reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Cześć dziewczyny , udzielałam się już nie raz na grupie jednak nigdy nie brałam udziału w testowaniu , postanowiłam pierwszy raz brać w tym udział. O mnie ? Mam na imię Klaudia , mam prawie 25 lat (kończę je 16.06 ) z mężem (35lat) staramy się o pierwsze dziecko ( dokładnie to moje pierwsze ,mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa w wieku 5 lat ) nasze starania trwaja od zeszłego roku od lipca , czyli właśnie przed nami 11 cykl , na samym początku był totalny chill poprostu przytulnie bez zabezpieczeń z myślą za napewno wkoncu zaskoczy , jednak się nie udawało, więc postanowiłam robić testy owulacyjne ( nie badam temperatury ponieważ często budzę się w nocy więc wynik mógłby być niemiarodajny ) objawy owulacyjne mam jedynie takie ze kluje mnie jajnik , sluzu plodnego raczej brak , od dzisiaj zaczynam monitoring owulacji , mój pierwszy w życiu, dlatego po dzisiejszej wizytę chciałabym zapisać się na ewentualne testowanie , ale jeszcze nie wiem dokładnie na kiedy . Jeżeli chodzi o badania ,to na ten moment jedynie co robił lekarz to podstawowe hormony , które wychodziły według lekarza dobrze . Mąż na ten moment nie mal robionych badań, na ostatniej wizycie w maju dostaliśmy skierowanie do poradni niepłodności ale doszliśmy do wniosku że damy sobie czas z monitoringiem , 2-3 cykle jeżeli się nie uda to wtedy pójdziemy do poradni . Mamy za sobą jedna ciaze biochemiczna która mieliśmy w marcu w pierwszym cyklu z testami owulacyjnymi . Myślę że tyle ode mnie na ten moment ,jeżeli ktoś dotrwał do końca to dziękuję za przeczytanie i życzę miłego dnia wszystkim ❤️

reklama
Cześć dziewczyny , udzielałam się już nie raz na grupie jednak nigdy nie brałam udziału w testowaniu , postanowiłam pierwszy raz brać w tym udział. O mnie ? Mam na imię Klaudia , mam prawie 25 lat (kończę je 16.06 ) z mężem (35lat) staramy się o pierwsze dziecko ( dokładnie to moje pierwsze ,mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa w wieku 5 lat ) nasze starania trwaja od zeszłego roku od lipca , czyli właśnie przed nami 11 cykl , na samym początku był totalny chill poprostu przytulnie bez zabezpieczeń z myślą za napewno wkoncu zaskoczy , jednak się nie udawało, więc postanowiłam robić testy owulacyjne ( nie badam temperatury ponieważ często budzę się w nocy więc wynik mógłby być niemiarodajny ) objawy owulacyjne mam jedynie takie ze kluje mnie jajnik , sluzu plodnego raczej brak , od dzisiaj zaczynam monitoring owulacji , mój pierwszy w życiu, dlatego po dzisiejszej wizytę chciałabym zapisać się na ewentualne testowanie , ale jeszcze nie wiem dokładnie na kiedy . Jeżeli chodzi o badania ,to na ten moment jedynie co robił lekarz to podstawowe hormony , które wychodziły według lekarza dobrze . Mąż na ten moment nie mal robionych badań, na ostatniej wizycie w maju dostaliśmy skierowanie do poradni niepłodności ale doszliśmy do wniosku że damy sobie czas z monitoringiem , 2-3 cykle jeżeli się nie uda to wtedy pójdziemy do poradni . Mamy za sobą jedna ciaze biochemiczna która mieliśmy w marcu w pierwszym cyklu z testami owulacyjnymi . Myślę że tyle ode mnie na ten moment ,jeżeli ktoś dotrwał do końca to dziękuję za przeczytanie i życzę miłego dnia wszystkim ❤️
Cześć, fajnie że do nas dołączyłaś i podzieliłaś się swoją historią 🥰 Na razie wpiszę Cię na ławeczkę, a po monitoringu daj znać na kiedy Cię przepisać 😉

Ostatnia edycja:
Niestety za dużo się dzisiaj nie dowiedziałam, jestem w 10 dc ,lekarz powiedział tylko tyle że narazie nie widzi nic ani lewego ani z prawgo jajnika , mam przyjść w poniedziałek jeżeli nie będzie nic to będziemy stymulować. Myślicie ze 10dc to jeszcze za wcześnie?

Ja też witam wszystkie nowe dziewczyny! 👋
Ja na razie poproszę na ławeczkę, bo przestrzeliłam datę drugiego testowania w maju i dziś dopiero 10dpo. Ale się nie nastawiam. 🙄 Jutro pewnie siknę sobie, ale to za majowe. 😅

Ja też witam wszystkie nowe dziewczyny! 👋
Ja na razie poproszę na ławeczkę, bo przestrzeliłam datę drugiego testowania w maju i dziś dopiero 10dpo. Ale się nie nastawiam. 🙄 Jutro pewnie siknę sobie, ale to za majowe. 😅
No nieee, to już będzie za czerwcowy tu u nas 😀 Bo tytuł to dwie kreseczki w czerwcu, więc jak co to będzie prezent na dzień dziecka 😁 no ale właśnie, nie wiadomo czy coś wyjdzie tak wcześnie. A kiedy planowana @?

My z narzeczonym to się zastanawiamy czy dzisiaj coś działać i próbować, bo mam dzisiaj owulacje według kalendarzyka a od wczoraj mnie kluja jajniki jak na owulacje 😁 Tak planowo to planujemy dopiero zacząć w czerwcową owulacje, no ale zobaczymy co dziś wyjdzie 🙈😂

Niestety za dużo się dzisiaj nie dowiedziałam, jestem w 10 dc ,lekarz powiedział tylko tyle że narazie nie widzi nic ani lewego ani z prawgo jajnika , mam przyjść w poniedziałek jeżeli nie będzie nic to będziemy stymulować. Myślicie ze 10dc to jeszcze za wcześnie?
Wcześnie! Nie martw się na zapas 😊
No Ok stymulować, ale w takim razie lekarz znalazł przyczynę braku owulacji? bo pisałaś wcześniej, ze ocenił wyniki jako dobre, a jeśli nie będzie owu to coś jest nie tak, a najprawdopodobniej z hormonami. Miałaś badane np AMH?

Wcześnie! Nie martw się na zapas 😊
No Ok stymulować, ale w takim razie lekarz znalazł przyczynę braku owulacji? bo pisałaś wcześniej, ze ocenił wyniki jako dobre, a jeśli nie będzie owu to coś jest nie tak, a najprawdopodobniej z hormonami. Miałaś badane np AMH?
Narazie nie szukał powodu , ponieważ stwierdził że może być za wcześnie żeby coś bylo już, i powiedział że zobaczymy co będzie w poniedziałek. Generalnie to byłam u niego 1 raz , bo moja Pani ginekolog nie przyjmuje codziennie i kazała mi na monitoring zgłosić się do innego , u niej kiedyś jak byłam na zwykłym badaniu w połowie cyklu to mialam pecherzuk dominujacy wtedy 15 mm ale nie sprawdzałam wtedy już dalej co się z nim dzieje . AMH jeszcze nie robiłam, mam e planach poprosić o skierowanie w najbliższym czasie moja ginekolog ,bo mój pakiet obejmuje to badanie

reklama
Tak najparqde narazie mialm tylko progesteron ,prolaktyna, ths ,ft3 ,ft4 , i podstawowe badania z krwi o które poprostilam ,takie dla kobiet planujących ciaze

Do góry