reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Zetknęłam teraz na forum do dziewczyn które mają termin na lipiec🙈😊 kurcze dziewczyny my już na końcówce prawie♥️🫣 u mnie jutro 32 tc
Też czasem zerknę 🙂 jak sobie pomyślę że też przez to przechodziłyśmy, ten strach czy serduszko bije, prenatalne, pappa to się cieszę że my już na końcówce 😊 niektóre z nas pewnie za jakiś czas zajdą w kolejne ciąże i od nowa będą to przechodzić 🙂

Też czasem zerknę 🙂 jak sobie pomyślę że też przez to przechodziłyśmy, ten strach czy serduszko bije, prenatalne, pappa to się cieszę że my już na końcówce 😊 niektóre z nas pewnie za jakiś czas zajdą w kolejne ciąże i od nowa będą to przechodzić 🙂
Na tym etapie też są obawy i jakiś strach , ale w sumie już bliżej jak dalej i większe szanse na szczęśliwe zakończenie😉 miewacie takie głupie myśli jak ja... Czy leżąc w jakiejś pozycji nie uciekam dzidziusia, albo ten strach o tą pępowinę 🫣 często się martwię...

Na tym etapie też są obawy i jakiś strach , ale w sumie już bliżej jak dalej i większe szanse na szczęśliwe zakończenie😉 miewacie takie głupie myśli jak ja... Czy leżąc w jakiejś pozycji nie uciekam dzidziusia, albo ten strach o tą pępowinę 🫣 często się martwię...
Tak, ja też. Najgorzej w nocy. Nie mogę znaleźć pozycji. Kładę się na bok to mam wrażenie że go gniotę. Zazwyczaj zasypiam w pozycji półsiedzącej.

Tak, ja też. Najgorzej w nocy. Nie mogę znaleźć pozycji. Kładę się na bok to mam wrażenie że go gniotę. Zazwyczaj zasypiam w pozycji półsiedzącej.
Rozmawiałam z fizjoterapeutka i mowila że dzieci są mądre i zmieniają pozycje jak je uciskamy i ze nawet śpiąc na brzuchu nie zrobimy im krzywdy. Ja też się przewracam jak zaczyna mnie pukać w biodro bo myślę, że to sygnał, że mu coś nie pasi 🤣
Ale ogólnie mało leze na plecach, wiekszosc lewy lub prawy bok. Podobno żyle główna ciężko ucisnąć, ale po co ryzykować 🤭

Dziewczyny, czy którejś z Was udało się dorwac rozek dobrej jakości, który można uprać w temperaturze wyższej niż 30-40°?
Ja znalazlam jeden, nie za piękny, ale można go prac w 90°. I sie zastanawiam czy brać pierwszy lepszy, ale do wyprania po szpitalu, czy jednak szukać czegoś milszego dla oka 🤣

ja to chyba podziekuje na dluzszy czas za powtorke 😂😆

Dziewczyny, czy którejś z Was udało się dorwac rozek dobrej jakości, który można uprać w temperaturze wyższej niż 30-40°?
Ja znalazlam jeden, nie za piękny, ale można go prac w 90°. I sie zastanawiam czy brać pierwszy lepszy, ale do wyprania po szpitalu, czy jednak szukać czegoś milszego dla oka 🤣
ja dostałam od kuzynki po jednej córeczce rożek od mamyginekolog i można go prać w 90 stopniach. Jakościowo wypada super ale pewnie cena (nie orientowałam się) jest spora 🙈

reklama
ja dostałam od kuzynki po jednej córeczce rożek od mamyginekolog i można go prać w 90 stopniach. Jakościowo wypada super ale pewnie cena (nie orientowałam się) jest spora 🙈
U mamy ginekolog w zestawie 259zl wiec faktycznie, ale ta temperatura mnie zdecydowanie przekonuje 🤭
Szkoda ze nie można samego rozka kupic.
Pierzesz dla dzidziusia wszystko w 60 czy 90°?

Do góry