reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
O, przeczytałam w końcu wyniki narzeczonego. Kariotyp prawidłowy, CTFR i AZF prawidłowe. Ale wyszedł mu KIR AA (to ma jakieś znaczenie u mężczyzn?) i z HLA-C typ C1C2. :oops: Teraz tylko moje. Już się zorientowałam, że Bx u mnie załatwi sprawę. Byle tylko takie wyszły... 🫠

Edit: a nie, jak ma C*06,*07 to chyba C2C2... Nie wiem jak to rozumieć. 🫠

Hej dziewczyny, możecie wpisać mnie na jutro :) Lilli2 bardzo mi przykro… mój doktor w Polsce teraz poszalał i jestem na pierwszym stymulowanym cyklu. Clo + Ovitrelle + Duphaston i cały cykl Metformax. Co prawda robiłam dzisiaj mój drugi w życiu test przez te prawie 4 lata starań ale znam zasady grupy, wiec nic nie bd wstawiać. Zreszta wyszedł zalany 😅 także ja w testy jeszcze amator. Dzisiaj zrobię zakup na jutro rano 😊 nie ukrywam miałam nadzieje na ten cykl bo w końcu stymulacja, cos nowego. Brzuch boli mnie okresowo wiec to trochę sprowadza mnie na ziemie. Dzisiaj 28 dzień cyklu.

My w końcu zrobiliśmy oznaczenia grupy krwi i mamy konflikt serologiczny.
Czy to faktycznie prawda ze nie ma to zadnego znaczenia dla zaplodnienia i implantacji tylko ewentualnie przy porodzie?

Co w sytuacjach poronień albo ciąż biochemicznych?

reklama
My w końcu zrobiliśmy oznaczenia grupy krwi i mamy konflikt serologiczny.
Czy to faktycznie prawda ze nie ma to zadnego znaczenia dla zaplodnienia i implantacji tylko ewentualnie przy porodzie?

Co w sytuacjach poronień albo ciąż biochemicznych?
Konflikt serologiczny dzieje się wtedy kiedy kobieta z grupą krwi ujemną jest w ciąży i dziecko odziedziczy krew dodatnią po ojcu.
Przy samym zapłodnieniu raczej nie ma to znaczenia

Do góry