reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Dziewczyny jak się radujecie w razie przeziębienia. Kręci mnie w nosie i leje się woda boję się, że będę chora a to sam początek 😥

Syropek z cebuli 😜
Brzmi przebrzydle ale wcale taki zły w smaku nie jest 😀 😎
Miód , sok z cytryny , pokrojona cebula , ząbek czosnku . Wszystko włożyć do słoiczka , zakręcić i wsadzić na noc do lodówki . Rano można się już zajadać 😜

reklama
Hej dziewczyny, odebrałam wyniki porannej bety i nie wygląda to dobrze moim zdaniem. Pierwsze dwa badania zrobiłam 12.12 i 14.12 i przyrost był super (12.12 23 a 14.12 65), a wynik z dzisiaj to tylko 287 :( myślicie że nic z tego nie będzie?
spokojnie, zrób kolejny przyrost po 48 lub 72 h

Mam wynik progesteronu 18.11 34,20 dziś 42,50 😍😍😍

To też zależy od lekarza dodaje :)
Bo u mnie dla innego lekarza jest 4+5 (5tydzien). A dla mojego prowadzącego to jest 4ty ;) ale w szpitalu tak samo, urodziłam 39+5 to wpisali ze poród w 39tygodniu a nie 40. :)
raczej sugerowałabym się tym co ma być do porodu . Donoszona ciąża to 37+0 a nie 36+1 to jest zaliczane już jako przedwczesny poród

@Patka2207 duże ilości witaminy C. Ja od zawsze jadę na dużych dawkach i nie przestałam w ciąży. Mój był teraz chory i na L4 cały tydzień a mnie nawet w nosku nie zakręciło. A przy okazji wit C bardzo przyda się maleństwu ☺️

I tak tym którym wyjdzie cukrzyca to będą rodzic najprawdopodobniej 39 tyg ,chyba że ruszy szybciej . Ja miałam teraz w ostatniej zaplanowana indukcję w 39 tyg z powodu cukrzycy ciążowej a mała i tak stwierdziła że wyjdzie wcześniej i urodziłam w 37+5 .

reklama
I tak tym którym wyjdzie cukrzyca to będą rodzic najprawdopodobniej 39 tyg ,chyba że ruszy szybciej . Ja miałam teraz w ostatniej zaplanowana indukcję w 39 tyg z powodu cukrzycy ciążowej a mała i tak stwierdziła że wyjdzie wcześniej i urodziłam w 37+5 .

Zgadzam się .
Ze względu na cukrzycę ciążową ostatnie cc miałam robione w równym 39 tygodniu 😊

Na to wychodzi że i moje dziecię będzie z końca lipca 😄

Do góry