reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Moj mąż nic 🙈
Ja
Nac
Inozytol
B complex
Methylo folian
Cholina
20tys d3+k2 (aby utrzymać poziom min 100)
Omega 2150 (epa 1125, dha 875)
Wit c, selen, cynk
Od miesiąca ubiquinol
oraz w tym cyklu Brałam inofem
Plus na anemie sok z pokrzywy, floradix, lactoferyne

Biorę wszystkie wit oddzielnie nie żaden komplex, pod koniec roku skończę 39 lat, nie łykam wszystkiego na raz, czesto robię przerwy.
Ja suplementuje: kwas foliowy, cytrynian wapnia, wit C, magnez, castangus
Mąż: wapń, magnez i żurawinę

To mój ostatni "obserwacyjny" cykl i za miesiąc działamy. Właśnie zbliża mi się OWU, także za miesiąc o tej porze będzie sie działo :D

reklama
Moja koleżanka miała rózowy sluz też 7-8 dpo, dzień pózniej wysikala negatywa a 14 dnia juz dwie tluste kreski :) nie chce nakręcać ale to dobry znak
Chociaż ja np tez mialam kiedys rozowy sluz ale to chyba przez to ze uczylam sie badać szyjke i musialam sobie coś podrażnić bo ciazy z tego nie bylo 😅

No właśnie zastanawiam się kiedy zrobić kolejny test ,czy faktycznie poczekać te parę dni ,chociaż nie ukrywam jest mi ciężko wytrzymać 😅

Zastanawiam się czy nie spróbować z testami owulacyjnymi w następnym cyklu,od którego dnia cyklu robicie testy i codziennie je się wykonuje ? Jeszcze nigdy nie próbowałam a się zastanawiam czy nie spróbować,biorę też euthyrox na tarczyce i nie wiem czy w tym przypadku nie będą jakoś wpływać na te testy 😅?

Zastanawiam się czy nie spróbować z testami owulacyjnymi w następnym cyklu,od którego dnia cyklu robicie testy i codziennie je się wykonuje ? Jeszcze nigdy nie próbowałam a się zastanawiam czy nie spróbować,biorę też euthyrox na tarczyce i nie wiem czy w tym przypadku nie będą jakoś wpływać na te testy 😅?
Euthyrox nie wpływa na testy owulacyjne.
Testy zaczynamy robić w zależności od długości cyklu. Na opakowaniu/internecie znajdziesz tabele, które sugerują w jakim dniu zacząć. Robimy je do pierwszego peaku. W określeniu peaku pomoże wklejanie testów jeden pod drugim w zeszycie lub aplikacja „premom”, która za pomocą sztucznej inteligencji określa wybarwienie. Testy z reguły robimy po południu z nierozwodnionego moczu tj nie pijemy za dużo i nie sikamy minimum 3H. Im testy ciemnieją tym więcej dziewczyn praktykuje testy owulacyjne dwa razy dziennie ważne aby nie był to pierwszy poranny mocz.
Polecane testy to domowe laboratorium (polecam zamówić na internecie duża paczkę, wychodzą najkorzystniej cenowo) lub tańsza opcja horien z amazona.

i pamiętaj, że testy owulacyjne nie oznaczają potwierdzenia jej. Pewność daje tylko monitoring lub badanie progesteronu 7DPO

Tego właśnie nie wiem dokładnie , bo wcześniej robiłam tylko testy owu , i @ przychodziła po około 15-16 dniach od pozytywnego , teraz pierwszy raz byłam na monitoringu , który tak naprawdę nie do końca był monitoringiem bo nie wyłapaliśmy momentu pęknięcia pęcherzyka ,tylko już było ciałko żółte
u mnie właśnie tez się pojawił zaróżowiony śluz 😂😂😂 a nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało, ale był seks dziś, więc może coś tam się obtarło delikatnie. Z tym, że ja nie biorę dupka.

dzięki ☺️ wcale nie takie proste i oczywiste jak myślałam ze to jest,trochę czasu i uwagi trzeba temu poświęcić
to tez nie jest skomplikowane. Moim zdaniem najlepiej zamówić testy easy @ home, one są kompatybilne z appką premom. Ja zaczynam zazwyczaj robić testy 8-10 dc rano i wieczorem i zużywam maks 10 testów na cykl.

u mnie właśnie tez się pojawił zaróżowiony śluz 😂😂😂 a nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało, ale był seks dziś, więc może coś tam się obtarło delikatnie. Z tym, że ja nie biorę dupka.

to tez nie jest skomplikowane. Moim zdaniem najlepiej zamówić testy easy @ home, one są kompatybilne z appką premom. Ja zaczynam zazwyczaj robić testy 8-10 dc rano i wieczorem i zużywam maks 10 testów na cykl.
zawsze o tej samej porze robisz te testy ?

reklama
Do góry