reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

ja miałem robione TSH , ft3 , ft4 , progesteron i prolaktynę i według lekarza wyniki są okej
ja chyba jeszcze robiłam LH i estrogen z tego co pamiętam. W miesiącu musiałam się "kłuć" trzy razy, zaraz na początku cyklu, w środku i pod koniec. U mnie hormony też były ok. Kolejny krok to było AMH.

reklama
A jak to jest z tym napięciem bo w klinice do której dostaliśmy skierowanie badanie nasienia kosztuje 1300 zł , a jak patrzyłam w laboratorium to rozszerzone badanie kosztuje 230 czym one się różnią ? Czy mozemy zrobić to w laboratorium i też będziemy wiedzieć czy te plemniki są okej czy nie ?
1300 zł to jakieś mega rozszerzone badania, z fragmentacją, HBA etc. Zróbcie najpierw takie podstawowe parametry + morgologia, to powinno kosztować +/- 200 zł.

Ja na ten moment chodzę do babki z Medicover i od niej to właśnie usłyszałam , dlatego właśnie chciałam teraz znaleźć sobie kogoś innego , może znacie jakiegoś fajnego lekarza w okolicach Katowic ? Mieszkam dokładnie w Sosnowcu ☺️

Wieczorem będę miała wyniki tej prolaktyny , dzisiaj jestem 2/3 DC ,bo nie wiem jak liczyć ten 1 dzień kiedy miałam tylko plamienia , to dam znać , może któraś z was mi podpowie czy to jest okej czy nie

Czyli najlepiej zrobić te badania z listy i iść do jakiegoś dobrego ginekologa z nimi ? Pytanie jak znaleźć takiego który właśnie nie powie że on się nie zajmuje 🤔
nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale w Krakowie pierwsza konsultacja przy diagnostyce niepłodności nie kosztuje najczęściej więcej niż prywatna wizyta u ginekologa. zamiast robić w ciemno badania i wydawać na nie kasę może lepiej żeby ustalić z lekarzem jakie badania faktycznie mają sens?

Ja na ten moment chodzę do babki z Medicover i od niej to właśnie usłyszałam , dlatego właśnie chciałam teraz znaleźć sobie kogoś innego , może znacie jakiegoś fajnego lekarza w okolicach Katowic ? Mieszkam dokładnie w Sosnowcu ☺️
W Invimedzie w Katowicach rozszerzone badanie nasienia kosztuje 220 zł. Jeśli leczysz się u gin z Medicover to do końca miesiąca mają taką ofertę na stronie

Załączniki

• Screenshot_2024-06-12-12-10-19-267_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-12-12-10-19-267_com.android.chrome.jpg
    295,9 KB · Wyświetleń: 52
Dokładnie tylko zróbcie nie luxmed diagnostyka tylko przy jakiejś klinice tam robią ro wlasciwe nie przewożą próbek etc. Można dodać od razu posiew, ja myśle ze nie zaszkodzi a moze mega pomoc.
To ja bym zrobiła na pewno lh fsh i AMH (pomoże zdiagnozować czy to coś z przysadka czy wygasa czynność jajnika czy moze pcos) w 3/5 dniu cyklu :)
ja miałem robione TSH , ft3 , ft4 , progesteron i prolaktynę i według lekarza wyniki są okej
a robiłaś anty tg i anty tpo? Hashimoto może tez utrudniać.
Jak umówisz się do lekarza z kliniki to masz chociaż pewność ze w miarę coś tam ogarnia i od tego punktu będziesz iść do przodu.
Nie załamuj się, ja dopiero u 5 lekarza znalazłam to czego szukałam :) ale znalazłam!

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie ma sensu użerać się z Medi. Mają podpisana umowę z Invimedem więc cokolwiek ociera się badaniowo/diagnostycznie w kierunku diagnostyki braku ciąży to od razu magiczna formułka - nie zajmujemy się leczeniem niepłodności. Pare razy kłóciłam się z lekarzem (mąż ma bardzo premium pakiet i te badania co chciałam to można było wykonać, ale nie bo leczenie niepłodności 🤦🏼‍♀️

reklama
A jak to jest z tym napięciem bo w klinice do której dostaliśmy skierowanie badanie nasienia kosztuje 1300 zł , a jak patrzyłam w laboratorium to rozszerzone badanie kosztuje 230 czym one się różnią ? Czy mozemy zrobić to w laboratorium i też będziemy wiedzieć czy te plemniki są okej czy nie ?
W Invimed z marszu chłop zapłacił ze 300zł. I to już za rozszerzone. Za 1300 to pewnie rozszerzone z fragmentacją, HBA, testem stresu oksydacyjnego, posiewem i co tam jeszcze jest. 😅 U nas w "niesieciowej" klinice też płacił 300zł za rozszerzone. A wizyta w klinice u gina, jasne, pierwsza była droższa, ale za kolejne płace 350zł, to w sumie tyle samo co do zwykłego gina prywatnie bym się umówiła.

Do góry