reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

To nie ma znaczenia, a bardzo ważne są zdrowe zęby
To akurat wiem, zeby „sieją” na wszystko. Mam zdrowe ząbki tylko 2 plomby a ta ósemka wybiła się może z miesiąc temu i już jest w niej dziurka która tak mi się daje we znaki w tym tygodniu, ze masakra aż w szoku jestem 😳 wzięłam nawet w czwartek 2 przeciwbólowe bo już wytrzymać nie mogłam a tak się starałam nic nie brać :(

reklama
Witam dziewczynki :) ja dziś ( na moje oko) jakieś 3/4 dpo. Ciągną mnie jajniki i zaczynaja bolec piersi ale aż się dziwie, ze dopiero teraz bo mam tak od dnia owulacji lub dzień po. No chyba, ze organizm mnie zawiódł i owulka była wczoraj ale wtedy to słabo trochę bo seksy były wtorek, sroda, czwartek. Wczoraj foszek poszedł i już nie było nic 🤣🤷‍♀️ Trochę się cykam bo w poniedziałek mam dentystę, niestety koniecznie na zabieg usunięcia 8 bo zaczęła się psuć nawet nie wiem kiedy i pobolewa :/ myślicie, zeby mówić, ze się staramy ? To zmieni jakoś leczenie ? Wiem, ze w ciąży nie jestem jeszcze póki co na pewno, ale i tak się obawiam, ze to zmniejszy sporo nasze szanse w tym cyklu :(
Przeswietlenia nie mozna w ciazy, i znieczulenie inne podadzą. Ale na tym etapie przed implantacją, to znieczulenie raczej nie zaszkodzi, ale przeswietlenia nie zrobiłbym.

To akurat wiem, zeby „sieją” na wszystko. Mam zdrowe ząbki tylko 2 plomby a ta ósemka wybiła się może z miesiąc temu i już jest w niej dziurka która tak mi się daje we znaki w tym tygodniu, ze masakra aż w szoku jestem 😳 wzięłam nawet w czwartek 2 przeciwbólowe bo już wytrzymać nie mogłam a tak się starałam nic nie brać :(
Stan zapalny, czytalam ze moze byc przyczyną cp, i u mnie między wizytami, zrobił sie stan zapalny i spuchlam i zastanawiałam sie czy to moglo być przyczyną. Leć wyrywaj i z glowy.

Hej dziewczyny, pisałam troszkę ma poprzednich wątkach. To może się przypomnę. Starania od stycznia, z racji wieku (43l.) badania i okazuje się, że u partnera morfologia 2%. Słowa lekarza, zajść znajdziemy, ale ile to potrwa- nie wiadomo. Decyzja- inseminacja. Niestety nieudana. 13 czerwca miałam okres. Postanowiliśmy, że jeden cykl odpuszczamy, bo 25.06 odbył się nasz ślub. Nie chcieliśmy się stresować dodatkowo. Potem wyjechaliśmy na wakacje..., A ja nie dostałam okresu. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że to ciąża. Myślałam, że wahania hormonalne itd. Wczoraj wróciliśmy, zrobiłam test i bach dwie krechy. Jestem w szoku, że nie wiem co mam dalej robić. Mam 11 córkę, a czuję się jak dziecko we mgle. Martwię się również, bo trochę pobalowalam, brałam leki...Życie potrafi zaskoczyć. Powodzenia dla Was❤️❤️❤️

Nie wiem czy to dobre źródło, ale w wielu powiela się, ze stan zapalny - infekcja bakteryjna może być przyczyną...
Eeee nie umiem wstawić linku
Stan zapalny jest niebezpieczny owszem. W pierwszej ciąży miałam zgorzel zęba i się naczytałam jakie to niebezpieczne. Nie wiem czy poronień czy innych problemów ale na pewno lepiej teraz leczyć niż z pierwszym trymestrze. Ja właśnie kończę leczenie kanałowe tego zęba gdzie miałam zgorzel 🤷

U mnie dzis biało i mało tego.... tak mnie połamało, że myslalam, że w dzisiejszą noc zejdę ... a przed wykonaniem testu nie chcialsm brać niczego.... bol głowy niesamowity w obu skroniach, katar i bolą mnie wszystkie kosci, mięśnie, stawy... ciekawe covid czy grypa... oczywiście prawie nie spałam, gorączki na szczescie nie mam... będzie piękne wejście w nowy cykl

U mnie dzis biało i mało tego.... tak mnie połamało, że myslalam, że w dzisiejszą noc zejdę ... a przed wykonaniem testu nie chcialsm brać niczego.... bol głowy niesamowity w obu skroniach, katar i bolą mnie wszystkie kosci, mięśnie, stawy... ciekawe covid czy grypa... oczywiście prawie nie spałam, gorączki na szczescie nie mam... będzie piękne wejście w nowy cykl
Przytulam

reklama
Do góry