reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Może moje myślenie jest błędne, ale osobiście zrobiłam podstawowe badania, podstawowa kontrolę ginekologa i daje sobie czas. Nie chcę na razie zajmować też zbędnie terminów innym potrzebującym kobiet, jeśli jeszcze nic złego nie podejrzewam. Mogłabym chodzić non stop do mojej Pani ginekolog i wymagać, ale chce żeby też miały inne kobiety dostęp, które bardziej potrzebują😁
To bardzo ciekawe podejście z Twojej strony... Szczerze mówiąc, takie osoby jak ja, w wiecznej kolejce, na pewno doceniłyby taką wizję rzeczy. Chociaż oczywiście w praktyce nie śmiałabym powiedzieć żadnej kobiecie czy parze, że moja sprawa jest ważniejsza czy pilniejsza, więc byłoby super, gdyby nie zajmowały mi miejsca;-)

Prawda jest taka, że przez istnienie pełnej refundacji pacjentek u nas są ogromne ilości. Kolejki masakryczne. I wiele tak naprawdę zależy od lekarza, na jakiego trafi się wcześniej - są po prostu tacy, którzy chętnie i bezproblemowo wysyłają kobiety do poradni niepłodności, niekiedy bez żadnej głębszej diagnostyki, bo przecież zrobi to poradnia, prawda? I tak powstają te 6-8 miesięczne kolejki :-( Czy mam prawo powiedzieć, że moja sprawa jest pilniejsza niż jakiejś dwudziestoparoletniej pary, bo mam 39 lat i przy tym czasie oczekiwania niedługo nie będę już mieć prawa do leczenia w ogóle? No nie... muszę czekać w kolejce jak wszyscy...

W każdym razie to szlachetne z Twojej strony i życzę Ci przede wszystkim, żeby żadne szczegółowe wizyty dodatkowe po prostu nie były konieczne!

reklama
To bardzo ciekawe podejście z Twojej strony... Szczerze mówiąc, takie osoby jak ja, w wiecznej kolejce, na pewno doceniłyby taką wizję rzeczy. Chociaż oczywiście w praktyce nie śmiałabym powiedzieć żadnej kobiecie czy parze, że moja sprawa jest ważniejsza czy pilniejsza, więc byłoby super, gdyby nie zajmowały mi miejsca;-)

Prawda jest taka, że przez istnienie pełnej refundacji pacjentek u nas są ogromne ilości. Kolejki masakryczne. I wiele tak naprawdę zależy od lekarza, na jakiego trafi się wcześniej - są po prostu tacy, którzy chętnie i bezproblemowo wysyłają kobiety do poradni niepłodności, niekiedy bez żadnej głębszej diagnostyki, bo przecież zrobi to poradnia, prawda? I tak powstają te 6-8 miesięczne kolejki :-( Czy mam prawo powiedzieć, że moja sprawa jest pilniejsza niż jakiejś dwudziestoparoletniej pary, bo mam 39 lat i przy tym czasie oczekiwania niedługo nie będę już mieć prawa do leczenia w ogóle? No nie... muszę czekać w kolejce jak wszyscy...

W każdym razie to szlachetne z Twojej strony i życzę Ci przede wszystkim, żeby żadne szczegółowe wizyty dodatkowe po prostu nie były konieczne!
Tak od lekarza wiele zależy niestety. Jak się trafi do dobrego, można zrobić szybką diagnostykę i znaleźć rozwiązanie. Niektórzy lekarze mają gdzieś pacjenta niestety no i to potem gdzie się trafi. Ja mam na razie 30 lat, więc trochę zapasu mam i mogę kilka mce poczekać taka prawda, a właśnie jak już ma się więcej i większe problemy to ten czas się liczy. 3mam kochana za Ciebie kciuki ❤️

Wbije się nie na temat, ale mam wyniki TSH,przypomnę tylko że równo tydzień temu wyszło mi TSH 7.51 a dzisiaj po 6 dniach brania euthyroxu jest 2.88 😍😍😍 wiem że do starań najlepiej mieć około 1 ale to już pomału, do następnej owu powinno się udać. Bo jak dobrze pójdzie i okres przyjdzie o czasie to jeszcze na koniec lipca na upartego 8 dpo bym mogła zatestowac 😅😂🤞

Eva masz czas żeby Twoja wróżba na lipiec siadła jak trzeba 😂😂😂

Właśnie czytam, że dużo osób omija je łukiem, ale nie trafiłam cze
Podobno strumieniowe są polecane 😉
U mnie niestety strumieniowe wyszły białe jak śnieg i się na nie obraziłam, następnie kupiłam w rossmannie Check&go i wyszła piękna kreska
Teraz też mam zamiar kupić check&go i może na pinka strumieniowego się skusze :D

Podobno strumieniowe są polecane 😉
U mnie niestety strumieniowe wyszły białe jak śnieg i się na nie obraziłam, następnie kupiłam w rossmannie Check&go i wyszła piękna kreska
Teraz też mam zamiar kupić check&go i może na pinka strumieniowego się skusze :D
A okej bo zapamiętam tylko, że pink 😂. Ja mam różne jak będzie potrzeba bd testować i najlepiej z tego co widzę betę zrobić

Wbije się nie na temat, ale mam wyniki TSH,przypomnę tylko że równo tydzień temu wyszło mi TSH 7.51 a dzisiaj po 6 dniach brania euthyroxu jest 2.88 😍😍😍 wiem że do starań najlepiej mieć około 1 ale to już pomału, do następnej owu powinno się udać. Bo jak dobrze pójdzie i okres przyjdzie o czasie to jeszcze na koniec lipca na upartego 8 dpo bym mogła zatestowac 😅😂🤞

Eva masz czas żeby Twoja wróżba na lipiec siadła jak trzeba 😂😂😂
Pięknie, to 3mam kciuki ✊✊

reklama
Do góry