reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

To nie ma znaczenia, a bardzo ważne są zdrowe zęby
To akurat wiem, zeby „sieją” na wszystko. Mam zdrowe ząbki tylko 2 plomby a ta ósemka wybiła się może z miesiąc temu i już jest w niej dziurka która tak mi się daje we znaki w tym tygodniu, ze masakra aż w szoku jestem 😳 wzięłam nawet w czwartek 2 przeciwbólowe bo już wytrzymać nie mogłam a tak się starałam nic nie brać :(

reklama
Witam dziewczynki :) ja dziś ( na moje oko) jakieś 3/4 dpo. Ciągną mnie jajniki i zaczynaja bolec piersi ale aż się dziwie, ze dopiero teraz bo mam tak od dnia owulacji lub dzień po. No chyba, ze organizm mnie zawiódł i owulka była wczoraj ale wtedy to słabo trochę bo seksy były wtorek, sroda, czwartek. Wczoraj foszek poszedł i już nie było nic 🤣🤷‍♀️ Trochę się cykam bo w poniedziałek mam dentystę, niestety koniecznie na zabieg usunięcia 8 bo zaczęła się psuć nawet nie wiem kiedy i pobolewa :/ myślicie, zeby mówić, ze się staramy ? To zmieni jakoś leczenie ? Wiem, ze w ciąży nie jestem jeszcze póki co na pewno, ale i tak się obawiam, ze to zmniejszy sporo nasze szanse w tym cyklu :(
Przeswietlenia nie mozna w ciazy, i znieczulenie inne podadzą. Ale na tym etapie przed implantacją, to znieczulenie raczej nie zaszkodzi, ale przeswietlenia nie zrobiłbym.

To akurat wiem, zeby „sieją” na wszystko. Mam zdrowe ząbki tylko 2 plomby a ta ósemka wybiła się może z miesiąc temu i już jest w niej dziurka która tak mi się daje we znaki w tym tygodniu, ze masakra aż w szoku jestem 😳 wzięłam nawet w czwartek 2 przeciwbólowe bo już wytrzymać nie mogłam a tak się starałam nic nie brać :(
Stan zapalny, czytalam ze moze byc przyczyną cp, i u mnie między wizytami, zrobił sie stan zapalny i spuchlam i zastanawiałam sie czy to moglo być przyczyną. Leć wyrywaj i z glowy.

Hej dziewczyny, pisałam troszkę ma poprzednich wątkach. To może się przypomnę. Starania od stycznia, z racji wieku (43l.) badania i okazuje się, że u partnera morfologia 2%. Słowa lekarza, zajść znajdziemy, ale ile to potrwa- nie wiadomo. Decyzja- inseminacja. Niestety nieudana. 13 czerwca miałam okres. Postanowiliśmy, że jeden cykl odpuszczamy, bo 25.06 odbył się nasz ślub. Nie chcieliśmy się stresować dodatkowo. Potem wyjechaliśmy na wakacje..., A ja nie dostałam okresu. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że to ciąża. Myślałam, że wahania hormonalne itd. Wczoraj wróciliśmy, zrobiłam test i bach dwie krechy. Jestem w szoku, że nie wiem co mam dalej robić. Mam 11 córkę, a czuję się jak dziecko we mgle. Martwię się również, bo trochę pobalowalam, brałam leki...Życie potrafi zaskoczyć. Powodzenia dla Was❤️❤️❤️

Nie wiem czy to dobre źródło, ale w wielu powiela się, ze stan zapalny - infekcja bakteryjna może być przyczyną...
Eeee nie umiem wstawić linku
Stan zapalny jest niebezpieczny owszem. W pierwszej ciąży miałam zgorzel zęba i się naczytałam jakie to niebezpieczne. Nie wiem czy poronień czy innych problemów ale na pewno lepiej teraz leczyć niż z pierwszym trymestrze. Ja właśnie kończę leczenie kanałowe tego zęba gdzie miałam zgorzel 🤷

U mnie dzis biało i mało tego.... tak mnie połamało, że myslalam, że w dzisiejszą noc zejdę ... a przed wykonaniem testu nie chcialsm brać niczego.... bol głowy niesamowity w obu skroniach, katar i bolą mnie wszystkie kosci, mięśnie, stawy... ciekawe covid czy grypa... oczywiście prawie nie spałam, gorączki na szczescie nie mam... będzie piękne wejście w nowy cykl

U mnie dzis biało i mało tego.... tak mnie połamało, że myslalam, że w dzisiejszą noc zejdę ... a przed wykonaniem testu nie chcialsm brać niczego.... bol głowy niesamowity w obu skroniach, katar i bolą mnie wszystkie kosci, mięśnie, stawy... ciekawe covid czy grypa... oczywiście prawie nie spałam, gorączki na szczescie nie mam... będzie piękne wejście w nowy cykl
Przytulam

reklama
Do góry