reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja mam termin na 3 stycznia i też tak słyszę, ooo to na święta/ sylwester może być🤔 powiem szczerze , że moje starsze dzieci liczą , że na sylwester już będzie po wszystkim i będziemy w donu🤔 ja za bardzo dużo się nie nastawiam na taki obrót, bo dzieci raczej rodziłam w terminie,vtylko ostatni poród wywołany tydzień przed, ale czułam , że to nie był jeszcze ten czas. Syn nie był gotowy nawet tydzień przed terminem i raczej urodziłby się o czasie. No chyba , że dziewczyny na święta się przepracujemy i coś pójdzie szybciej choć na mnie i to nie działało. Teraz może wiek i kolejna ciąża wpłynie na to , ale się okaże 😁
Ja też mam nadzieję że urodzę w terminie. Bo raz że właśnie wolałabym styczeń a dwa że jednak po coś jest te 40 tygodni więc liczę że urodzę nie szybciej niż po skończonym 39 tygodniu

A tak swoją drogą to niby dla mnie nie ma to aż takiego znaczenia czy to będzie koniec grudnia czy początek stycznia a z drugiej strony przykro by mi było nie być z rodziną np w święta😔 jest ogromna radość i szczęście, że ma się już dziadziusia przy sobie, ale w domu też zostają dzieci i jednak może to być przykre. Teraz wiem , że jak będę w szpitalu to nie mogę przez telefon rozmawiać z najmłodszym synkiem , bo nawet teraz jak tak robię to on płacze. Kurcze a znam takie przypadki gdzie kobiety leżą bardzo długo w szpitalu z różnych przyczyn 😥 to dopiero jest tragedia. W sumie to już nie jest istotne chyba kiedy i o której godzinie. Ważne szybko i szczęśliwie 😊

A może któraś z Was ma termin porodu blisko swojej daty urodzenia 😉 to dopiero niespodzianka urodzić w swoje urodziny. Ja mam urodziny w Mikołajki😁 ale jednak miesiąc to jest za duży przeskok więc wolałabym nie.

Ja marzę sobie 1 lub 2 stycznia 😊

Jak wasze brzuszki? Mój mały ułożył się wysoko i ogromnie wypchał.mi brzuch.
W ogóle to przez ostatnie dwa dni mój mały brzuszek przeszedł ogromną zmianę, skóra napięta, kolor sinawy, urósł tak nagle.

W ogóle to przez ostatnie dwa dni mój mały brzuszek przeszedł ogromną zmianę, skóra napięta, kolor sinawy, urósł tak nagle.
A termin masz na kiedy?😊 Mi się wydaje, że mam spory brzuch i czuję napiętą skórę. Dzisiaj nawet myślałam o tym , że jaki duży będzie za dwa miesiące - to dopiero. Ja odczuwam brzuszek chociażby jak się muszę schylić po coś 😁

A termin masz na kiedy?😊 Mi się wydaje, że mam spory brzuch i czuję napiętą skórę. Dzisiaj nawet myślałam o tym , że jaki duży będzie za dwa miesiące - to dopiero. Ja odczuwam brzuszek chociażby jak się muszę schylić po coś 😁

Termin na 29 grudnia, a ostatnio zmieniło się na 3 stycznia.
Ja mam w przedpokoju pufkę, siadam do zmiany obuwia, a i tak czuję już, że mnie brzuch ogranicza.

Kupujecie już jakieś kosmetyki, pieluszki oto?
Ja mam kupionych kilka paczek chusteczek, pieluszek. Część ubranek już wypranych. Dziś była u mnie koleżanka i stwierdziła, że przesadzam. Ja jej na to, że CC o będzie jak zaniemogę, wyląduje w szpitalu lub urodze wcześniej, a ona, że jestem dewotką, że zawsze ktoś podjedzie i kupi itp.

Czy ja przesadzam?
Bardzo mnie wkurzyła, powiedziała, że ona była sama i tylko na sobie polegała. Powiedziałam jej, że to, że ona miała źle i sama po porodzie latała po pieluchy nie znaczy, że ja też tak mam zrobić i wolę mieć wszystko, by nikogo nie prosić i angażować.

Termin na 29 grudnia, a ostatnio zmieniło się na 3 stycznia.
Ja mam w przedpokoju pufkę, siadam do zmiany obuwia, a i tak czuję już, że mnie brzuch ogranicza.

Kupujecie już jakieś kosmetyki, pieluszki oto?
Ja mam kupionych kilka paczek chusteczek, pieluszek. Część ubranek już wypranych. Dziś była u mnie koleżanka i stwierdziła, że przesadzam. Ja jej na to, że CC o będzie jak zaniemogę, wyląduje w szpitalu lub urodze wcześniej, a ona, że jestem dewotką, że zawsze ktoś podjedzie i kupi itp.

Czy ja przesadzam?
Bardzo mnie wkurzyła, powiedziała, że ona była sama i tylko na sobie polegała. Powiedziałam jej, że to, że ona miała źle i sama po porodzie latała po pieluchy nie znaczy, że ja też tak mam zrobić i wolę mieć wszystko, by nikogo nie prosić i angażować.
ja tez wole byc przygotowana .. nie chce potem na wariata latac czy kogos prosic, mimo że partner bedzie w domku z nami.. to niech z nami spedza czas a nie bedzie sie stresowac czy kupil to co trzeba :)

reklama

Dokładnie to samo powiedziałam do męża 2 minuty temu 😂 że brzuch z dnia na dzień stał się duży, ciążowy a nie jak po kebabie z podwójnym mięskiem 😂

Do góry