reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Jutro chciałam testowac, będę 10 dpo. Odliczałam dni i nie mogłam się doczekać aleeee od rana mam poczucie, że nic nie zobaczę. I tak trochę słabszy nastrój, nie chce znowu widzieć bieli na teście. Chyba poczekam do daty miesiączki.
Ja jestem jakieś 5 dpo i już mnie korciło do testowania 🫣

reklama
Dziewczyny a ja mam taką rozkmine kiedy najwcześniej wyłapałyście ciążę ?
Wiele razy tu na forum gdzieś czytałam że im późniejsze zagnieżdżenie tym gorzej rokująca ciąża.
I zastanawiam się czy to bardzo źle jeśli testy nie wychodzą np 10 dpo a wyjdzie 14 dnia.
Cały czas bije się ze sobą czy robić jutro test czy nie 🫣
W poprzedniej ciąży test wyszedł mi późno i pierwsza beta jaką oznaczyłam miała już ponad 5 tysięcy. Wynikało to z kilku czynników m.in robiłam test w dniu potencjalnego okresu ale miałam wtedy diagnozowane policystyczne jajniki. Testy wychodziły ujemne (ale też to nie był czas żebym doszukiwała się cieni) i to że miesiączka nie przychodziła nie dziwiło mnie, bo każdy cykl mi się wydłużał. Nie kojarzę też żebym miała jakiekolwiek objawy oprócz bóli podbrzusza, które były identyczne jak na miesiączkę.

Wiele razy tu na forum gdzieś czytałam że im późniejsze zagnieżdżenie tym gorzej rokująca ciąża.
I zastanawiam się czy to bardzo źle jeśli testy nie wychodzą np 10 dpo a wyjdzie 14 dnia.
W poprzedniej ciąży test wyszedł mi późno i pierwsza beta jaką oznaczyłam miała już ponad 5 tysięcy. Wynikało to z kilku czynników m.in robiłam test w dniu potencjalnego okresu ale miałam wtedy diagnozowane policystyczne jajniki. Testy wychodziły ujemne (ale też to nie był czas żebym doszukiwała się cieni) i to że miesiączka nie przychodziła nie dziwiło mnie, bo każdy cykl mi się wydłużał. Nie kojarzę też żebym miała jakiekolwiek objawy oprócz bóli podbrzusza, które były identyczne jak na miesiączkę.
Ja myślę, że to wszystko zależy od tego kiedy byla owulacja, mi testy wychodziły po spodziewanej miesiączce, psyatni raz wyszło 3 dni przed okresem...

Moja córeczka skończyła 5 lat w grudniu, niestety ze względów zdrowotnych planowanie kolejnej ciąży musiałam odłożyć na rok czasu. A jak już zaczęliśmy działać to w drugim cyklu pozamaciczna i znowu mamy przerwę (w sumie na 5 miesięcy, bo najpierw czekanie na 1 okres po operacji ponad 6 tygodniu plus do tego trzy cykle pauzowania to wychodzi 5 miesięcy praktycznie). Jeśli by się udało w marcu-kwietniu to będzie 6 lat różnicy…

Ja z córką w ciąży w ogóle testu nie robiłam. Wiedziałam że jestem i poszłam jakoś w 5 tyg do gina na pewniaka. Gin krecił nosem ale się nie pomyliłam. Z synem test robiłam na 4 dni przed terminem bo mnie odrzucało od palaczy tak jak z córką, a że robiłam przy niebezpiecznych substancjach to chciałam wiedzieć. Ciążę straconą też 4 dni przed terminem okresu testem wykryłam. Jutro będę sikać, będzie 3 dni do terminu, ale że nie przeszkadzają mi palacze w otoczeniu to wiem że nic z tego.

Byłam w Rossmanie po testy facelle bo mi jeden został 😅🤣🤣 no oprócz tych pinków co mi fałszywą kreskę na początku stycznia dały 😅 jeszcze mam 8. Chce sprawdzić jak już wreszcie się uda czy na nich kreska będzie inaczej wyglądać. Bo na 7 miałam różowy cień a beta wyszła ujemna.

reklama
Byłam w Rossmanie po testy facelle bo mi jeden został 😅🤣🤣 no oprócz tych pinków co mi fałszywą kreskę na początku stycznia dały 😅 jeszcze mam 8. Chce sprawdzić jak już wreszcie się uda czy na nich kreska będzie inaczej wyglądać. Bo na 7 miałam różowy cień a beta wyszła ujemna.
Rety, mi nigdy pinki fałszywej kreski nie pokazały, nawet testowa mi nigdy nie wychodzi

Do góry