reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Ja dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd emocjonalny… poprzedni tydzień mnie dojechał fizycznie, w weekend miałam zjazd na studiach i pierwsze zaliczenia, a chcę zdać jak najwięcej zerówek, żeby potem mieć spokój. Zaczęłam też praktyki, dużo spotkań towarzyskich jakoś wyszło (wystarczająco, żeby wyczerpać baterie introwertyka), a wczorajszy wieczór już w ogóle rozładował wszystko do zera. Właśnie jadę na sesję do terapeuty (i właśnie się zorientowałam, że wsiadłam w zły tramwaj), ale czuję że nie mam na to siły i pewnie rozryczę się już na wejściu 😢

I nie wiem czy nie będę musiała przepisać się na ławeczkę…
Zatrzymaj się na chwilę, odpocznij, wygadaj, wypłacz, zrelaksuj 🫂 za dużo wszystkiego na raz, trzeba teraz naładować baterie.

reklama
Dacie znać jak uważacie?
W fazie lutealnej norma dla progesteronu to 14.5, odebrałam dziś wynik 7dpo i mój progesteron jest 18.5 ale biore duphaston. Może to dobrze wróżyć? Co o tym myślicie?
To dobry wynik. A czy coś z tego będzie to na dwoje babka wróżyła ;) w każdym razie trzymam kciuki.

To dobry wynik. A czy coś z tego będzie to na dwoje babka wróżyła ;) w każdym razie trzymam kciuki.
Dzięki <3 miałam nadzieje zobaczyć wynik powyzej 20 ale i tak sie ciesze. Dziwi mnie tylko, że w necie piszę że norma dla progesteronu jest do 27 a u mnie w labolatorium tylko do 14.5

Ja dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd emocjonalny… poprzedni tydzień mnie dojechał fizycznie, w weekend miałam zjazd na studiach i pierwsze zaliczenia, a chcę zdać jak najwięcej zerówek, żeby potem mieć spokój. Zaczęłam też praktyki, dużo spotkań towarzyskich jakoś wyszło (wystarczająco, żeby wyczerpać baterie introwertyka), a wczorajszy wieczór już w ogóle rozładował wszystko do zera. Właśnie jadę na sesję do terapeuty (i właśnie się zorientowałam, że wsiadłam w zły tramwaj), ale czuję że nie mam na to siły i pewnie rozryczę się już na wejściu 😢

I nie wiem czy nie będę musiała przepisać się na ławeczkę…
Przytulam 😌

Ale będzie na nfz tak? Po prostu wybrałabym stymulację, która będzie prowadzona przez lekarza wykonującego inseminację. Jeśli też ten lekarz będzie kontrolował wzrost pęcherzyków i wyznaczał termin iui.
No właśnie problem taki, ze oni na przemian są w szpitalu i na przykład pierwszy monitoring mam umówiony na NFZ, ale z tym doktorem prywatnym, a procedura już będzie pewnie u babeczki z drogi publicznej 😂😂😂 zapytałam mojej kumpeli, która jest ginem i też pracuje w tym szpitalu i ona też nie wie, co robić 😂😂 ale chyba jednak zrobię ten Aromek jednak, pojadę klasycznie i zobaczymy, najwyżej się zmieni w kolejnym cyklu.

U mnie termin okresu test rano zrobiony ale bialo niestety także czekam na okres.
Mam nadzieje że będzie jeszcze dziś czy jutro bo we środę mam wizytę a miałam się Wstawić jak dostanę miesiaczke także trochę będzie lipnie jak do środy nie przyjdzie 🙈
Zawsze musi być pod górkę 😂

reklama
Do góry