reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

O super wiedzieć! Jak masz jeszcze jakieś informacje jak to dokładnie wygląda to dawaj znać, chciałabym wiedzieć jak wygląda procedura :) wszystko bym chciała wiedzieć 🤪
Dam Ci znać w środę bo mam spotkanie z położna i ktg to przy okazji o wszystko wypytam bo serio dużo rzeczy z porodu wyparlam z pamięci. Mocno utkwiło mi w głowie że było mi strasznie zimno po podaniu zzo aż się trzęsłam i pamiętam też ulgę jaką poczułam jak zaczęło działać ( niestety przy drugim porodzie za szybko szło, za późno dostałam i lipa... nic nie dało)

reklama
A mi jest przykro czytać o tym znieczuleniu😔 cieszę się, że są mamy , które urodzą w zasadzie bez bólu, ale ja wiem, że nie dostanę znieczulenia😔 choć też nie wiem czy w moim przypadku byłoby to dobrym rozwiązaniem. Rodzę nie pierwszy raz i ani razu nie dostałam znieczulenia a prosiłam. Jak zwykle brak anestezjologa😔

A mi jest przykro czytać o tym znieczuleniu😔 cieszę się, że są mamy , które urodzą w zasadzie bez bólu, ale ja wiem, że nie dostanę znieczulenia😔 choć też nie wiem czy w moim przypadku byłoby to dobrym rozwiązaniem. Rodzę nie pierwszy raz i ani razu nie dostałam znieczulenia a prosiłam. Jak zwykle brak anestezjologa😔
dla pocieszenia tez nie mam co liczyc na znieczulenie :) wszedzie pisza, ze maja w mojej okolicy ale nie daja bo nie ma lekarzy :)

A ja będę rodzić w szpitalu gdzie znieczulenie jest dostępne dla kazdej rodzącej, ale mam tak mało płytek krwi, że jak spadną poniżej 100 tysięcy, to i tak znieczulenia nie dostanę 🤷‍♀️ więc jak widać nawet szpital z dostępnym zzo nie gwarantuje że się je dostanie 🙁

To nie jest tak że w Poznaniu każda kobieta dostaje zzo niestety i dlatego mój stres się zwiększa z każdym dniem...

Ostatnia edycja:
Niestety żadna z nas nie ma gwarancji, czy to znieczulenie zostanie podane czy nie 🙂 ale wiadomo, lepiej jak sie ma taka alternatywe. Ja się jeszcze nie stresuje samym porodem bo mi akurat jeszcze trochę do końca zostało 😁 zaczyna mnie tylko stresować, że nie zdążę do szpitala tam gdzie chce rodzic bo kawałek mam 😅

reklama
Do góry