reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Termin na 29 grudnia, a ostatnio zmieniło się na 3 stycznia.
Ja mam w przedpokoju pufkę, siadam do zmiany obuwia, a i tak czuję już, że mnie brzuch ogranicza.

Kupujecie już jakieś kosmetyki, pieluszki oto?
Ja mam kupionych kilka paczek chusteczek, pieluszek. Część ubranek już wypranych. Dziś była u mnie koleżanka i stwierdziła, że przesadzam. Ja jej na to, że CC o będzie jak zaniemogę, wyląduje w szpitalu lub urodze wcześniej, a ona, że jestem dewotką, że zawsze ktoś podjedzie i kupi itp.

Czy ja przesadzam?
Bardzo mnie wkurzyła, powiedziała, że ona była sama i tylko na sobie polegała. Powiedziałam jej, że to, że ona miała źle i sama po porodzie latała po pieluchy nie znaczy, że ja też tak mam zrobić i wolę mieć wszystko, by nikogo nie prosić i angażować.
Bez przesady, gdybyś robiła tak w 10 tygodniu to rozumiem ale my się zbliżamy do 30 🫣
A nawet jeśli byś w 10 robiła to i tak jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa :)

reklama
ja tez wole byc przygotowana .. nie chce potem na wariata latac czy kogos prosic, mimo że partner bedzie w domku z nami.. to niech z nami spedza czas a nie bedzie sie stresowac czy kupil to co trzeba :)
Tak, ja też tak uważam. Od jakiegoś czasu już kompletuje wszystko, tym bardziej że wszystko kosztuje i taki jednorazowy wydatek pewnie by naszarpnal budżet 🙂 chociaż trochę mnie złoszczą słowa starszych cioć że nie powinno się kupować wcześniej, najlepiej po narodzinach itd 🙄

Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie zwariowałam.
Mnie teraz już wycieczki po sklepach męczą. Gdybym miała wszystko naraz kupować i jeszcze bez promocji to kwota by mnie przeraziła, jeśli w ogóle byłoby tyle na koncie i najpewniej zemdlałabym.
Ostatnio w sklepie zasłabłam a byłam tam raptem pół godziny

Ja marzę sobie 1 lub 2 stycznia 😊

Jak wasze brzuszki? Mój mały ułożył się wysoko i ogromnie wypchał.mi brzuch.
W ogóle to przez ostatnie dwa dni mój mały brzuszek przeszedł ogromną zmianę, skóra napięta, kolor sinawy, urósł tak nagle.
Ja z usg termin mam na 4 stycznia, z OM na 9 Stycznia, a na wywołanie mam się stawić w szpitalu 26-27 grudnia. Więc sylwestra na pewno spędzę w szpitalu 😅

Mnie brzuch ostatnio "wydelo" strasznie. Młoda ulokonana na górze i napina mi skórę strasznie, aż boli 🫣

A może któraś z Was ma termin porodu blisko swojej daty urodzenia 😉 to dopiero niespodzianka urodzić w swoje urodziny. Ja mam urodziny w Mikołajki😁 ale jednak miesiąc to jest za duży przeskok więc wolałabym nie.
ja mam urodziny 29/12 a termin 9/01 😁. Córcia na razie to konkretna kluska. Jest 2 tc większa niż norma w moim tygodniu więc też czasami myślę o tym czy jeszcze w grudniu nas nie zaskoczy młoda 😅🩷

Tak, ja też tak uważam. Od jakiegoś czasu już kompletuje wszystko, tym bardziej że wszystko kosztuje i taki jednorazowy wydatek pewnie by naszarpnal budżet 🙂 chociaż trochę mnie złoszczą słowa starszych cioć że nie powinno się kupować wcześniej, najlepiej po narodzinach itd 🙄
Dokładnie! Łatwiej rozłożyć koszty wyprawki na np. 5 mc niż kupować wszystko na ostatnią chwilę. Ja już planuje na mc przed porodem tylko leżeć i pachnieć a nie biegać za pieluchami czy kombinezonem. Zwłaszcza że teraz można na spokojnie dorwać promocje i jakieś piękne perełki a nie potem brać wszystko jak leci bo czas się skończył 🙈

Ja mam jeszcze w miarę mały brzuch. Część ludzi jest zdziwionych jak mówię że jestem w 6 mc ciąży 🙈 ale z tego co widzę to jestem od was o miesiąc do tyłu 🤣 więc wszystko przede mną.
A co do swędzącej skóry i rozstępów to nałogowo smaruje brzuch kremami ( nie na rozstępy tylko nawilżającymi). Dwie poprzednie ciążę udało się bez rozstępów- zobaczymy czy i tym razem

reklama
Do góry