reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja się tym kompletnie nie przejmuje. Jak lekarz mowi, ze ok to ok 😁 Byleby przybierał na wadze ładnie. Z moja pępowina dwunaczyniowa to nie wiadomo kiedy wzrost się może zatrzymać 🙂 też mi się wydaje, że są błędy w tych pomiarach. U mnie w rodzinie wymierzyli dziecko przed samym porodem w szpitalu o 500g większe niż faktycznie się urodziło 😅
Ja jestem takim przypadkiem- syn miał ważyć 3500 a ważył 4 kg 🙈
Jak jajka duże to się lekarz nie pomyli i przynajmniej zaskoczenia nie będzie przy porodzie, że jednak dziewczynka 🤣 wczoraj mi położna opowiadała, że odbierali poród i miała być dziewczynka a tu bach chłopiec i co zrobić z tymi wszystkimi sukienkami 🤣
Na każdym USG się pytam czy na pewno dziewczynka 😂 moja gin już pamięta i sama mówi, że kiecki się przydadzą
Mój dostał bana na grudzień i nie ma nic do gadania xD
Haha zobaczymy czy wysłucha pierwszej prośby mamusi 😃

reklama
Ja co prawda do porodu jeszcze mam trochę, ale u nas na 1 prenatalnych wyszło 4 dni różnicy i mamy brany termin z USG. Dzidzia jest większa. A teraz to już wgl mamy gdzieś okolo 2 tyg do przodu z waga i z obwodami. Nie wspominając o tym, że cały czas słyszę, że młody ma duża głowę 🤣 pytałam nawet gin, czy mam się martwić, że taki duży, ale mówiła, że jest w sam raz 😅
Moja mała do pewnego momentu z USG też wychodziła co najmniej tydzień do przodu w tej chwili jest w normie. Pokrywają się terminy

Nie wiem czy ma to wpływ ale pewnie jak wód jest więcej to bardziej brzuch wypychają. Ja jeszcze jestem wysoka bo mam 180 cm to pewnie brzuch też inaczej wygląda niż u niższych dziewczyn.
Nie to że narzekam szczególnie 😉 brzuch mały ale i tak mi ciężko 😉
Ja tam mam 175 więc niewiele niższa a brzuch taki do przodu że Ho Ho 🤣 muszę zakładać obcisłe legginsy żeby nie wyglądać jak ogromną bambaryła 🤣 bo wszystko chude tylko ten Bałon doczepiony z przodu 😅

Jak ja wam zazdroszczę, że już macie blisko do porodu. Im bliżej końca tym bardziej się martwię i denerwuje. Ale mam nadzieję, że będziecie miały spokojne święta i każdy dzieć doczeka do stycznia bo gdzie bedzie lepiej jak nie u mamy w brzuszku 😁😁

Jak ja wam zazdroszczę, że już macie blisko do porodu. Im bliżej końca tym bardziej się martwię i denerwuje. Ale mam nadzieję, że będziecie miały spokojne święta i każdy dzieć doczeka do stycznia bo gdzie bedzie lepiej jak nie u mamy w brzuszku 😁😁
Ja już kiedyś pisałam, że im bliżej tym mniej się martwię bo Bobo na tyle duże, że przetrwa poza brzuchem jakby się coś miało stać 😁

A jeszcze mam do was pytanie odnośnie USG. Po każdym badaniu gdzieś tak od 24 tyg wychodzi z obwodów że mała jest o tydz a nawet dwa starsza. Na prenatalnych data porodu potwierdziła się z datą obliczoną z ostatniej miesiączki. Dopiero później to się zaczęło zmieniać. Czy u was to się raczej pokrywa czy też są odchylenia?
Tak u mnie wychodzi 2 tyg starsza 36+4 a dwa dni temu USG mała 3270

reklama
Ja się tym kompletnie nie przejmuje. Jak lekarz mowi, ze ok to ok 😁 Byleby przybierał na wadze ładnie. Z moja pępowina dwunaczyniowa to nie wiadomo kiedy wzrost się może zatrzymać 🙂 też mi się wydaje, że są błędy w tych pomiarach. U mnie w rodzinie wymierzyli dziecko przed samym porodem w szpitalu o 500g większe niż faktycznie się urodziło 😅
Ja się też nie przejmuje bo wszystko jest ok ale lubię przeanalizować wzdłuż i wszerz wszystko co się da 😂 na dłuższą metę jest to uciążliwe nawet dla mnie samej 😅

reklama
Do góry