reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Termin na 29 grudnia, a ostatnio zmieniło się na 3 stycznia.
Ja mam w przedpokoju pufkę, siadam do zmiany obuwia, a i tak czuję już, że mnie brzuch ogranicza.

Kupujecie już jakieś kosmetyki, pieluszki oto?
Ja mam kupionych kilka paczek chusteczek, pieluszek. Część ubranek już wypranych. Dziś była u mnie koleżanka i stwierdziła, że przesadzam. Ja jej na to, że CC o będzie jak zaniemogę, wyląduje w szpitalu lub urodze wcześniej, a ona, że jestem dewotką, że zawsze ktoś podjedzie i kupi itp.

Czy ja przesadzam?
Bardzo mnie wkurzyła, powiedziała, że ona była sama i tylko na sobie polegała. Powiedziałam jej, że to, że ona miała źle i sama po porodzie latała po pieluchy nie znaczy, że ja też tak mam zrobić i wolę mieć wszystko, by nikogo nie prosić i angażować.
Bez przesady, gdybyś robiła tak w 10 tygodniu to rozumiem ale my się zbliżamy do 30 🫣
A nawet jeśli byś w 10 robiła to i tak jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa :)

reklama
ja tez wole byc przygotowana .. nie chce potem na wariata latac czy kogos prosic, mimo że partner bedzie w domku z nami.. to niech z nami spedza czas a nie bedzie sie stresowac czy kupil to co trzeba :)
Tak, ja też tak uważam. Od jakiegoś czasu już kompletuje wszystko, tym bardziej że wszystko kosztuje i taki jednorazowy wydatek pewnie by naszarpnal budżet 🙂 chociaż trochę mnie złoszczą słowa starszych cioć że nie powinno się kupować wcześniej, najlepiej po narodzinach itd 🙄

Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie zwariowałam.
Mnie teraz już wycieczki po sklepach męczą. Gdybym miała wszystko naraz kupować i jeszcze bez promocji to kwota by mnie przeraziła, jeśli w ogóle byłoby tyle na koncie i najpewniej zemdlałabym.
Ostatnio w sklepie zasłabłam a byłam tam raptem pół godziny

Ja marzę sobie 1 lub 2 stycznia 😊

Jak wasze brzuszki? Mój mały ułożył się wysoko i ogromnie wypchał.mi brzuch.
W ogóle to przez ostatnie dwa dni mój mały brzuszek przeszedł ogromną zmianę, skóra napięta, kolor sinawy, urósł tak nagle.
Ja z usg termin mam na 4 stycznia, z OM na 9 Stycznia, a na wywołanie mam się stawić w szpitalu 26-27 grudnia. Więc sylwestra na pewno spędzę w szpitalu 😅

Mnie brzuch ostatnio "wydelo" strasznie. Młoda ulokonana na górze i napina mi skórę strasznie, aż boli 🫣

A może któraś z Was ma termin porodu blisko swojej daty urodzenia 😉 to dopiero niespodzianka urodzić w swoje urodziny. Ja mam urodziny w Mikołajki😁 ale jednak miesiąc to jest za duży przeskok więc wolałabym nie.
ja mam urodziny 29/12 a termin 9/01 😁. Córcia na razie to konkretna kluska. Jest 2 tc większa niż norma w moim tygodniu więc też czasami myślę o tym czy jeszcze w grudniu nas nie zaskoczy młoda 😅🩷

Tak, ja też tak uważam. Od jakiegoś czasu już kompletuje wszystko, tym bardziej że wszystko kosztuje i taki jednorazowy wydatek pewnie by naszarpnal budżet 🙂 chociaż trochę mnie złoszczą słowa starszych cioć że nie powinno się kupować wcześniej, najlepiej po narodzinach itd 🙄
Dokładnie! Łatwiej rozłożyć koszty wyprawki na np. 5 mc niż kupować wszystko na ostatnią chwilę. Ja już planuje na mc przed porodem tylko leżeć i pachnieć a nie biegać za pieluchami czy kombinezonem. Zwłaszcza że teraz można na spokojnie dorwać promocje i jakieś piękne perełki a nie potem brać wszystko jak leci bo czas się skończył 🙈

Ja mam jeszcze w miarę mały brzuch. Część ludzi jest zdziwionych jak mówię że jestem w 6 mc ciąży 🙈 ale z tego co widzę to jestem od was o miesiąc do tyłu 🤣 więc wszystko przede mną.
A co do swędzącej skóry i rozstępów to nałogowo smaruje brzuch kremami ( nie na rozstępy tylko nawilżającymi). Dwie poprzednie ciążę udało się bez rozstępów- zobaczymy czy i tym razem

reklama
Do góry