reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Hej dziewczyny. Ja jestem w 24dc, oczywiście też miałam czekać z testem do dnia @ ale chyba dziś pojadę kupić i jutro rano kupię. Współżyliśmy w dzień owulacji i dnia następnego, niestety owulacja tylko na podstawie aplikacji.
Jestem 5 dni przed @ i dziś bardzo odczuwam bóle podbrzusza i trochę pleców, pojawiło się także dużo śluzu, nie kojarzę żebym dotychczas tak miała, ale pewnie sobie wkręcam i to objawy przed @…

reklama
Tak w ogóle to dzień dobry. Byłam dzisiaj w laboratorium, bo miałam sprawdzić poziom prolaktyny i oznaczyłam od razu poziom progesteronu i betę, bo jestem 4-5 dni przed okresem.
Prolaktyna na poziomie 17, progesteron 9, a Beta negatywna..
Także chyba kolejny cykl przepadł.
Nie wiem już w czym jest problem, dwa lata temu za pierwszym podejsciem się udalo, a teraz potwierdzone owulacje, niby wszystko wyglada dobrze, starania też i w dniu owulacji i dzien przed, dzien po i w ogole regularnie i dosyć często.. A dalej nie wychodzi.
Nawet w tym cyklu wyluzowalam i nie mialam takiego parcia..
Ech progesteron raczej spada, także nadzieji już nie ma
A badałaś drożność jajowodów? partner badał nasienie?

A badałaś drożność jajowodów? partner badał nasienie?
Jeszcze nie badalam drożności. Moja ginekolog dała nam czas do konca roku i wtedy ewentualnie bedziemy badac drożność. Tym bardziej że owulacja występuje, endometrium też jest ok.. Jedno dziecko już mam z mężem i ginekolog stwierdziła że narazie nie ma co badać męża. Mamy po 31 lat oboje.
I 2 lata temu zaszłam bez problemu za pierwszym podejściem. Mamy 14 miesięcznego synka na pokładzie.

Cześć dziewczyny miesiączkę mialam dostać 17/18 wrzesień i testowanie mam na 18.09, ale zaczęły mnie bolec cycki no i nie wytrzymalam. Test jest nie z porannego moczu. Jeden o 10 drugi z teraz. Chyba soe udało, co sądzicie? Testy rozebrałam bo światło się odbijało. Są to pinki strumieniowe
Kreska jak wół ;)
Gratulacje!

Ja dzisiaj zrobiłam test oczywiście nie wytrzymałam 😔 9dpo biel jakich mało ,także myślę że już nic z tego 😔 piersi nie bolą , bardziej bym powiedziała że pieką od środka , ale przy dotyku nie bolą , śluzu jest więcej mi się wydaje ale też nie jest wodnisty tylko taki lepki , więc wydaje mi się że nic tego raczej nie zwiastuje że się udało 😔 jutro pewnie sprawdzę jeszcze raz chociaż na cud nie liczę

Czesc dziewczyny
Okresu dalej brak. Dzisiaj 32/33dc.
wrzucam test z dzisiaj. Co myślicie? 2 zdjecie po kilku minutach, 1 zdjęcie po około godzinie.
Na zywo wyglada to lepiej. Trochę tracę cierpliwość. Jak dzisiaj okres nie przyjdzie to chyba rano beta. Jak się uda przed pracą.
Może to zwidy, a może moje myślenie życzeniowe ale ja na drugim tescie jakiś tam cień widze. Ciężko tylko określić czy to szary i nie fabryczna. Może na zywo lepiej to wyglada

Dziewczyny
Tak w ogóle to oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzis test. Bialy oczywiście.
A jakby na potwierdzenie żebym juz się dalej nie męczyła kilka h temu rozkręcił sie okres...2-3 dni za wcześnie
Także mozna mi wpisac małpę
Smutno, przykro, beznadziejnie. Jak co cykl zresztą...

Jeszcze nie badalam drożności. Moja ginekolog dała nam czas do konca roku i wtedy ewentualnie bedziemy badac drożność. Tym bardziej że owulacja występuje, endometrium też jest ok.. Jedno dziecko już mam z mężem i ginekolog stwierdziła że narazie nie ma co badać męża. Mamy po 31 lat oboje.
I 2 lata temu zaszłam bez problemu za pierwszym podejściem. Mamy 14 miesięcznego synka na pokładzie.
A długo się staracie? Nie ma gwarancji, ze jak pierwsza ciąża przyszła bez problemu, to kolejne też takie będą niestety 😞 U nas też wyniki były ok, dopiero po drożności wyszło, że tu może być problem. Ale jeżeli jesteście na początku starań to faktycznie dajcie sobie jeszcze czas ☺️

reklama
Do góry