reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Moja się cały czas rusza bez względu na cisze czy hałas. Jestem ciekawa czy to zapowiedź jej charakteru? Bo chłopach też non stop szaleli w brzuchu i nie ukrywam że nic się w tej kwestii nie zmieniło przez lata 🤣 dobrze że sport lubią to na treningach się chociaż trochę wyszaleja.
Dziewczyny, wiem że temat już był jednak za dużo piszemy żebym mogła się do niego cofnąć 😉Co polecacie z apteki na wypróżnienia? Nie pytam o dietę bo mam ją mysle, że fajna tylko o jakieś gotowe, delikatne specyfiki 🙏 dopadło i mnie...
Ja nic nie stosuję i tak co trzy dni chodzę mniej więcej do toalety. Polecam na pewno wtedy bardzo żeby mieć podnóżek i siedzieć w miarę prosto, o wiele lepiej wychodzi. Czytałam o czopkach glicerynowych, że pomagają.

reklama
Moja się cały czas rusza bez względu na cisze czy hałas. Jestem ciekawa czy to zapowiedź jej charakteru? Bo chłopach też non stop szaleli w brzuchu i nie ukrywam że nic się w tej kwestii nie zmieniło przez lata 🤣 dobrze że sport lubią to na treningach się chociaż trochę wyszaleja.
Dziewczyny, wiem że temat już był jednak za dużo piszemy żebym mogła się do niego cofnąć 😉Co polecacie z apteki na wypróżnienia? Nie pytam o dietę bo mam ją mysle, że fajna tylko o jakieś gotowe, delikatne specyfiki 🙏 dopadło i mnie...
Mnie na początku ciąży dopadły okropne zaparcia. Przy okazji wizyty w przychodni zapytałam lekarza co mogę wziąć aby pomogło a lekarka mi powiedziala że nic 🤷‍♀️ żeby próbować naturalnymi metodami bo jak już się zacznie farmakologicznie leczyć to jelita mogą się przyzwyczaić i będa częściej nawracać.
Ja piłam siemie lniane razem z tymi pestkami. Po jednej dużej łyżce dziennie. W sytuacjach naprawdę kryzysowych byłam już tak zdesperowana że borówki zapijalam mlekiem. Odpukać wszystko minęło razem z pierwszym trymestrem

ja uzywalam czopki ale to bylo slabe 😂 potem wlewki melilax i byl sztos efekt. Natomiast juz na mnie nie dziala tez i nie wiem co mam zrobic bo doslownie nic nie dziala .. i mam ten problem juz dosyc dlugo . Dzidzia nie chce popchnac 😂

Borówki zapite mlekiem- hit 🤣 ale u mnie by chyba poszło góra a nie dołem 😂 to mnie nie pocieszyłyscie, myślałam że jest jakiś cud z apteki który mi pomoże 😅
No to jak mówisz że dietę masz dobrą, jesz wszystko co trzeba, czyli chia, pijesz dużo wody, jesz mało zapychaczy to zaaplikuj sobie czopek, co Ci szkodzi :p to że na kogoś nie podziałało to nie znaczy że na Ciebie nie podziała :)

No to jak mówisz że dietę masz dobrą, jesz wszystko co trzeba, czyli chia, pijesz dużo wody, jesz mało zapychaczy to zaaplikuj sobie czopek, co Ci szkodzi :p to że na kogoś nie podziałało to nie znaczy że na Ciebie nie podziała :)
jeszcze lactuloze do picia mozna probowac, moze Tobie da rade bo mi tez nie 😂

reklama
To ile ważyło dziecko w pierwszej ciąży że był wywoływany ?
Ostatni poród z synem był wywołany bo USG pokazywało wagę 4kg u mojego lekarza prowadzącego w szpitalu USG wskazywało też taką wagę dziecka stąd była decyzja o wywołaniu żeby większy nie był bo ciężko byłoby urodzić. A po urodzeniu okazało się, że synek ważył 3790 czyli nawet ciut mniej niż jego braciszek😉 i mówiłam do mojego lekarza po porodzie już że ładnie mnie urządził z tym wywołaniem 🫣 teraz zobaczymy co będzie...

Do góry