reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Ja tak samo mile wspominam etap gimnazjum, właściwie to chyba to byl mój najlepszy czas w szkole. Zgrana klasa, świetna wychowawczyni, pierwsze dłuższe wypady, wyjścia do kina na nocne seanse, pierwszy papieros, pierwsze miłości…
A że skąpych ludzi to od razu mam przed oczami mojego wujka, który robi pralce oszukać przeznaczenie 🤣 Nastawia ją, robi pierwszy obrót i przekręca program na ostatnie wirowanie i koniec 🤣 ta daaam

reklama
Ja tak samo mile wspominam etap gimnazjum, właściwie to chyba to byl mój najlepszy czas w szkole. Zgrana klasa, świetna wychowawczyni, pierwsze dłuższe wypady, wyjścia do kina na nocne seanse, pierwszy papieros, pierwsze miłości…
A że skąpych ludzi to od razu mam przed oczami mojego wujka, który robi pralce oszukać przeznaczenie 🤣 Nastawia ją, robi pierwszy obrót i przekręca program na ostatnie wirowanie i koniec 🤣 ta daaam
Ale że jak? 🤣

o kurna leże
Captain America Lol GIF by mtv

To jest niesłychane🙈🤣🤣🤣 padłam🤣
Jestem ciekawa czy ubrania pachniały, pod warunkiem, że nasypał proszek😂

A jak przebiega stymulacja ?
Jestem trochę nie doinformowana bo pierwszy raz mam stymulację cyklu z monitoringiem i nie wiem jak to dalej będzie wyglądać?
Idziesz na 1 wizytę przed owulacja, lekarz powinien wyznaczyć, z reguły 10-12 dc, ale są dziewczyny które chodzą i wcześniej. Lekarz ocenia czy jest pęcherzyk dominujący, bądź kilka takich i w zależności od przewidywanego terminu owu, prosi np o przyjście jeszcze za kilka dni jak uważa ze przecherzyk dojrzeje. Wtedy ocenia już pecherzyk owulacyjny, grubość endometrium ile urósł przez ten czas itp. Może tez wtedy podjąć decyzje o zastrzyku i poda lub powie kiedy poddać. Ostatnia wizyta to potwierdzająca owulacje - oceniamy ciałko żółte, czy na pewno pękł pecherzyk, czy nie ma torbieli i czy wszystko wyglada prawidłowo. To z tego co mi wiadomo, taki dobry schemat i taki ja miałam zalecony :)

reklama
Do góry