reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Też mam takie depresyjne humorki czasami, potem się czym zajmę i mi przechodzi 😂
Ale nie ruchy maluszka są cudowne, chociaż jakby się tak głębiej nad tym zastanowić że coś żywego Ci się rusza w brzuchu to śmiesznie tak 😂
No, u mnie to takie kilkuminutowe shizy 🤣
No śmiesznie, zwłaszcza na początku jak tylko łaskocze 😁😂

Ja dzisiaj 18+0 i czuje caly czas tylko przelewanie a nie kopniaczki wiec tez czekam z utesknieniem 😃 a przez ta duchote to idzie sie wykonczyc :(
Ja jakichś typowych kopniaków też jeszcze nie czułam, bardziej takie lekkie "pukanie?" 🤔 i chyba delikatną czkawkę 🙈😂
Niech to lato się już skończy 🥵

reklama
Suplementujecie jakieś witaminy poza tymi dla kobiet w ciąży?

W pierwszej ciąży brałam tylko te podstawowe suplementy ale słyszałam jeszcze od koleżanek, że brały magnez. Ja nie mam żadnych objawów przez które musiałabym go przyjmować, morfologia też ok.
Ja biorę pueria duo jako witaminy ciążowe i oprócz tego magnez i priobiotyk. No i żelazo ale to już zlecone przez lekarza, miałam niską ferrytyne

Cześć wszystkim. Kobietki , poratujcie dobra , sprawdzona radą. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia ? Można korzystać z jakiś leków dostępnych bez recepty? Żadne jabłka , jogurty nie pomagają 😢 na samą myśl pójścia do toalety, chce mi się płakać bo wiąże się to z ogromnym bólem i problemem z załatwieniem się 😭

Cześć wszystkim. Kobietki , poratujcie dobra , sprawdzona radą. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia ? Można korzystać z jakiś leków dostępnych bez recepty? Żadne jabłka , jogurty nie pomagają 😢 na samą myśl pójścia do toalety, chce mi się płakać bo wiąże się to z ogromnym bólem i problemem z załatwieniem się 😭
Espumisan ale jeśli jest taki duży problem i bolesny to trzeba poszukać przyczyny, bo ciąża ciążą ale też tak nie może być. Może zmiana diety, duży wody, aktywność fizyczna?

Espumisan ale jeśli jest taki duży problem i bolesny to trzeba poszukać przyczyny, bo ciąża ciążą ale też tak nie może być. Może zmiana diety, duży wody, aktywność fizyczna?
Po prostu nie korzystałam z toalety blisko tydzień . Staram się jeść w miarę zdrowo , dużo jabłek , winogron i innych owoców. Wody też wypijam po 2-3L dziennie. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów. Na początku tej , w pierwszym trymestrze tylko raz. Teraz prawie 15 tydzień a taki problem.

Po prostu nie korzystałam z toalety blisko tydzień . Staram się jeść w miarę zdrowo , dużo jabłek , winogron i innych owoców. Wody też wypijam po 2-3L dziennie. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów. Na początku tej , w pierwszym trymestrze tylko raz. Teraz prawie 15 tydzień a taki problem.
Może warto też spróbować z czopkiem glicerynowym. Można go stosować w ciąży :)

reklama
Do góry