reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

Mycha
to usg zrób wtedy kiedy Ci odpowiada,zwłaszcza jeśli to ma byc usg w celu nagrania filmiku.Jest tylko taka różnica,że na wcześniejszym widać dzidzię w większych kawałkach np.glówka z pleckami albo brzuszek i nóżki czasami całą dzidzię, a potem to widac konkretne części całą twarz lub jej fragment,rączkę itp. w zależności jak uchwyci. Więc decyzja zależy od Ciebie ;D ja miałam w poprzedniej ciązy robione w 21tc i było super widać,a kuzynki mąż zapraszał mnie jeszcze na takie badanko ok.34 tc.,ale nie bylam.

reklama
Chcę iść do poleconego przez Edi dr Marka Kaniaka. Dziś chcę zadzwonić i się umówić najbardziej by mi pasowało 4-5maja ale zobaczymy. Mam nadzieję, że już pokażą jakiej są płci i nie będą tak strasznie fikać jak wczoraj.....

cleo28 pisze:
NIka a twój suwaczek pozakuje że ty już jesteś w 20 tyg wiec w poniedziałek to chyba skończy ci sie 21 tydzień. Co do kosztów tego usg to oczywiście zależy gdzie i u kogo. Myśle ze w przedziale 80-200 zł powinno sie to zamknąć.
Witaj Cleo!
Ja wiem że mój suwaczek tak pokazuje, ale zawsze miałam bardzo długie cykle miesiączkowe z pierwszego usg wyszło, że dzidziuś jest troszke młodszy niż by wynikało z wyliczeń, więc sama już nie wiem :). Zrobie w sobote usg 3D już się zapisałam, to może będę wiedziała coś więcej na ten temat. No i mam nadzieję że poznam płeć dzidzi. Koszt to 150 zl z nagraniem na płytkę, zapisałam się do BabkaMedica w Warszawie.
Pozdrawiam papa

Tak jest robiłam to usg we Wrocku,bo mój stryj zarządza tą kliniką.A tego lekarza polecała mi moja kuzynka,również ginekolog,która w ciązy do niego biegała ;D zreszta znalazłam info,że on prowadzi kursy z tego usg dla lekarzy więc chuba jest specjalistą ;)

No i usg 3D zrobiliśmy. Jeżeli zalezy Wam żeby buzia wyszła wyraźna i ładna, taka dzidziusiowa, to lepiej iść na to USG troszke później, tak kolo 26 tygodnia do 30. A jesli chcecie zobaczyć większą część waszego dzidziusia w jednym ujęciu to 20 tydzien to jest dobra pora. My jesteśmy zadowoleni. Najważniejsze że wszystkie pomiary wyszły w normie i że nasz synek jest zdrowy :)

reklama
Ja na 3D wybieram się 31 maja to będzie 24ti4d ciąży więc mam nadzieje ze będzie fajnie widać dzidzi! ;D

Do góry