reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

reklama
Ze względu na to że zdecydowaliśmy się na połówkowe usg 3 i 4d więc inny lekarz będzie je robił niż mój prowadzący sama wybieram dokładny termin ale mój gin też mówił, że najlepszy moment to 2o-13 tydzień.

mój gin stwierdził, że około 20 tygodnia połówkowe...i u tego nowego mojego lekarza też u jednego dzidziola widzieliśmy siusiaka ;) ale jak to mówią ...jeszcze za wcześnie...na 100% pewnośc...ale taką to się chyba ma dopiero po porodzie :)

Marrtruda porąbałam ! :p

26 kwietnia idę na połówkowe (lekarka bedzie badać dokładnie serce itd) wtedy bedzie ok 20 a na 3d i 4d idę bo chce miec nagrany filmik to bedzie w czerwcu - nie wiem który to bedzie tydzień nie liczyłam!

Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej zrobić USG 3D i 4d ? bo chce sobie nagrać film ale chce zeby wszystko było fajnie widac? :)

Mycha, no właśnie mi lekarz powiedział, że 3d najlepiej robić koło 20 tyg. Wtedy najlepiej obejrzeć narządy dziecka - to badanie, to przede wszystkim diagnostyka, a nie tylko oglądanie dziecka (choć to dla nas jest strasznie przyjemne :)). Potem podobno gorzej jest lekarzowi oglądać, bo jest mniejsza przezierność.

Witam!
Ja też bym chciała zrobić sobie usg 3D i nagrać moją dzidzię, w poniedziałek zaczyna mi się 20 tydz. Możecie mi napisać gdzie można takie usg wykonać i ile to kosztuje. Bardzo proszę.
Monika

reklama
NIka a twój suwaczek pozakuje że ty już jesteś w 20 tyg wiec w poniedziałek to chyba skończy ci sie 21 tydzień. Co do kosztów tego usg to oczywiście zależy gdzie i u kogo. Myśle ze w przedziale 80-200 zł powinno sie to zamknąć.

Do góry