będą niestety 😞 U nas też wyniki były ok, dopiero po drożności wyszło, że tu może być problem. Ale jeżeli jesteście na początku starań to faktycznie dajcie sobie jeszcze czas ☺️

reklama
Do góry