Może taka budowa skoro w każdej ciąży tak miałaś. Mi już opadł, chociaż ja ogólnie mam malutki brzuch, pewnie przez małowodzie. Nikt mi nie wierzy że jestem już w 9 miesiącu.Ja miewam te skurcze i inne dolegliwości też ale wydaje mi się że brzuch mam wysoko i to mnie martwi trochę. Przy każdym porodzie miałam brzuch wysoko. Do jednego porodu jak pojechałam z bólami to położna poprosiła lekarza żeby USG zrobił bo uważała że mam bardzo duży brzuch i wysoko. Przy ostatnim porodzie też była główka wysoko. Dobrze by było jakby się opuścił
reklama
Mi się też przed porodami nie obniżał brzuch. Mało tego zawsze miałam na 2-3 dni przed porodem wizytę u gina i mnie dobijał że nie widzi żadnych zmian więc nie mam się nastawiać na poród, a tu 2 razy była niespodzianka. Także spokojnie, może poprostu taka Twoja urodaJa miewam te skurcze i inne dolegliwości też ale wydaje mi się że brzuch mam wysoko i to mnie martwi trochę. Przy każdym porodzie miałam brzuch wysoko. Do jednego porodu jak pojechałam z bólami to położna poprosiła lekarza żeby USG zrobił bo uważała że mam bardzo duży brzuch i wysoko. Przy ostatnim porodzie też była główka wysoko. Dobrze by było jakby się opuścił
Wczoraj byłam na jasełkach u syna w szkole i rodzice byli w szoku że to koniec 8 mc bo nie zauważyli do tej pory że jestem w ciąży tyle miłych słów usłyszałam co nie ukrywam że było miodem na moje serce bo czuję się jak słoń.Może taka budowa skoro w każdej ciąży tak miałaś. Mi już opadł, chociaż ja ogólnie mam malutki brzuch, pewnie przez małowodzie. Nikt mi nie wierzy że jestem już w 9 miesiącu.
Myślisz że mały brzuszek jest przez małowodzie? Też miałem podejrzenie ale nie potwierdziło się
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Na to wygląda, że taką mam budowę, ale właśnie o to chodzi , że ten dzidziuś jest wtedy wyżej tzn główkę ma wysoko... Aj ja już o niczym nie myślę tylko o rozwiązaniu. A brzuch mam duuuuuzy podobno w każdej kolejnej ciąży jest większyMoże taka budowa skoro w każdej ciąży tak miałaś. Mi już opadł, chociaż ja ogólnie mam malutki brzuch, pewnie przez małowodzie. Nikt mi nie wierzy że jestem już w 9 miesiącu.
A jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Ja co prawda do porodu jeszcze mam trochę, ale u nas na 1 prenatalnych wyszło 4 dni różnicy i mamy brany termin z USG. Dzidzia jest większa. A teraz to już wgl mamy gdzieś okolo 2 tyg do przodu z waga i z obwodami. Nie wspominając o tym, że cały czas słyszę, że młody ma duża głowę pytałam nawet gin, czy mam się martwić, że taki duży, ale mówiła, że jest w sam razA jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Ja w ogóle na to nie patrzę i nawet nie wiem xD centyle wychodzą praktycznie w połowie około 47/48 i waga jest zawsze idealnie mieszcząca się w wieku ciążowym. Ale to zawsze mówili że do 12 tygodnia albo 13 można określić jeszcze datę porodu a potem to już nie ma co się sugerować.A jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Są odchylenia. Nie powinno się ogólnie patrzeć że tydzień starsza/młodsza tylko czy się mieści w siatkach centylowych. Jeśli tak to wszytko jest w porządkuA jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Mój też ma dużą głowę wczoraj na USG bo już wgl wszytko ma duże, nawet jajkaJa co prawda do porodu jeszcze mam trochę, ale u nas na 1 prenatalnych wyszło 4 dni różnicy i mamy brany termin z USG. Dzidzia jest większa. A teraz to już wgl mamy gdzieś okolo 2 tyg do przodu z waga i z obwodami. Nie wspominając o tym, że cały czas słyszę, że młody ma duża głowę pytałam nawet gin, czy mam się martwić, że taki duży, ale mówiła, że jest w sam raz
reklama
Mieści się mieści 70 centyl. Starszacy też wychodzili o tydz jakby ,,starsi " z USG i urodzili się dokładnie tydz wcześniej także zastanawiam się czy łudzić się i tym razem czy nieSą odchylenia. Nie powinno się ogólnie patrzeć że tydzień starsza/młodsza tylko czy się mieści w siatkach centylowych. Jeśli tak to wszytko jest w porządku