reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Oby wszystko było dobrze 🤞 ja też po wizycie wszystko super, młody 1,765 kg czyli 47 percentyl więc wszystko gicio. Troszeczkę mi hematokryt spadł ale to tak niewiele. Od przyszłej wizyty ktg 😅 chciał dziś zrobić jakieś ładne zdjęcie, ale mały się ładnie wkomponował w moje biodro twarzą i do tego zasłonił ręką, więc wyszło jakieś monstrum 🤣 31+0 ja zamierzam mieć tak ze 4 majtki, ale położna mówiła żeby mieć te siateczkowe. Nie fizelinowe, bawełniane czy inne elastyczne a siateczkowe. Najlepiej oddychają a i tak dobrze trzymają podkład na miejscu.
No te flizelinowe to powinni wycofać bo są okropne, to już lepiej bawełniane. I jeszcze dumnie się podpisują jako poporodowe 🤢

reklama
Jak tam dziewczyny po wizytach? Bo wiem że kilka miało na dziś chyba że jesteście przed? Ja właśnie jestem po młoda większa o tydzień i lekarz wyczuł trochę miękka szyjkę więc mam się wstawić znowu za 2 tyg
ja dzisiaj mialam wizyte ;) 29+2 , mlody 1.5 kg 😂 szyjka dluga wszystko jest dobrze 😃🥰

Mi na porodówce powiedzieli że syn ma 3,5 kg a miał 4 a drugi miał mieć 3,5 i miał równe 3,5 także z tym ważeniem też może być różnie 😉

Na szkole rodzenia mówiła położna, że waga jest tylko w sumie po to żeby lekarz kontrolował czy dziecko przybiera :) i tak jak mówisz nie przykuwać do tego dużej uwagi, bardziej orientacyjnie:)

reklama
Na szkole rodzenia mówiła położna, że waga jest tylko w sumie po to żeby lekarz kontrolował czy dziecko przybiera :) i tak jak mówisz nie przykuwać do tego dużej uwagi, bardziej orientacyjnie:)
Dokładnie. Tym bardziej że waga jest wyliczana z wymiarów a przecież można mieć różne kości udowe czy obwody główek 😃

Do góry