reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

jak sie mnie pytają kiedy następne to mam ochotę na ten moment zasadzić kopa w cztery litery 🤣🤣🤣
Należałoby tak zrobić. Kopniakiem wymierzyć sprawiedliwosc😆 Jedno dziecko jeszcze w brzuchu, a tym się na spytki wzięło o kolejne 🤨 nie kumam tych ludzi.
Ja dziś przeraziłam Babcie, ze juz zamawiam rzeczy, takzeeee 😅
W ciazy to należałoby się odseparować od społeczeństwa i ich głupich rad i wywodów 😆

reklama
Ja czekam na dzisiejszą wizytę ♥️ mam o 16. Ciekawa jestem co u mojej Lidki słychać ♥️ też zaczęły mi dokuczać nocne skurcze w łydce kurczę nieprzyjemny ból 🙈 powiem dzisiaj o tym na wizycie. Ciekawa jestem ułożenia małej... Jak rano chodzę do przedszkola z synkiem to tak mi daje popalić, wypycha brzuch , że co chwilę muszę się zatrzymać 😊
Pewnie tez chce do przedszola. 🤭

Dziewczyny, czy którejś z Was udało się dorwac rozek dobrej jakości, który można uprać w temperaturze wyższej niż 30-40°?
Ja znalazlam jeden, nie za piękny, ale można go prac w 90°. I sie zastanawiam czy brać pierwszy lepszy, ale do wyprania po szpitalu, czy jednak szukać czegoś milszego dla oka 🤣
Ja wszystko piorę w 40 stopniach ale potem prasuję, więc może w tą stronę?

U mamy ginekolog w zestawie 259zl wiec faktycznie, ale ta temperatura mnie zdecydowanie przekonuje 🤭
Szkoda ze nie można samego rozka kupic.
Pierzesz dla dzidziusia wszystko w 60 czy 90°?
ja ciuszki w 60 stopniach większość wyprałam rożki te co mogłam to też w 60. Niestety jeden miałam max 40 stopni i bałam się co to będzie jak wypiorę w większej temperaturze 😅😅.

Badacie w ciąży potas i magnez?
Ja mam to i to na niższej granicy normy. Wystarczy, że opuszczę jedną dawkę i zaczynam się vgorxej czuć. Obecnie biorę duże dawki magnezu 3x2 magne b6 forte co daje 600 mg oraz dodatkowo 2x1 cytrian magnezu i w sumie wychodzi ok 800 mg na dobę, a i tak to jest niewystarczające.

Mam niskie krwinki czerwone, ale to podobno norma w ciąży.
Ja dzisiaj morfologię zrobiłam i też mam niskie krwinki czerwone

Rozmawiałam z fizjoterapeutka i mowila że dzieci są mądre i zmieniają pozycje jak je uciskamy i ze nawet śpiąc na brzuchu nie zrobimy im krzywdy. Ja też się przewracam jak zaczyna mnie pukać w biodro bo myślę, że to sygnał, że mu coś nie pasi 🤣
Ale ogólnie mało leze na plecach, wiekszosc lewy lub prawy bok. Podobno żyle główna ciężko ucisnąć, ale po co ryzykować 🤭
Ja też leżę na prawym lub lewym, a w większości na lewym, ale nad ranem już nie moge wyleżeć bo mnie bolą biodra i pachwiny.
Co do spania na brzuchu to zdecydowanie potwierdzam. Sąsiadka urodziła trojaczki i całą ciążę spała na brzuchu :o nie wiem jak to robiła, ale ja bym zwariowała.

Ja też leżę na prawym lub lewym, a w większości na lewym, ale nad ranem już nie moge wyleżeć bo mnie bolą biodra i pachwiny.
Co do spania na brzuchu to zdecydowanie potwierdzam. Sąsiadka urodziła trojaczki i całą ciążę spała na brzuchu :o nie wiem jak to robiła, ale ja bym zwariowała.
Z trojaczkami na brzuchu. Totalne wariactwo.

Dziewczyny, a jeszcze pytanie z serii tych obrzydliwych. Czy miewacie luźne stolce? Ja mam np. dziś już drugi raz. Jestem zaziebiona i slabo się czuje, ale jakoś mnie to niepokoi. Nie mam żadnego bólu brzucha, ani nic takiego. Lekki dyskomfort tylko.

reklama
Ale jak? Nogi i ręce w powietrzu miała? Czy dziurę na brzuchu w materacu? 😄

Do góry