reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Myślę że spokojnie dziewczyny, nie panikujcie, im więcej stresu tym gorzej. Nie myślcie o tym w ten sposób. Mi w około 26 i 28 tygodniu zdarzały się kilku dniowe luźne stolce. W życiu nie pomyślałam że mógłby to być zbyt wczesny poród. Jak będziecie tak podchodzić to przez stres nie pomożecie ani sobie ani dziecku :)
Dzięki, jesteś głosem rozsądku. U mnie to chyba jakaś infekcja bo pospałam i coś zlalo mnie potem 😒

reklama
Myślę że spokojnie dziewczyny, nie panikujcie, im więcej stresu tym gorzej. Nie myślcie o tym w ten sposób. Mi w około 26 i 28 tygodniu zdarzały się kilku dniowe luźne stolce. W życiu nie pomyślałam że mógłby to być zbyt wczesny poród. Jak będziecie tak podchodzić to przez stres nie pomożecie ani sobie ani dziecku :)
Dokładnie. Czasami wystarczy coś zjeść albo złapać infekcje. Zwłaszcza że teraz sezon na wirusy szaleje. Także nie denerwuj się na zapas 💕 a jak to się przedłuży to do internisty na kontrolę

Z trojaczkami na brzuchu. Totalne wariactwo.

Dziewczyny, a jeszcze pytanie z serii tych obrzydliwych. Czy miewacie luźne stolce? Ja mam np. dziś już drugi raz. Jestem zaziebiona i slabo się czuje, ale jakoś mnie to niepokoi. Nie mam żadnego bólu brzucha, ani nic takiego. Lekki dyskomfort tylko.
zazdroszcze bo ja mam zaparcia potężne i co jakis czas przechodze „poród” 😂 tylko czekac na hemoroidy ..

U mnie jedzenie to samo, bez nowości.
Luźne i co najmniej raz na godzinę, ale nie jest tego dużo.

Zaczęłam 33 tydzień

Chce mi sie caly czas spać, chodzę jakbym miała narkolepsje.
Mam to samo że spankiem, a u mnie dopiero środek 29 tc 😶‍🌫️
Konsultowałaś temat z lekarzem? Ja aż tak często nie mam tych wyproznien.

A ile już waży że rozmawiacie o wywołaniu?!
Nie martw się na zapas jeszcze trochę czasu zostało.
Co do zabierania ubrań do szpitala to biorę minimum, a rożka w ogóle bo położne mają szpitalne i w nie motaja dziecko. Szkoda potem tych rzeczy bo nie wszystkie wytrzymają pranie w 90 stopniach.
Też planuje prac w 40 stopniach i prasować. Wydaje mi się to optymalne ☺️
To nie tak że już mówimy o wywołaniu 🙂 po prostu lekarz mówiła że sporo przybrała i że jakby się okazało że będzie spora to najwyżej się wywoła poród, ale ja już się martwię na zapas bo mam porównanie poród wywołany a nat całkiem naturalnie 😊

zazdroszcze bo ja mam zaparcia potężne i co jakis czas przechodze „poród” 😂 tylko czekac na hemoroidy ..
Próbowałaś pokombinować z jedzeniem? Ja na początku ciąży miałam problem i odstawiłam jasne pieczywo na śniadanie i zamieniłam na owsiankę z suszonymi i zwykłymi owocami i muszę przyznać że efekt jest świetny. I plus taki że jak zjem taką porcje o 8 rano to do 12 jestem najedzona.

reklama
Do góry