reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Może moje myślenie jest błędne, ale osobiście zrobiłam podstawowe badania, podstawowa kontrolę ginekologa i daje sobie czas. Nie chcę na razie zajmować też zbędnie terminów innym potrzebującym kobiet, jeśli jeszcze nic złego nie podejrzewam. Mogłabym chodzić non stop do mojej Pani ginekolog i wymagać, ale chce żeby też miały inne kobiety dostęp, które bardziej potrzebują😁
To bardzo ciekawe podejście z Twojej strony... Szczerze mówiąc, takie osoby jak ja, w wiecznej kolejce, na pewno doceniłyby taką wizję rzeczy. Chociaż oczywiście w praktyce nie śmiałabym powiedzieć żadnej kobiecie czy parze, że moja sprawa jest ważniejsza czy pilniejsza, więc byłoby super, gdyby nie zajmowały mi miejsca;-)

Prawda jest taka, że przez istnienie pełnej refundacji pacjentek u nas są ogromne ilości. Kolejki masakryczne. I wiele tak naprawdę zależy od lekarza, na jakiego trafi się wcześniej - są po prostu tacy, którzy chętnie i bezproblemowo wysyłają kobiety do poradni niepłodności, niekiedy bez żadnej głębszej diagnostyki, bo przecież zrobi to poradnia, prawda? I tak powstają te 6-8 miesięczne kolejki :-( Czy mam prawo powiedzieć, że moja sprawa jest pilniejsza niż jakiejś dwudziestoparoletniej pary, bo mam 39 lat i przy tym czasie oczekiwania niedługo nie będę już mieć prawa do leczenia w ogóle? No nie... muszę czekać w kolejce jak wszyscy...

W każdym razie to szlachetne z Twojej strony i życzę Ci przede wszystkim, żeby żadne szczegółowe wizyty dodatkowe po prostu nie były konieczne!

reklama
To bardzo ciekawe podejście z Twojej strony... Szczerze mówiąc, takie osoby jak ja, w wiecznej kolejce, na pewno doceniłyby taką wizję rzeczy. Chociaż oczywiście w praktyce nie śmiałabym powiedzieć żadnej kobiecie czy parze, że moja sprawa jest ważniejsza czy pilniejsza, więc byłoby super, gdyby nie zajmowały mi miejsca;-)

Prawda jest taka, że przez istnienie pełnej refundacji pacjentek u nas są ogromne ilości. Kolejki masakryczne. I wiele tak naprawdę zależy od lekarza, na jakiego trafi się wcześniej - są po prostu tacy, którzy chętnie i bezproblemowo wysyłają kobiety do poradni niepłodności, niekiedy bez żadnej głębszej diagnostyki, bo przecież zrobi to poradnia, prawda? I tak powstają te 6-8 miesięczne kolejki :-( Czy mam prawo powiedzieć, że moja sprawa jest pilniejsza niż jakiejś dwudziestoparoletniej pary, bo mam 39 lat i przy tym czasie oczekiwania niedługo nie będę już mieć prawa do leczenia w ogóle? No nie... muszę czekać w kolejce jak wszyscy...

W każdym razie to szlachetne z Twojej strony i życzę Ci przede wszystkim, żeby żadne szczegółowe wizyty dodatkowe po prostu nie były konieczne!
Tak od lekarza wiele zależy niestety. Jak się trafi do dobrego, można zrobić szybką diagnostykę i znaleźć rozwiązanie. Niektórzy lekarze mają gdzieś pacjenta niestety no i to potem gdzie się trafi. Ja mam na razie 30 lat, więc trochę zapasu mam i mogę kilka mce poczekać taka prawda, a właśnie jak już ma się więcej i większe problemy to ten czas się liczy. 3mam kochana za Ciebie kciuki ❤️

Wbije się nie na temat, ale mam wyniki TSH,przypomnę tylko że równo tydzień temu wyszło mi TSH 7.51 a dzisiaj po 6 dniach brania euthyroxu jest 2.88 😍😍😍 wiem że do starań najlepiej mieć około 1 ale to już pomału, do następnej owu powinno się udać. Bo jak dobrze pójdzie i okres przyjdzie o czasie to jeszcze na koniec lipca na upartego 8 dpo bym mogła zatestowac 😅😂🤞

Eva masz czas żeby Twoja wróżba na lipiec siadła jak trzeba 😂😂😂

Właśnie czytam, że dużo osób omija je łukiem, ale nie trafiłam cze
Podobno strumieniowe są polecane 😉
U mnie niestety strumieniowe wyszły białe jak śnieg i się na nie obraziłam, następnie kupiłam w rossmannie Check&go i wyszła piękna kreska
Teraz też mam zamiar kupić check&go i może na pinka strumieniowego się skusze :D

Podobno strumieniowe są polecane 😉
U mnie niestety strumieniowe wyszły białe jak śnieg i się na nie obraziłam, następnie kupiłam w rossmannie Check&go i wyszła piękna kreska
Teraz też mam zamiar kupić check&go i może na pinka strumieniowego się skusze :D
A okej bo zapamiętam tylko, że pink 😂. Ja mam różne jak będzie potrzeba bd testować i najlepiej z tego co widzę betę zrobić

Wbije się nie na temat, ale mam wyniki TSH,przypomnę tylko że równo tydzień temu wyszło mi TSH 7.51 a dzisiaj po 6 dniach brania euthyroxu jest 2.88 😍😍😍 wiem że do starań najlepiej mieć około 1 ale to już pomału, do następnej owu powinno się udać. Bo jak dobrze pójdzie i okres przyjdzie o czasie to jeszcze na koniec lipca na upartego 8 dpo bym mogła zatestowac 😅😂🤞

Eva masz czas żeby Twoja wróżba na lipiec siadła jak trzeba 😂😂😂
Pięknie, to 3mam kciuki ✊✊

reklama
Do góry