reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

no dokładnie, mi też w sumie często o ivf wspominali. No ale u nas te wyniki nasienia zawsze obniżone. Więc IUI robili, ale już z nastawieniem, że i tak IVF bedzie
U mnie ginekolog mówił że z tym nasieniem to tylko IVF, a mężowi androlog mówił, że nasienie jest ok ale z jednym drożnym jajowodem to również tylko IVF 😅

reklama
Z tego co pamiętam to kliniki chyba co miesiąc będą raportować do ministerstwa. Więc super by było jakby po wakacjach podsumowali jak te pierwsze dwa/ trzy miesiące wyglądają :) u mnie w klinice też szał. Oby 2025 był rokiem z największą ilością urodzeń od lat :D
Ja się zaczęłam zastanawiać jak nagle będzie w przyszłym roku wyglądać sytuacja na porodówkach :D mam nadzieję że dadzą radę z nagłym skokiem ilości urodzeń :D

U mnie ginekolog mówił że z tym nasieniem to tylko IVF, a mężowi androlog mówił, że nasienie jest ok ale z jednym drożnym jajowodem to również tylko IVF 😅
właśnie różnie oni mówią z tym nasieniem. A tak naprawdę to jest loteria, bo i z gorszego nasienia niż nasze widziałam dużo ciąż na forum. A nam z takim nie pyka no i co zrobisz.

A długo się staracie? Wybacz, nie pamiętam juz 🙈 My nigdy nie podchodziliśmy do inseminacji i lekarka w Gamecie powiedziała że jeśli przez trzy lata nie przytrafiła się żadna ciąża to inseminacja nie ma sensu i od razu IVF
Najpierw po 9 miesiącach ciaza poroniona, a teraz staramy się od sierpnia

No nic, czekamy jeszcze na wyniki tej fragmentacji, zrobię też jeszcze drożność i wrócimy tam na kontrolę tak jak nam kazano i zobaczymy co dalej 💕

reklama
Do góry