Są codziennie po kilka razy, czasami zatańczy zumbe ale to już nie te fikołki co gdy był mniejszy. Zazwyczaj czuję jak mi nóżka sunie po ścianie macicy i wręcz czasami to boli. I rozciąga się. Te ruchy są takie jakby bardziej przemyślaneMam pytanko do dziewczyn , które mają podobny termin porodu do mojego. U mnie leci 37 TC. Jak u Was jest z maluszkami? W sensie z ruchami dzidziusia?
reklama
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Od kilku dni miałam bardzo pozytywne nastawienie względem porodu... Aaaaa uwolnie się od brzucha, przecież nie ja pierwsza i ostatnia, a już dzidzia będzie z nami , przecież to się da przeżyć... Szykuję ubranka , cieszę się aż tu teraz znowu łzy w oczach strach... Ja się żadnego porodu tak nie bałam i o co tu chodzi miałam spokój od jakiś skurczy a teraz czuję z brzuszka przechodzą na plecy. Fakt , że ja się narobiłam wczoraj i dzisiaj. Nogi mi w buty ledwo wchodzą
Palinka13
Moderator
ja dzisiaj pol dnia latalam po galeriach i marketach i tak mnie teraz boli jak na okres i pachwiny i juz schizy .. chociaz wiem, ze to od tego latania bo przegielam palkeOd kilku dni miałam bardzo pozytywne nastawienie względem porodu... Aaaaa uwolnie się od brzucha, przecież nie ja pierwsza i ostatnia, a już dzidzia będzie z nami , przecież to się da przeżyć... Szykuję ubranka , cieszę się aż tu teraz znowu łzy w oczach strach... Ja się żadnego porodu tak nie bałam i o co tu chodzi miałam spokój od jakiś skurczy a teraz czuję z brzuszka przechodzą na plecy. Fakt , że ja się narobiłam wczoraj i dzisiaj. Nogi mi w buty ledwo wchodzą
Ja to czasami jak tak pochodzę i mnie właśnie wszystko boli to mam głupie przemyślenia że co by było gdybym musiała przed czymś uciekać z tym brzuchem wiadomo wtedy też adrenalinka i wgl ale no jednak masakraja dzisiaj pol dnia latalam po galeriach i marketach i tak mnie teraz boli jak na okres i pachwiny i juz schizy .. chociaz wiem, ze to od tego latania bo przegielam palke
Palinka13
Moderator
a kto by nas z brzuchem chcial gonic jak nie ma z nas w sumie pozytku juz zadnegoJa to czasami jak tak pochodzę i mnie właśnie wszystko boli to mam głupie przemyślenia że co by było gdybym musiała przed czymś uciekać z tym brzuchem wiadomo wtedy też adrenalinka i wgl ale no jednak masakra
MagdaaaLena
Byłam wczoraj z mężem w Castoramie to co dwa kroki stop , bo kłucie i te okropne ciągnięcie w kroku miałam. Ludzie się patrzyli a gdzie tu o ucieczce mówić mnie teraz to roczne dziecko uczące się chodzić by mnie dogoniło ja serio mówię. A tak poza tym to zdaję sobie sprawę z tego że to ciąża i nam dzidziusia w brzuszku , ale ja nie lubię w lusterko teraz patrzeć. Ja się fatalnie czuję z tym jak wyglądam. No dosłownie słoń kuźwa!Ja to czasami jak tak pochodzę i mnie właśnie wszystko boli to mam głupie przemyślenia że co by było gdybym musiała przed czymś uciekać z tym brzuchem wiadomo wtedy też adrenalinka i wgl ale no jednak masakra
justsit
Mi się w życiu z 2 razy śniło, że byłam w ciąży i musiałam biec i uciekać bo była jakaś apokalipsa. Teraz już wiem, że daleko bym nie dobiegłaJa to czasami jak tak pochodzę i mnie właśnie wszystko boli to mam głupie przemyślenia że co by było gdybym musiała przed czymś uciekać z tym brzuchem wiadomo wtedy też adrenalinka i wgl ale no jednak masakra
Kto chce urodzić szybciej to niech chodzi jak najwięcej i robi jak najwięcej wtedy na pewno szybciej przyjdzie ja mam to szczęście że oprócz zrobienia typowych zadań domowych to nic nie muszę robić także ja się oszczędzam żeby to był styczeń. Teraz wiem że jak urodzę to z młodzieżą wszystko będzie dobrze bo ciąża donoszona tak naprawdę, ale to musi być styczeń więc zamiast angielskiego stwierdzenia fingers crosed co oznacza trzymać kciuki, to je trochę zmienię na legs crosed
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę ale tak pozytywnie u mnie jeszcze 1,5 mc a ta końcówka się w moim przypadku najbardziej dłuży... A wy już niedługo się poznacie
O ile mnie pamięć nie myli to @mouna87 dzisiaj/ jutro pozna swojego maluszka? Jeżeli tak to mooocnoo trzymam kciuki zeby było tak jak chcesz żeby było
O ile mnie pamięć nie myli to @mouna87 dzisiaj/ jutro pozna swojego maluszka? Jeżeli tak to mooocnoo trzymam kciuki zeby było tak jak chcesz żeby było
reklama
Nie narzekaj, ja na razie mam kupioną tylko komodę z przewijakiemNo ja pamiętam, że paraliżował mnie strach przed przygotowywaniem wyprawki z uwagi na poprzednie straty, a wiekszosc z Was pisala, że od dawna juz ogarnia rzeczy. I wlasnie dopadl mnie stres bo zaczelam za pozno. A teraz najbardziej dobija mnie brak siły, niewiele zrobie i ciągle musze odpoczywać. Noce coraz gorsze. Dla mnie najważniejsze by Maluszek byl zdrowy i z nami, ale jednak wolałabym żeby wszystko było gotowe. A naprawdę jestem daleko w lesie że wszystkim
Ja co prawda mam termin na luty, ale wszystko chcę kupić w styczniu. Łóżeczko dostane od siostry i trochę ciuchów też (kazałam jej przywieść je w styczniu, kupię jej Lovele by mi wyprała i wysuszyła ).
Teraz myślę tylko o świętach i synowi robię urodziny w niedzielę dla kolegów i koleżanek
Dziewczyny oświećcie mnie, bo może źle myślę, chcę kupić otulacz do fotelika ale taki bez ocieplenia. Termin koniec lutego, więc myślę, że jak będzie zimno to okryje jeszcze kocem, poza tym jest jeszcze jakiś pokrowiec do fotelika. Czy jednak warto kupić ten ocieplany?