reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dziękuję, dam znać jak było :)
Jak tam decydujecie się na sesje ciążowe? Kiedy najlepiej taką wykonać tzn w którym tyg?
My właśnie dzisiaj mieliśmy 😊 tzn to nie była taka typowo ciążowa tylko rodzinno- ciążowa. Z każdej ciąży mam taką pamiątkę, tak samo jak zdjęcia po porodzie. Uważam że warto 💕 sesje po narodzinach też już mamy umówiona ale zdecydowałam że na zdjęcia w naszym domu. Mamy super panią fotograf- robi super fotki i do tego ma fajne podejście do dzieci

My właśnie dzisiaj mieliśmy 😊 tzn to nie była taka typowo ciążowa tylko rodzinno- ciążowa. Z każdej ciąży mam taką pamiątkę, tak samo jak zdjęcia po porodzie. Uważam że warto 💕 sesje po narodzinach też już mamy umówiona ale zdecydowałam że na zdjęcia w naszym domu. Mamy super panią fotograf- robi super fotki i do tego ma fajne podejście do dzieci
Super, ja dziś właśnie robiłam porządki w zdjęciach synka i mam dużo do wywołania, spore zaległości. U mnie 22 tydzień, ale na razie nie wiele widać po mnie 😆
Ja myślałam o połączenie ciążowej ze świąteczną, nawet te świąteczne są sporo tańsze ;)

No taka właśnie mieliśmy. Świąteczny wystrój w szklarni 😊 trochę to było dziwne że piękna złota jesień na dworze a my z choinką 🤣 ale u mnie właśnie 27 tydz zaraz się zacznie a w październiku sesje są o 300 zł tańsze niż np w grudniu ( a i tak tanie nie są) a teraz brzuch nie jest olbrzymi ale myślę że taki właśnie fajny- mała piłeczka 😅

Też właśnie dzisiaj miałam 😅

Hejka
Dziwnie dzisiaj się czuję. Taka dziwnie śpiąca. Dziecko też mało ruchliwe, wczoraj trochę się udzwigałam i urobiłam i teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku.
W nocy dokazywał trochę, ale od rana cisza, cały dzień spał, dopiero przed chwilą poczułam kilka ruchów i znowu cisza .
Cukier też dzisiaj dość niski (jestem na insulinie?

Obecnie zaczęłam 31tydzień. Pierwszy raz mam takie spokojne dziecko.

Czy u was też zdarzają się ciche dni?

Mam nadzieję, że tak będzie. 7 lat temu bardzo źle ją zniosłam i musiałam leżeć u położnej 😁 Super, ja też czuję się dobrze, ale mój brzuszek wydaje mi się taki mały i wszyscy mi mówią, że po mnie nie widać za dużo. A wy dużo przytyłyście? Stosujecie jakieś suplementy?
+ 7 kg. Biore ten nowy prenatal duo bo on ma tylko metylowane witaminy, witamine d i probiotyk jak mi sie przypomni 😃

reklama
Hejka
Dziwnie dzisiaj się czuję. Taka dziwnie śpiąca. Dziecko też mało ruchliwe, wczoraj trochę się udzwigałam i urobiłam i teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku.
W nocy dokazywał trochę, ale od rana cisza, cały dzień spał, dopiero przed chwilą poczułam kilka ruchów i znowu cisza .
Cukier też dzisiaj dość niski (jestem na insulinie?

Obecnie zaczęłam 31tydzień. Pierwszy raz mam takie spokojne dziecko.

Czy u was też zdarzają się ciche dni?
zdarzaja sie :) kazdy dzien jest troche inny . Nie zawsze dzidzia ma chęci na karate i rozumiem to bo mi sie tez duzo nie chce 😂 ale wiekszosc dni to jest istny sajgon w brzuchu 😂

Do góry