reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U mnie też, tylko mam w rodzinie dzieci i każdy wiedział, że się staramy o dziecko, więc wszystko zostawiali dla nas 😅 wózek sprezentował tata. A to co zamawiamy to wszystko z olx i vinted 😅 więc bardzo dobrze Cię rozumiem 😅 jak patrzę jak dziewczyny tu piszą że zamawiają ze stron internetowych jakieś ciuchy czy inne dodatki to jest dla mnie takie obce 🤣 z jednej strony bardzo bym chciała ale z drugiej wiem, że wydatków jest tyle pomimo tego, że prawie wszystko dostałam to aż nie jestem w stanie nawet wejść na tą stronkę 😅 nie zrozumcie mnie źle ja nie oceniam ani nic z tych rzeczy, każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba i to jest super, ta różnorodność :)
ja tez mam wiele rzeczy z olx i vinted i dalej poluje 😂 bo za niektore rzeczy jakbym miala placic normalnie a sa tylko na chwile to bym poszla z torbami i nie widze sensu 😂 np koszule do porodu. Nienawidze koszul 😂 wiec sa tylko na szpital to po co mi nowe 😃 albo niektore ciuszki jak zasra po pachy to zeby nie bylo szkoda wyrzucic w razie czego 😂😂😂

ja tez mam wiele rzeczy z olx i vinted i dalej poluje 😂 bo za niektore rzeczy jakbym miala placic normalnie a sa tylko na chwile to bym poszla z torbami i nie widze sensu 😂 np koszule do porodu. Nienawidze koszul 😂 wiec sa tylko na szpital to po co mi nowe 😃 albo niektore ciuszki jak zasra po pachy to zeby nie bylo szkoda wyrzucic w razie czego 😂😂😂
Właśnie po koszule porodowa pójdę chyba do lumpa coś wynaleźć, bo to i tak do wyrzucenia od razu. Niby piszą że może być stary t-shirt, ale jak w t-shircie przyłożyć dziecko do klatki piersiowej 🤣

Ja laktator medela dostanę od przyjaciółki, tylko dokupię lejki. Mówiła, że jej przy dwójce dzieci bardzo pomógł z laktacją i na zatory mleczne.

No super, że takie podejście macie. Bo kupić wszystko nowe to naprawdę spory wydatek. Ja mam starszego syna i było to pierwsze dziecko w obu rodzinach więc na wyprawkę sporo dostaliśmy od dziadków 😁 ale i tak nie kupowałam jakoś mega dużo. Teraz mam mieć córkę i te wszystkie rzeczy wydają mi się takie piękne, że chyba bardziej zaszaleje 😀 a z drugiej strony duuuuuzo rzeczy dostanę od siostry po jej córce 😁
Wózek i łóżeczko mamy, trzeba je tylko odświeżyć. Chcę kupić nowy materac i właśnie kokon, śpiworek, prześcieradła i kocyki do wózka oraz otulacz do nosidełka. A o reszcie to na razie nawet nie myślę 😀

Ja już miałam wystarczająco ciuszków dla malucha aż tu nagle wleciała koleżanka z całym kartonem ciuchów 44-62 😂 masakra, chyba będę to ze 3 razy dziennie przebierać nawet jak się nie obsika żeby wszystko wykorzystać 😂
Ja dokładnie tak samo! Większość już mam a wczoraj dostałam 4 wielkie worki ubranek 56-74 🙈 ale i tak się cieszę 💕 na spokojnie przejrze po weekendzie i będę spokojna że niczego mi nie zabraknie. A co do zakupów to część dorwałam pięknych rzeczy na vinted i olx a część kupiam na promocjach. Z doświadczenia wiem że i tak uda mi się to sprzedać dalej także na spokojnie

reklama
Kurcze, zazdro, ze macie takie osoby w pobliżu co z workiem ciuszków przychodzą. Ja dziś powiedziałam tesciom, że będę body używane kupować to reakcja była mocno średnia. Z mądrości ludowych usłyszałam, że ludzie wraz z ciuchami oddają choroby 🙈
Ciemnogród, ale jak tu się nie wku*wic? 🤣

Do góry