reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Reszta tych najgorszych chorób bakteryjnych wykluczona (zapomniałam dodać), no bo się diagnozuję powoli w kierunku przyczyn niepłodności.

Probiotyk brałam tylko w zeszłym roku po kuracji, żeby odbudować florę. Na razie nic nie robię.

Zastanawiam się też, czy to nie skutki łyżeczkowania. Przecież to tak ingerencyjny zabieg- o złapanie wtedy czegoś nie trudno, bo organizm osłabiony, a po wszystkim nie dostałam profilaktycznie antybiotyku.

Nic, pójdę z kompletem badań.
Kolpo będzie w klinice niepłodności.
Po łyżeczkowaniu to bym się jeszcze nad histeroskopią i badaniem cd138 zastanowiła ale to już nie ma żadnego związku z wynikiem cytologii 🧐

reklama
Po łyżeczkowaniu to bym się jeszcze nad histeroskopią i badaniem cd138 zastanowiła ale to już nie ma żadnego związku z wynikiem cytologii 🧐
Idziemy do poradni diagnostyki i leczenia niepłodności i mam nadzieję na te badania wtedy💪🏻.

Lady, teraz ja na drugi plan- jak się czujesz? Co u Was słychać?
Ja się trochę wyłączyłam, ale jestem strasznie ciekawa, co u „starej” gwardii.

Idziemy do poradni diagnostyki i leczenia niepłodności i mam nadzieję na te badania wtedy💪🏻.

Lady, teraz ja na drugi plan- jak się czujesz? Co u Was słychać?
Ja się trochę wyłączyłam, ale jestem strasznie ciekawa, co u „starej” gwardii.
Myślę że ta kolposkopia pilniejsza a histero to w razie czego próbuj załatwić na NFZ, bo w klinice to zapłacisz za to ze 3000 PLN.

Ja się czuję dobrze, generalnie plamienia i krwawienia ustały - czasem jakaś mała kropelka beżowa się znajdzie ale to już nic w porównaniu z tym co było. Nie mam mdłości, trochę jestem zmęczona ale i tak jest cudownie. Głównie odpoczywam (poza pracą), bo się boję żeby krwawienie nie wróciło. Za tydzień mamy kolejną wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie ok na USG :-).

Ja się czuję dobrze, generalnie plamienia i krwawienia ustały - czasem jakaś mała kropelka beżowa się znajdzie ale to już nic w porównaniu z tym co było. Nie mam mdłości, trochę jestem zmęczona ale i tak jest cudownie. Głównie odpoczywam (poza pracą), bo się boję żeby krwawienie nie wróciło. Za tydzień mamy kolejną wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie ok na USG :-).
Cudownie🥹🍀!
Zasługujesz na brak problemów w tej ciąży. Już tak wyboistą drogę przeszliście, że powinnaś chodzić ubrana w worek szczęścia i tarzać się w dzbanku z galeonami na końcu tęczy.

Spoko, ta poradnia to całość na NFZ😉.
I terminy znośne, komplety badań- hormonalne, genetyczne, immunologiczne plus histero, drożności no i znowu przebadają mi chłopa.

Cudownie🥹🍀!
Zasługujesz na brak problemów w tej ciąży. Już tak wyboistą drogę przeszliście, że powinnaś chodzić ubrana w worek szczęścia i tarzać się w dzbanku z galeonami na końcu tęczy.

Spoko, ta poradnia to całość na NFZ😉.
I terminy znośne, komplety badań- hormonalne, genetyczne, immunologiczne plus histero, drożności no i znowu przebadają mi chłopa.
O jej, bardzo bym chciała być ubrana w worek szczęścia 😘

A to jak na NFZ to w ogóle luksus. I nawet immunologię badają? Z genetyki kariotypy?

O jej, bardzo bym chciała być ubrana w worek szczęścia 😘

A to jak na NFZ to w ogóle luksus. I nawet immunologię badają? Z genetyki kariotypy?
Dowiemy się szczegółów w czasie wizyty.
Pani pielęgniarka powiedziała, że czekają nas różne badania (wymieniła m. in. genetyczne)- nie dopytywałam, co by na pazerną nie wyjść😅.

Natomiast mamy stawić się na czczo, ponieważ będą nam już chcieli pierwsze badania zrobić.

Nakazuję losowi przywdziać Ci tenże worek🧚🏼‍♀️🧚🏼‍♂️.
Accio- worek szczęścia dla Lady🦹🏻‍♀️!

Dowiemy się szczegółów w czasie wizyty.
Pani pielęgniarka powiedziała, że czekają nas różne badania (wymieniła m. in. genetyczne)- nie dopytywałam, co by na pazerną nie wyjść😅.

Natomiast mamy stawić się na czczo, ponieważ będą nam już chcieli pierwsze badania zrobić.

Nakazuję losowi przywdziać Ci tenże worek🧚🏼‍♀️🧚🏼‍♂️.
Accio- worek szczęścia dla Lady🦹🏻‍♀️!
To kiedy ta wizyta? ❤️

W pierwszy dzień wiosny🤩.
Fajny termin🍀.

Chyba weźmiemy z Was przykład i po zrobimy sobie wizytę u jakiegoś Chińczyka lub w Macu😈.
Jeden dzień odstępstwa od diety można sobie zrobić.
To będę trzymać kciuki i czekać na wrażenia ❤️
Jasne że tak, zróbcie sobie taką tradycję żeby mieć coś fajnego z tym związanego ♥️

reklama
Do góry