reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja jeszcze 3 mc 🫣 bo sam koniec stycznia ale są już momentu że mam doooosyc!!! Też liczę na szybki poród 😅 obym się nie przeliczyła chociaż statystyki są malejące. Pierwszy poród 24 godz ( liczę od momentu że ,, coś" poczułam i stwierdziłam że to chyba ,,to" czyli jeszcze nie był to mocny ból) drugi 7 godz. Taki luz mieliśmy na początku bo założyliśmy że jak pierwszy 24 godz to drugi pewnie z 15 🫣Mąż wszystkie dokumenty podpisywał za mnie bo jak po 3 godz dojechaliśmy do szpitala to już nie byłam w stanie zebrać myśli 😆 teraz planuje od razu zawijać dzieci i pedzić na sygnale do szpitala 😊😉

kazdej z nas idzie 😃 nie ma lekko ja czuje ze sie tocze 😂 ale pocieszam sie tym, ze NA PEWNO po ciazy waga spadnie 😃 i to szybko 😂
Oby bo ten 3 trymestr to dla mnie szok - co stane na wage to kilo lub dwa wiecej. A jak widze siebie na zdjeciach to juz w ogole zalamka - łeb taki wielki, cala ulana jestem 🙁

Ja jeszcze 3 mc 🫣 bo sam koniec stycznia ale są już momentu że mam doooosyc!!! Też liczę na szybki poród 😅 obym się nie przeliczyła chociaż statystyki są malejące. Pierwszy poród 24 godz ( liczę od momentu że ,, coś" poczułam i stwierdziłam że to chyba ,,to" czyli jeszcze nie był to mocny ból) drugi 7 godz. Taki luz mieliśmy na początku bo założyliśmy że jak pierwszy 24 godz to drugi pewnie z 15 🫣Mąż wszystkie dokumenty podpisywał za mnie bo jak po 3 godz dojechaliśmy do szpitala to już nie byłam w stanie zebrać myśli 😆 teraz planuje od razu zawijać dzieci i pedzić na sygnale do szpitala 😊😉
Przede mną pierwszy poród...Nie strasz że tyle to trwa 🙈 dla mnie pierwszy dzien miesiaczki bez tabletek przeciwbolowych byl nie do wytrzymania to jak ja porod wytrzymam 🙁

To ja mam chyba wyjątkowo spokojne dziecię w brzuchu bo ja to właśnie się martwię czy za mało sie nie rusza 🙂Czuję jak się obraca ale kopniaki to raczej delikatne niż bolesne. Raz na jakiś czas zdarzają się dni gdy jest bardziej aktywny ale na co dzień to spokojny.
Dziewczyny, a ile sztuk majtek poporodowych kupujecie?
Ja zamówiłam 4 sztuki, ale docelowo chce jeszcze dokupic 2.
Właśnie też mam 2 i myślę aby dokupić 2 a później już w swoich bawełnianych chodzić. Bałam się czy nie za mało. Jejku coraz bliżej ten porod...jestem przerażona 😱
Przypomnij na kiedy masz termin? 😊

Oby bo ten 3 trymestr to dla mnie szok - co stane na wage to kilo lub dwa wiecej. A jak widze siebie na zdjeciach to juz w ogole zalamka - łeb taki wielki, cala ulana jestem 🙁
Ja miałam to samo i jak wybiło mi 7kg to dostałam reprymendę od lekarza wiec teraz się pilnuje na maxa i waga od tygodnia stoi w miejscu 😅
U mnie niestety tez nie idzie tylko w brzuch 🤨

reklama
Jak tam dziewczyny po wizytach? Bo wiem że kilka miało na dziś chyba że jesteście przed? Ja właśnie jestem po młoda większa o tydzień i lekarz wyczuł trochę miękka szyjkę więc mam się wstawić znowu za 2 tyg

Do góry