reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
ja też wszystko wrzucam do zmywarki, czasem schodzi kolor i mam to gdzieś 😅
Mam identycznie 😁
Tyle mi zostało ze złotego kubka z napisem o żonie. Prezent na ślub. Ten kubek odzwierciedla tak samo mój stan po 5 latach małżeństwa 😂

Załączniki

• IMG_7689.jpeg
    IMG_7689.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 98
@Lilli2 trzymam kciuki!
A to może po rozmowie o skąpych ludziach, ja zapytam jakie macie wspomnienia ze szkoły podstawowej. :D i gimnazjum jeśli ktoś chodził. Zawsze mnie to zastanawiało, bo jak zlikwidowali gimnazja, to była taka retoryka, że to najgorsza szkoła i najgorszy etap edukacji, a 8 klasową podstawówka będzie lepsza... A ja osobiście jestem mega zadowolona, że udało mi się chodzić do gimnazjum i na samą myśl o tej samej klasie przez 8 lat od 7 roku życia, cieszę się, że nie musiałam tego przechodzić. 🙈😅

@Lilli2 trzymam kciuki!
A to może po rozmowie o skąpych ludziach, ja zapytam jakie macie wspomnienia ze szkoły podstawowej. :D i gimnazjum jeśli ktoś chodził. Zawsze mnie to zastanawiało, bo jak zlikwidowali gimnazja, to była taka retoryka, że to najgorsza szkoła i najgorszy etap edukacji, a 8 klasową podstawówka będzie lepsza... A ja osobiście jestem mega zadowolona, że udało mi się chodzić do gimnazjum i na samą myśl o tej samej klasie przez 8 lat od 7 roku życia, cieszę się, że nie musiałam tego przechodzić. 🙈😅
Ja i gimnazjum i podstawówek spędziłam z tymi samymi ludźmi. To był ten sam budynek, tylko przenieśliśmy się piętro wyżej. 1-3 na parterze, 4-6 na 1 piętrze, gimnazjum na 2 piętrze. Byłam drugim rocznikiem gimnazjum, więc w sumie to wszystko jeszcze takie nowe było. Ja wspominam dobrze, całe 9 lat edukacji.

@Lilli2 trzymam kciuki!
miałam tych samych ludzi od zerówki do 3 klasy gimnazjum.
Dobrze wspominam, mam z tego czasu dużo pamiętników i to były dopiero dramy!
Te przyjaźnie zerwane, serca złamane... bycie nastolatką to error życia 😅

reklama
@Lilli2 trzymam kciuki!
Z perspektywy czasu patrząc, ja się cieszę, że chodziłam do gimnazjum. Miałam tam "lepszą" klasę, była bardziej zgrana, każdy się wspierał i była solidarność grupowa wzajemna pomoc, nawet w ściąganiu🫢🤣. W ogóle pierwsze miłostki, pocałunki na mrozie w parku w czasie gimbazy , przytulańce na dyskotekach, wieczorne powroty do domu razem były przeżyciem 🫠😃z podstawówki mam gorsze wspomnienia, pechowo też myślę trafiłam, chodziłam do tej " najlepszej" klasy ( takie przekonanie krążyło wówczas w tej szkole) dzieci były mocno "zmanierowane "a co gorsza wyśmiewanie się z kogoś było częstym zjawiskiem , jeśli miał coś gorszego, np. Ubiór, wyposażenie szkolne, itp. A przecież rodzice powinni uczyć, że nie każdy ma taką dobrą sytuację materialną, są różne sytuacje w życiu i to nie powód do szydzenia. Nie mniej jednak nie mogę narzekać na tamtejsze grono pedagogiczne, bo jak tylko wychwytywali niepokojące sygnały, natychmiast zwracało uwagę i dusiło w zarodku złe zachowania, zarówno u dzieci jak i u "dziwnych" rodziców.

Do góry