reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja też dziś spać nie mogłam. Co trochę się budziłam, chodziłam siku, śniło mi się rodzic zaczęłam. Zdrzemnęłam się ok 12 na godzinę ale nic nie pomogło. Dalej jestem zmęczona i niewyspana.

reklama
Ja też dziś spać nie mogłam. Co trochę się budziłam, chodziłam siku, śniło mi się rodzic zaczęłam. Zdrzemnęłam się ok 12 na godzinę ale nic nie pomogło. Dalej jestem zmęczona i niewyspana.
Jeśli we 3 miałyśmy ciężka noc to może jakieś przesilenie jesienne 🤭
Najważniejsze, my zestraszone, ale dzieci mają się git 🤣

Ja Wam powiem, że myślałam że syndrom wicia gniazda u mnie zadziała mocniej. A mialam że 2 miesiące temu szal, wszystko ogarniałam. A dzis to jestem leniwa dupa. Brzuch nie ulatwia, a dodatkowo cala jestem ulana. Zamówiłam dwie koszule do karmienia i wyglądam strasznie 😐
Macie jakieś polecejki?
Zastanawiam się też nad torba do porodu, zamówiłam taka za 50zl, wydaje się pakowna. Dużo rzeczy się ładuje w taka torbę?

Ja Wam powiem, że myślałam że syndrom wicia gniazda u mnie zadziała mocniej. A mialam że 2 miesiące temu szal, wszystko ogarniałam. A dzis to jestem leniwa dupa. Brzuch nie ulatwia, a dodatkowo cala jestem ulana. Zamówiłam dwie koszule do karmienia i wyglądam strasznie 😐
Macie jakieś polecejki?
Zastanawiam się też nad torba do porodu, zamówiłam taka za 50zl, wydaje się pakowna. Dużo rzeczy się ładuje w taka torbę?
Mam takie same przemyślenia 😆 zrobiłam wieeeelkie porządki, posprzedawałam masę rzeczy po chłopakach i kupiłam nowe dla córeczki, ogarnęłam jej kącik itd a na ostatniej prostej nie mam siły na nic 🫣 miałam tyle zrobić w listopadzie a nie mam weny 😭 nawet mi się ubranek nie chce wyprać i wyprasować. Liczę że syndrom jeszcze się uaktywni i dostanę powera bo tak jak dobrze wystartowałam tak gorzej z finiszem 😅

Mam takie same przemyślenia 😆 zrobiłam wieeeelkie porządki, posprzedawałam masę rzeczy po chłopakach i kupiłam nowe dla córeczki, ogarnęłam jej kącik itd a na ostatniej prostej nie mam siły na nic 🫣 miałam tyle zrobić w listopadzie a nie mam weny 😭 nawet mi się ubranek nie chce wyprać i wyprasować. Liczę że syndrom jeszcze się uaktywni i dostanę powera bo tak jak dobrze wystartowałam tak gorzej z finiszem 😅
Może podświadomie wydaje nam się, że jeszcze czas? I stąd to lenistwo? Ja się zabrałam dopiero za wyprawkę, chyba jako ostatnia i brakuje mi niemal wszystkiego, ale to co przychodzi cieszy 😆 ufam, że się wyrobię.
Masz jakieś doświadczenia z ubrankami z pepco? Bo zastanawiam się czy tam nie zajrzeć, ostatnio widziałam przez witrynkę sporo rzeczy dla maluchów.

Ja od mc mam fatalne nocki...

Ja to od mc mam fatalne nocki. A jak budzik dzwoni o 7 to jestem nieprzytomna 🙈
Ja jak wstanę o 7 to potem musze odespać w dzień więc podziwiam! Zwłaszcza, jak się ma większą rodzinkę. Ale fakt, że bardzo późno się kładę + w nocy milion razy siku i jeszcze czasem mnie dziecko zestraszy to juz w ogole od 2 miesięcy zegarek mi krzyczy, że śpię najgorzej na świecie 😄😆
Ale drzemki w dzień mi wychodzą! 🤣

Jeśli we 3 miałyśmy ciężka noc to może jakieś przesilenie jesienne 🤭
Najważniejsze, my zestraszone, ale dzieci mają się git 🤣
Ja też dziś miałam bardzo ciężką noc :( niestety jest nas więcej. U mnie to z powodu syna, który dostał gorączki i już go pilnowałam, a jeszcze na złość nie miałam żadnych przeciwgorączkowych, na szczęście miał tylko 38, a nigdy nie podaje mu leku dopóki nie przekroczy. Mam nadzieję, że nic mu się z tego nie rozwinie.
No właśnie ja też czuje takie rytmiczne podskakiwanie to czkawka prawda?

reklama
Macie jakieś polecejki?
Ja zamówiłam koszule do karmienia i ciążowe 2 w 1 na formommy i są super. Dodatkowo zamówiłam tu leginsy i koszulkę i wszystko naprawdę fajne. Polecam. Miałam jeszcze zamówić szlafrok, ale kupiłam ostatnio w Biedronce 🤣 nigdy jeszcze nie kupiłam ciuchu w Biedrze, ale skusiła mnie cena 40 zł i fakt, że szlafrok to jakoś zbędna część mojej garderoby, po prostu na co dzień nie używam 😁

Do góry