A to już musisz swojego krasnalka zapytać kiedy zechce wyskoczyćMieści się mieści 70 centyl. Starszacy też wychodzili o tydz jakby ,,starsi " z USG i urodzili się dokładnie tydz wcześniej także zastanawiam się czy łudzić się i tym razem czy nie
reklama
No właśnie nie chce powiedziećA to już musisz swojego krasnalka zapytać kiedy zechce wyskoczyć
Dziwne xDNo właśnie nie chce powiedzieć
Mój dostał bana na grudzień i nie ma nic do gadania xDNo właśnie nie chce powiedzieć
Nie wiem czy ma to wpływ ale pewnie jak wód jest więcej to bardziej brzuch wypychają. Ja jeszcze jestem wysoka bo mam 180 cm to pewnie brzuch też inaczej wygląda niż u niższych dziewczyn.Wczoraj byłam na jasełkach u syna w szkole i rodzice byli w szoku że to koniec 8 mc bo nie zauważyli do tej pory że jestem w ciąży tyle miłych słów usłyszałam co nie ukrywam że było miodem na moje serce bo czuję się jak słoń.
Myślisz że mały brzuszek jest przez małowodzie? Też miałem podejrzenie ale nie potwierdziło się
Nie to że narzekam szczególnie brzuch mały ale i tak mi ciężko
U nas zwłaszcza nogi były długie. Dwa tyg dłuższe. Ostatnio przystopował i wszystko się wyrównało, co nawet mnie martwiło bo się wystraszyłam że przestal rosnąć. A na wizycie w środę znow wyszło ze nogi dłuższe, główka też, brzuszek o tydzień mniejszy. A wtedy co się zatrzymał to brzuszek byl duży. Chyba nie ma co aż tak bardzo się przejmować tymi pomiarami bo dzieci rosna skokowo a poza tym one już są duże i na pewno wychodzą błędy w pomiarach. Zależy jak się ułożą.A jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Jak jajka duże to się lekarz nie pomyli i przynajmniej zaskoczenia nie będzie przy porodzie, że jednak dziewczynka wczoraj mi położna opowiadała, że odbierali poród i miała być dziewczynka a tu bach chłopiec i co zrobić z tymi wszystkimi sukienkamiMój też ma dużą głowę wczoraj na USG bo już wgl wszytko ma duże, nawet jajka
justsit
Fanka BB :)
U mnie podobnie mam 180 cm wzrostu i wszyscy mi mówią, że mam mały brzuch i nie wyglądam na 9 miesiac . Wód mam odpowiednią ilość tak powiedział lekarz dwa dni temu na kontroli ale i tak mi się wydaje, że na wysokie osoby (ja mam jeszcze szersze biodra) właśnie inaczej się ten brzuszek rozkładaNie wiem czy ma to wpływ ale pewnie jak wód jest więcej to bardziej brzuch wypychają. Ja jeszcze jestem wysoka bo mam 180 cm to pewnie brzuch też inaczej wygląda niż u niższych dziewczyn.
Nie to że narzekam szczególnie brzuch mały ale i tak mi ciężko
Ja się tym kompletnie nie przejmuje. Jak lekarz mowi, ze ok to ok Byleby przybierał na wadze ładnie. Z moja pępowina dwunaczyniowa to nie wiadomo kiedy wzrost się może zatrzymać też mi się wydaje, że są błędy w tych pomiarach. U mnie w rodzinie wymierzyli dziecko przed samym porodem w szpitalu o 500g większe niż faktycznie się urodziło
reklama
No ja się na każdym USG pytam czy jajek nie urwało ale są i się dzielnie trzymają hahaJak jajka duże to się lekarz nie pomyli i przynajmniej zaskoczenia nie będzie przy porodzie, że jednak dziewczynka wczoraj mi położna opowiadała, że odbierali poród i miała być dziewczynka a tu bach chłopiec i co zrobić z tymi wszystkimi sukienkami