reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Jeśli pozwalacie sobie od czas do czasu na drinka czy dwa to tylko w czasie od okresu do owulacji i potem do testowania/okresu przerwa? Czy dopiero od pozytywnego testu byście w 100% odstawiły alko? Nie mówię o żadnym nałogowym piciu oczywiście.
ja dopiero od pozytywnego testu :) na początku starań co prawda odstawiłam całkowicie alkohol ale z czasem stwierdziłam że to nie ma sensu i zaczęłam żyć normalnie ;)

reklama
Jeśli pozwalacie sobie od czas do czasu na drinka czy dwa to tylko w czasie od okresu do owulacji i potem do testowania/okresu przerwa? Czy dopiero od pozytywnego testu byście w 100% odstawiły alko? Nie mówię o żadnym nałogowym piciu oczywiście.
Raczej nie pije między owulacja a okresem, jedynie przed owulacja.
Ale ja ogólnie mało pije i rzadko mam okazję do alkoholu, a wina za bardzo nie lubię więc.

Ostatnia edycja:
ja dopiero od pozytywnego testu :) na początku starań co prawda odstawiłam całkowicie alkohol ale z czasem stwierdziłam że to nie ma sensu i zaczęłam żyć normalnie ;)
ja dokładnie tak samo - nie piłam długi czas ze względu na starania. A teraz już doszłam do takiej ściany, ze co ma być to będzie. I tak ilość gimnastyki, która trzeba wykonać jest na tyle duża, ze można sobie pozwolić na chwile rozluźnienia.

Ja usłyszałam od lekarza że dopóki nie ma pozytywnego testu to powinnam żyć jak do tej pory, wiadome, że nie dawać w szyję do spodu (też już nie ten wiek 😅). I tego się trzymam, choć na początku też od owu do okresu żyłam na pauzie, ale na dłuższą metę się tak po prostu nie da.

Dziewczyny, które robiły badania genetyczne w Kato, powiedzcie proszę czy te badania są wymagane przy podejściu do IUI lub IVF?

reklama
Do góry