reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Skad jesteś? Ja miałam jakieś 7 lat temu ureaplasmę, wyleczył mnie w Krakowie dr Kostyk. Choć miałam do niego inne zastrzeżenia, raczej charakterologiczne, to mu się akurat udało, bo potem już nigdy nie wróciła:)
Infekcje mogą mieć wpływ na zajście w ciąże, zwłaszcza przewlekłe, bo mogą powodować m.in. zrosty. U mnie się skończyło np. dysfunkcja ujścia lewego jajowodu, niby jest drożny, ale to może utrudniać zajście. Koniecznie poszukaj dobrego lekarza, bo mówienie, że widocznie musisz się pogodzić z tym, ze masz ureaplasme niezbyt dobrze świadczy o lekarzach....
Ja akurat z okolic Poznania, ale jestem już tak zdesperowana, że mogę pojechać na wycieczkę nawet do Krakowa ;) A u Ciebie długo trwało leczenie?

reklama
Ja akurat z okolic Poznania, ale jestem już tak zdesperowana, że mogę pojechać na wycieczkę nawet do Krakowa ;) A u Ciebie długo trwało leczenie?
Już dokładnie nie pamiętam, bo było to jednak dawno temu, ale nie jakoś bardzo długo, bo to bym na pewno zapamiętała 😉 Braliśmy leki oboje z partnerem, chociaż u niego urea nie wyszła, więc musiała to być pamiątka po byłym (na szczęście 😤) chłopaku. Na pewno miałam antybiotyk, po którym się bardzo źle czułam żołądkowo.

Azycyną i erytromycyną. Z badania wynika, że bakteria wrażliwa na wszystkie antybiotyki, a jednak nie pomaga. A najgorsze, że chodze do lekarzy z luxmedu i tam trafiam na samych takich którzy twierdzą, że widocznie mam ją już długo i trzeba się pogodzić, że już będę miała. Teraz jak byłam z najnowszym wynikiem i pytałam to lekarz stwierdził, że urea "być może" powoduje trudności z zajściem/poronieniami, ale to musze zajść w tą ciąże, żeby się przekonać...
Może macie jakieś doświadczenie? Lekarza do polecenia?
Serio, co za lekarz. Juz sam opis że "trzeba się pogodzić" mnie wku*wił. 😡

O kochana, ja też jestem z okolic Poznania. U mnie wyszła Ureaplasma na dzień dobry Diagnostyki, po 2 tygodniowej kuracji antybiotykiem posiew czyściutki. Jak chcesz to napisz wiadomość prywatną, to Ci wiecej powiem kto mnie leczył 😊

może spróbuj umówić się na konsultacje telefoniczną z jakimś innym ginekologiem w luxmedzie? Zobacz kto jest dostępny, sprawdź opinie na znanym lekarzu i wybierz najlepszego:)

może spróbuj umówić się na konsultacje telefoniczną z jakimś innym ginekologiem w luxmedzie? Zobacz kto jest dostępny, sprawdź opinie na znanym lekarzu i wybierz najlepszego:)
Próbowałam, i właśnie ten który powiedział, że trzeba się z tym pogodzić ma 5.0 na znanym lekarzu... Ja to już u tylu byłam że się boję, że mi dostęp zablokują xD
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, jakoś mi od razu lepiej jak mam z kim pogadać!

Azycyną i erytromycyną. Z badania wynika, że bakteria wrażliwa na wszystkie antybiotyki, a jednak nie pomaga. A najgorsze, że chodze do lekarzy z luxmedu i tam trafiam na samych takich którzy twierdzą, że widocznie mam ją już długo i trzeba się pogodzić, że już będę miała. Teraz jak byłam z najnowszym wynikiem i pytałam to lekarz stwierdził, że urea "być może" powoduje trudności z zajściem/poronieniami, ale to musze zajść w tą ciąże, żeby się przekonać...
Może macie jakieś doświadczenie? Lekarza do polecenia?
ja tez miałam ta bakterię, i również miałam ją od długiego czasu. Ja się wyleczyłam za pierwszą kuracją antybiotykową, ale dostałam wcześniej recepty na niewłaściwe antybiotyki i razem z łaskami z forum rozkminilismy jaki powinien być zastosowany. Z tego co się orientuje to najlepiej działa doksycyklina, ja miałam Unidox oraz jeszcze dodatkowo Macmiror dopochwowo. Polecam lekarza Bartłomieja Golańskiego z Krakowa, super mnie ogarną w tym temacie, bardzo szeroko. Ale trudno z terminem do niego. Oczywiście mówię o luxmedzie, konsultacji telefonicznej.

Próbowałam, i właśnie ten który powiedział, że trzeba się z tym pogodzić ma 5.0 na znanym lekarzu... Ja to już u tylu byłam że się boję, że mi dostęp zablokują xD
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, jakoś mi od razu lepiej jak mam z kim pogadać!
a i jeszcze Katarzyna Słodczyk, Warszawa, również jest bardzo uważna i dokładnie przy konsultacjach telefonicznych, polecam. Akurat jest do niej kilka terminów na lipiec, a normalnie bardzo trudno się dostać do niej.

Załączniki

• F0B55879-2267-400C-A667-FBBA667D2A03.png
    F0B55879-2267-400C-A667-FBBA667D2A03.png
    116,5 KB · Wyświetleń: 50
Dziewczyny, w środę wieczorem miałam zastrzyk ovitrelle. Jakbyście podeszły na moim miejscu do testowania w tym miesiącu? Zaczac szybko i zobaczyć jak beta schodzi czy cierpliwie czekać do 14 dnia po zastrzyku?

reklama
Dziewczyny, w środę wieczorem miałam zastrzyk ovitrelle. Jakbyście podeszły na moim miejscu do testowania w tym miesiącu? Zaczac szybko i zobaczyć jak beta schodzi czy cierpliwie czekać do 14 dnia po zastrzyku?
Ja osobiście bym wzięła przykład z @K448 i robiła codziennie teścik 😅

Do góry