reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

ja miałem robione TSH , ft3 , ft4 , progesteron i prolaktynę i według lekarza wyniki są okej
ja chyba jeszcze robiłam LH i estrogen z tego co pamiętam. W miesiącu musiałam się "kłuć" trzy razy, zaraz na początku cyklu, w środku i pod koniec. U mnie hormony też były ok. Kolejny krok to było AMH.

reklama
A jak to jest z tym napięciem bo w klinice do której dostaliśmy skierowanie badanie nasienia kosztuje 1300 zł , a jak patrzyłam w laboratorium to rozszerzone badanie kosztuje 230 czym one się różnią ? Czy mozemy zrobić to w laboratorium i też będziemy wiedzieć czy te plemniki są okej czy nie ?
1300 zł to jakieś mega rozszerzone badania, z fragmentacją, HBA etc. Zróbcie najpierw takie podstawowe parametry + morgologia, to powinno kosztować +/- 200 zł.

Ja na ten moment chodzę do babki z Medicover i od niej to właśnie usłyszałam , dlatego właśnie chciałam teraz znaleźć sobie kogoś innego , może znacie jakiegoś fajnego lekarza w okolicach Katowic ? Mieszkam dokładnie w Sosnowcu ☺️

Wieczorem będę miała wyniki tej prolaktyny , dzisiaj jestem 2/3 DC ,bo nie wiem jak liczyć ten 1 dzień kiedy miałam tylko plamienia , to dam znać , może któraś z was mi podpowie czy to jest okej czy nie

Czyli najlepiej zrobić te badania z listy i iść do jakiegoś dobrego ginekologa z nimi ? Pytanie jak znaleźć takiego który właśnie nie powie że on się nie zajmuje 🤔
nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale w Krakowie pierwsza konsultacja przy diagnostyce niepłodności nie kosztuje najczęściej więcej niż prywatna wizyta u ginekologa. zamiast robić w ciemno badania i wydawać na nie kasę może lepiej żeby ustalić z lekarzem jakie badania faktycznie mają sens?

Ja na ten moment chodzę do babki z Medicover i od niej to właśnie usłyszałam , dlatego właśnie chciałam teraz znaleźć sobie kogoś innego , może znacie jakiegoś fajnego lekarza w okolicach Katowic ? Mieszkam dokładnie w Sosnowcu ☺️
W Invimedzie w Katowicach rozszerzone badanie nasienia kosztuje 220 zł. Jeśli leczysz się u gin z Medicover to do końca miesiąca mają taką ofertę na stronie

Załączniki

• Screenshot_2024-06-12-12-10-19-267_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-12-12-10-19-267_com.android.chrome.jpg
    295,9 KB · Wyświetleń: 47
Dokładnie tylko zróbcie nie luxmed diagnostyka tylko przy jakiejś klinice tam robią ro wlasciwe nie przewożą próbek etc. Można dodać od razu posiew, ja myśle ze nie zaszkodzi a moze mega pomoc.
To ja bym zrobiła na pewno lh fsh i AMH (pomoże zdiagnozować czy to coś z przysadka czy wygasa czynność jajnika czy moze pcos) w 3/5 dniu cyklu :)
ja miałem robione TSH , ft3 , ft4 , progesteron i prolaktynę i według lekarza wyniki są okej
a robiłaś anty tg i anty tpo? Hashimoto może tez utrudniać.
Jak umówisz się do lekarza z kliniki to masz chociaż pewność ze w miarę coś tam ogarnia i od tego punktu będziesz iść do przodu.
Nie załamuj się, ja dopiero u 5 lekarza znalazłam to czego szukałam :) ale znalazłam!

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie ma sensu użerać się z Medi. Mają podpisana umowę z Invimedem więc cokolwiek ociera się badaniowo/diagnostycznie w kierunku diagnostyki braku ciąży to od razu magiczna formułka - nie zajmujemy się leczeniem niepłodności. Pare razy kłóciłam się z lekarzem (mąż ma bardzo premium pakiet i te badania co chciałam to można było wykonać, ale nie bo leczenie niepłodności 🤦🏼‍♀️

reklama
A jak to jest z tym napięciem bo w klinice do której dostaliśmy skierowanie badanie nasienia kosztuje 1300 zł , a jak patrzyłam w laboratorium to rozszerzone badanie kosztuje 230 czym one się różnią ? Czy mozemy zrobić to w laboratorium i też będziemy wiedzieć czy te plemniki są okej czy nie ?
W Invimed z marszu chłop zapłacił ze 300zł. I to już za rozszerzone. Za 1300 to pewnie rozszerzone z fragmentacją, HBA, testem stresu oksydacyjnego, posiewem i co tam jeszcze jest. 😅 U nas w "niesieciowej" klinice też płacił 300zł za rozszerzone. A wizyta w klinice u gina, jasne, pierwsza była droższa, ale za kolejne płace 350zł, to w sumie tyle samo co do zwykłego gina prywatnie bym się umówiła.

Do góry