reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Przez sen cały czas myślałam o dziecku. Nie był aktywny o swojej stałej porze. Teraz też słabo go czuję.
Może zmienił pozycję, ale po kaszlu i intensywnym przekręcaniu i mówieniu do niego bardzo słaba reakcja. Czekam do rana i jadę sprawdzić. Nie wiem czy mam jechać na SOR czy od razu na IP ginekologiczną.
Ostatnio miałam intensywny okres i trochę stresu, martwię się, że to mogło mieć wpływ.
Daj znać co powiedzieli! Powodzenia 💕

reklama
Hejka
Dziwnie dzisiaj się czuję. Taka dziwnie śpiąca. Dziecko też mało ruchliwe, wczoraj trochę się udzwigałam i urobiłam i teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku.
W nocy dokazywał trochę, ale od rana cisza, cały dzień spał, dopiero przed chwilą poczułam kilka ruchów i znowu cisza .
Cukier też dzisiaj dość niski (jestem na insulinie?

Obecnie zaczęłam 31tydzień. Pierwszy raz mam takie spokojne dziecko.

Czy u was też zdarzają się ciche dni?
Ja ostatnio też się martwiłam , bardzo mało czułam żeby malutka się ruszała. Dwa dni to bardzo sporadycznie. Nawet budziłam na siłę , głaskalam brzuch intensywnie i cisza🤔 ale to minęło i jest aktywna. Byłam akurat na wizycie u lekarza i mówiłam o tym , ale okazało się wszystko w porządku🙂 myślę, że to jest normalne co nie zmienia faktu , że trzeba to kontrolować. U mnie to już nie pierwsza ciąża i w każdej zdarzały mi się obawy czy wszystko jest w porządku, bo dzidzia mało aktywna.

Ufff, pojedzie na i ubrana miałam już wychodzić, kiedy zachciało mi się na dwojeczkę. Skulona na muszli poczułam kopniaki niezadowolenia, że ma mało miejsce. Poszła się na chwilę położyć a on zaczął się ruszać jak zwykle. Ulżyło mi i na razie odłożyłam wyjazd na IP 🥰
Może rzeczywiście potrzebował trochę wyciszenia.

reklama
Do góry