reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Te modele

Załączniki

• IMG_5155.jpeg
    IMG_5155.jpeg
    54,9 KB · Wyświetleń: 52
reklama
ja mam otulacz do fotelika i spiworek do wózka już kupiony a na dzidzkę kupiłam kombinezon z wełny merino firmy Engel. Jest cienki ale ultra ciepły i bez problemu może mieć go dziecko założone nawet w foteliku jest to bezpieczne 😁. Kocyk z wełny też będę mieć jest właśnie dziergany przez krewną ale to myślę na resztki zimy. Na te konkretnie zimne dni będziemy mieli śpiworek w wózku zamiast kocyka 😁.
Też myślę o tym kombinezonie, ale nawet używka to taka cena kosmos 🫣 więc postanowiłam że poszukam merino ale trochę tańszej 😅

Też myślę o tym kombinezonie, ale nawet używka to taka cena kosmos 🫣 więc postanowiłam że poszukam merino ale trochę tańszej 😅
ja właśnie trafiłam na vinted używany lawendowy kolor a że będę miała córeczkę to idealnie się złożyło. Przyszedł piękny bez zmechacenia tylko z lekka dziurka przy szwie ale babcia już zszyła malutkiej i wygląda jak nowy 😁

Ja odnoszę takie wrażenie że mi serce łomocze i ostatnio się przestraszyłam, ale przy tym też nie czułam się dobrze. Pisałam jakoś ostatnio na forum , że odnoszę przy tym wrażenie jak by mi tchu brakowało i najczęściej jest to wieczorem jak już leżę. Mam wizytę u lekarza w czwartek więc powiem o tym i nie tylko. Ogólnie czuję się w miarę, ale tak szczerze mówiąc o tych prywatnych sprawach to czasami mam wrażenie jakby narządy na dole miały eksplodować🙈 do tego się pojawił żylak i wydaje mi się że po całej nocy z rana mało moczu oddaję. Głupi temat i dyskretny , ale ja nie wiem czy to tak powinno być.
Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda

Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda
Ja na NFZ wizyta co 3 tygodnie od początku ciąży

Ja mam w zasadzie dwie wizyty w ciągu jednego miesiąca. Prywatnie chodzę i to ten lekarz prowadzi kartę ciąży itp a na NFZ chodzę bo zawsze to dodatkowy podgląd dzidziusia+ skierowania na badania 😊

Hmmm dalyscie mi do myślenia. Wcześniej miałam co dwa tyg przez wzgląd na l4 a potem już co 4 ale w międzyczasie były pierwsze prenatalne, połówkowe, nifty więc też tak jakby co dwa/ trzy tyg. W tym mc też tak było a w kolejnym dopiero za 1,5. No dobra, nie będę rozkminiac tylko jutro zapytam czy gdzieś mnie nie wciśnie 😉

reklama
Do góry