Pchlepsotki
Zaciekawiona BB
Papilonku tylko pamiętaj, że Tomatis jest bardzo obciążający układ nerwowy (bo też jest stymulacja Kośna)i jednocześnie nie można robić terapii SI(mało którzy terapeuci informują o tym ale jest tak, bo zbyt obciążony układ nerwowy bedzie mniej podatny na tego typu "treningi" i obydwie metody jednocześnie mogą skończyć się tym, że będzie regres, a nie poprawa- tak mnie uczyli na podyplomowce z SI). Dziecko po Tomatisie może mieć pogorszenie zachowania, biegunki i inne atrakcje czy terapeuta, który będzie go robił to informował Ciebie o tym. I jeszcze jedna rzecz , wszystkich serii i tak nie zrobisz w odstępach, bo w niektórych (chyba 3 i 4 ale nie jestem pewna ktore) dziecko musi już czytać, no i niezalecane jednak są takim ciągiem, nie wykupuj odrazu wszystkich serii, tylko po pierwszej dopiero zdecyduj jak u dziecka będzie poprawa. Są też inne treningi słuchowe, nie sam Tomatis, u mojej starszej córki wogole udało się ogarnąć zaburzenia przetwarzania słuchowego bez treningu słuchowego na słuchawkach, ale ona miała jednak niewiele przesunięty próg bólu poza normę.