reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Hej, ja też wpadłam tu do Was z lutego :) Tam jakaś cisza :)
Więzadła tzn mnie pachwiny bolą i takie kłucie jakby w pochwie mam, dziwne takie uczucie.
A ogólnie jak się czujecie?
Doradźcie może jak znieść badania krzywej cukrowej :)

Więzadła tzn mnie pachwiny bolą i takie kłucie jakby w pochwie mam, dziwne takie uczucie.
Ja się czuję dobrze, brzuszek już trochę przeszkadza ale lubię go 🥰
A krzywa cukrowa dla mnie nie była zła, wzięłam glukozę cytrynowa i smakowała jak lemoniada z dużą ilością cukru. Da się wypić, to tylko kubeczek 😃 ja zniosłam dobrze, gdzieś tam po 20 min mi się spać trochę zachciało ale zajęłam się serialem na telefonie i tyle. Także zabierz sobie coś żeby się czymś zająć i nie myśleć o spaniu czy wymiotowaniu😂

ja mialam to badanie 2x . W pierwszy trymestrze gdzie mialam mdlosci to byla taka walka ze soba 😂😂 zimne poty i wszystko na raz a drugie juz badanie to dupsko bolalo od siedzenia 😃 ale zadnych efektow specjalnych 😃 nie ma zlotego srodka. Jedynie zeby byla smakowa glukoza 😂

Ja się czuję dobrze, brzuszek już trochę przeszkadza ale lubię go 🥰
A krzywa cukrowa dla mnie nie była zła, wzięłam glukozę cytrynowa i smakowała jak lemoniada z dużą ilością cukru. Da się wypić, to tylko kubeczek 😃 ja zniosłam dobrze, gdzieś tam po 20 min mi się spać trochę zachciało ale zajęłam się serialem na telefonie i tyle. Także zabierz sobie coś żeby się czymś zająć i nie myśleć o spaniu czy wymiotowaniu😂
Mam nadzieję, że tak będzie. 7 lat temu bardzo źle ją zniosłam i musiałam leżeć u położnej 😁 Super, ja też czuję się dobrze, ale mój brzuszek wydaje mi się taki mały i wszyscy mi mówią, że po mnie nie widać za dużo. A wy dużo przytyłyście? Stosujecie jakieś suplementy?

Mam nadzieję, że tak będzie. 7 lat temu bardzo źle ją zniosłam i musiałam leżeć u położnej 😁 Super, ja też czuję się dobrze, ale mój brzuszek wydaje mi się taki mały i wszyscy mi mówią, że po mnie nie widać za dużo. A wy dużo przytyłyście? Stosujecie jakieś suplementy?
Ja na ostatniej wizycie 6kg, teraz nie wiem bo nie wchodzę na wagę 😂
A z suplementów biorę pueria duo, magnez, probiotyk i żelazo ale to już ze zlecenia lekarskiego 😃
A co do brzuszka, to niby rósł ale cały czas był taki że nie do końca bardzo ciążowy a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz większy także daj sobie czas, każda z nas jest inna i te brzuchy też będą inne ❤️

Kupić glukoze cytrynową i wziąć książkę 😊 jak nie lubisz czytac to naładowany telefon. Zleci 😊

reklama
Do góry