reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

reklama
Megi to przy drugim to rzebyś tylko zdążyła dojechać.
Ponoć mówią że kolejne porody są szybsze.
Edi z tym USG trzeba brać poprawke moja mała też niby spora a miała 2,55kg.

Byle by nie tak jak pewna pani która urodziła w markecie.
Całe szczęscie, że wszystko poszło gładko, a i wyprawke dostała solidną!
Ja mam tędencje do wczesnych porodów i nie shciałabym urodzić na ławce w parku ha, ha, ha.... ;D ;D ;D

Mamaoska na ławce w parku to bardzo miło :D lepeij niż w markecie przynajmniej powietrze swierze :laugh: ;)

Megi to super ja też bym tak chciała raz dwa i po krzyku ! ;D

anusieńka pisze:
na każdym zdjęciu widać jedno dzeiciątko? bo ja patrzę i nei widzę dwóch na raz  - one były fotografowane oddzielnie tak?

Tak Anusieńka! Nie mieszczą się już "wielkoludy" na jednym ujęciu.... ;)

Mamooska wiem,że prz usg jest spora tolerancja bo do 700gr w obie strony,ale Jacek był duży(3750gr i 58cm) więc przypuszczam,że kolejna dzidzia mu dorówna :)

moja Zuzia też do maleńkich nie należała, miała 57 cm i ważyła 4135. POnoc ta też jest duża, wg usg tydzieńs tarsza ale to jeszcze zobaczymy jak sie rozwinie dalej. Acha i urodziła sie 2 dni po terminie wyliczenonym przez dni miesiaczki i dokładnie w trminie wg mojego wyliczenia (wiedziałam kiedy zaszłam :))

Jacie same wielkoludy i zapewne spory wysiłek przy porodzie!!!!
Edi u Ciebie będzie cesarka więc niech maluch rośnie.
Cleo a twoja córa była naprawde spora,zresztą wydaje mi się że wogóle jest duża.
Tak kalkuluje po zdięciach.A jak Ci się ją rodziło?

reklama
Tak Mamaoska moja Zuzia jest duża, jest jedną z większych w grupie choc nie najwyższą. Ma około 110 cm zwrostu i waży około 18 kg. A rodziło się szybko bo już po 3 parciu wyszła choc raczej wypchneli mi ją bo była już lekko niedotlnieona. Troszkę mnie porozrywała od środka, miałam z 20 szwów wewnątrz. Ale z porodówki sama na własnych nogach przeszłam na położniczy. Jak byłam na zdjeciu szwów 5 doby to kobietki które też czekały do gin nie wierzyły ze dopiero co urodziłam.

Do góry