reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Te modele

Załączniki

• IMG_5155.jpeg
    IMG_5155.jpeg
    54,9 KB · Wyświetleń: 43
reklama
ja mam otulacz do fotelika i spiworek do wózka już kupiony a na dzidzkę kupiłam kombinezon z wełny merino firmy Engel. Jest cienki ale ultra ciepły i bez problemu może mieć go dziecko założone nawet w foteliku jest to bezpieczne 😁. Kocyk z wełny też będę mieć jest właśnie dziergany przez krewną ale to myślę na resztki zimy. Na te konkretnie zimne dni będziemy mieli śpiworek w wózku zamiast kocyka 😁.
Też myślę o tym kombinezonie, ale nawet używka to taka cena kosmos 🫣 więc postanowiłam że poszukam merino ale trochę tańszej 😅

Też myślę o tym kombinezonie, ale nawet używka to taka cena kosmos 🫣 więc postanowiłam że poszukam merino ale trochę tańszej 😅
ja właśnie trafiłam na vinted używany lawendowy kolor a że będę miała córeczkę to idealnie się złożyło. Przyszedł piękny bez zmechacenia tylko z lekka dziurka przy szwie ale babcia już zszyła malutkiej i wygląda jak nowy 😁

Ja odnoszę takie wrażenie że mi serce łomocze i ostatnio się przestraszyłam, ale przy tym też nie czułam się dobrze. Pisałam jakoś ostatnio na forum , że odnoszę przy tym wrażenie jak by mi tchu brakowało i najczęściej jest to wieczorem jak już leżę. Mam wizytę u lekarza w czwartek więc powiem o tym i nie tylko. Ogólnie czuję się w miarę, ale tak szczerze mówiąc o tych prywatnych sprawach to czasami mam wrażenie jakby narządy na dole miały eksplodować🙈 do tego się pojawił żylak i wydaje mi się że po całej nocy z rana mało moczu oddaję. Głupi temat i dyskretny , ale ja nie wiem czy to tak powinno być.
Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda

Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda
Ja na NFZ wizyta co 3 tygodnie od początku ciąży

Ja mam w zasadzie dwie wizyty w ciągu jednego miesiąca. Prywatnie chodzę i to ten lekarz prowadzi kartę ciąży itp a na NFZ chodzę bo zawsze to dodatkowy podgląd dzidziusia+ skierowania na badania 😊

Hmmm dalyscie mi do myślenia. Wcześniej miałam co dwa tyg przez wzgląd na l4 a potem już co 4 ale w międzyczasie były pierwsze prenatalne, połówkowe, nifty więc też tak jakby co dwa/ trzy tyg. W tym mc też tak było a w kolejnym dopiero za 1,5. No dobra, nie będę rozkminiac tylko jutro zapytam czy gdzieś mnie nie wciśnie 😉

reklama
Do góry