reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Dziewczyny mam pytanie ,jestem w 19 DC , od 14 DC biorę duphaston tak jak pisałam wcześniej , jestem około 7-8 dpo , zaczęłam mieć różowy śluz czy to możliwe że może się zacząć krwawienie mimo tego że biorę duphaston ? Cykle mam zazwyczaj 27-33 , oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy ale na razie biel 😔
różowy śluz może być z wielu różnych powodów i jest duża szansa, ze nie ma związku z okresem. Dopóki nie zaczniesz krwawić to nie jest to okres. Możesz mieć krwawienie implementacyjne albo może być to cos związane z endometrium, polipy, mięśniaki, czego oczywiście Ci nie życzę i mam nadzieje, ze to ta pierwsza przyczyna

reklama
No to miejmy nadzieje, ze masz krwawienie implementacyjne. A jak długą masz fazę lutealna?

Tego właśnie nie wiem dokładnie , bo wcześniej robiłam tylko testy owu , i @ przychodziła po około 15-16 dniach od pozytywnego , teraz pierwszy raz byłam na monitoringu , który tak naprawdę nie do końca był monitoringiem bo nie wyłapaliśmy momentu pęknięcia pęcherzyka ,tylko już było ciałko żółte

Ogólnie to od jakiś 4 dni momentami podbolewa mnie brzuch podobnie do tego jakbym miała dostać @ , ale po kilku sekundach przestaje

Chodzi mi bardziej o to że jeżeli biorę duphaston to chyba nie powinno być krwawienia ?
Może być implantacyjne.
Może też być niedomoga lutealna i dawka duphastonu jest za mała.
Mogą być też inne powody jak dziewczyny pisały.
W każdym razie takie plamienie to jeszcze nie powód do niepokoju, może się tak zdarzyć, cykl wcale nie musi być już stracony :)

Może być implantacyjne.
Może też być niedomoga lutealna i dawka duphastonu jest za mała.
Mogą być też inne powody jak dziewczyny pisały.
W każdym razie takie plamienie to jeszcze nie powód do niepokoju, może się tak zdarzyć, cykl wcale nie musi być już stracony :)

Oby ,bo już się zestresowałam 😔 tym bardziej że mówię nie wytrzymałam , bo lekarz kazał mi ten zrobić w 9 i 10 dniu brania leku , a ja zrobiłam dzisiaj i biel

reklama
Dziewczyny mam pytanie ,jestem w 19 DC , od 14 DC biorę duphaston tak jak pisałam wcześniej , jestem około 7-8 dpo , zaczęłam mieć różowy śluz czy to możliwe że może się zacząć krwawienie mimo tego że biorę duphaston ? Cykle mam zazwyczaj 27-33 , oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy ale na razie biel 😔
Moja koleżanka miała rózowy sluz też 7-8 dpo, dzień pózniej wysikala negatywa a 14 dnia juz dwie tluste kreski :) nie chce nakręcać ale to dobry znak
Chociaż ja np tez mialam kiedys rozowy sluz ale to chyba przez to ze uczylam sie badać szyjke i musialam sobie coś podrażnić bo ciazy z tego nie bylo 😅

Do góry