Bardzo się cieszęMam cudowną wiadomość dla mnie krwiak zniknął jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka 800 gramów chłopa 25+3
reklama
Nie chciałabym nikogo wprowadzić w błąd. Ja mam pakiet w PZU i mogę z dnia na dzień iść do ginekologa ale na samym początku sprawdzałam dostępność wizyt na NFZ i pierwsza możliwa wizyta do ginekologa z dobrymi opiniami była po 2 mc. Może jak już ktoś jest ciężarna pacjentka to ma częściej wizyty- tego nie wiem bo 3cia ciążę prowadzę prywatnieDzień doberek
Dziękuję dziewczyny, miałam poradę telefoniczną. Jeśli do dziś nic by się nie zmieniło, miałam dać znać, ale jest ciut lepiej. W nocy jak wstałam do WC to bolało i miałam problemy z otwarciem, ale rano już było w porządku. Doktor mówił, by nawilżać i czy korzystałam ostatnio dużo z komputera. No niestety korzystałam, szukam jeszcze rzeczy dla maluszka.
Wizyty miałam co dwa tygodnie, ale teraz dostałam dopiero za 4 tygodnie, ale gdyby mnie coś niepokoiło, to mam przyjść wcześniej.
Ten termin za dwa miesiące to.jakas porażka. Nie pozwoliłabym na to, jest ochrona ciężarnych i wizyta należy się szybciej.
Każdy gabinet musi mieć zapewnione miejsca dla ciężarnych.
Mnie w lipcu zrobili grafik już do końca roku.
Czy wy też jesteście ostatnio niezdarne?
Wszystko wypada mi z rąk lub się kalecze.
Właśnie założyłam drugi plaster na palec. Ciełam.i nie wiem jak to zrobiłam, ale prawie odciełam opuszka. Nóż poszedł do 1/3 kciuka. Bardzo boli. Za chwilę będę cała w plastrach.
Cześć dziewczyny, dopiero tu trafiłam bo szukam podpowiedzi z dietą cukrzycową. To moja pierwsza ciąża i dziś jest 22t+1. Miło widzieć inne mamy, które również mają termin na styczeń. U mnie sporo stresu było od początku bo to późna ciąża - mam 39 lat, dodatkowo już po 2 miesiącach pojawiły się problemy x ciśnieniem, ktore na szczęście od tamtej pory są unormowane. Na ten moment moja córeczka (Zoja) rozwija się bardzo ładnie tylko jest szczuplutka, jest w 14 centylu.
Witam ja a my a ma termin na 20 styczeń.Zapraszam wszytkie mamy z terminem na styczeń 2025
Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.Zapraszam wszytkie mamy z terminem na styczeń 2025
Ja mam tak zawsze latem, mam żylaki i latem czy po dłuższej wędrówce mam opuchnięte i bolące nogi. Niestety w ciąży ryzyko żylaków wzrasta, nawet dla ludzi którzy nigdy się z nimi nie zmagali. Także jak dla mnie brzmi to normalnie . A swędzenie jest przez suchą skórę, pij dużo wody minimum 2 litry i smaruj się. Na brzuch pomaga mi palmers a na nogi karnosil, najlepszy dla suchej skóry.Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
Palinka13
Moderator
tak jak Anetka powiedziala. Pij duzo wody, nawilzaj skore ja mialam taki okres ze mnie strasznie ciagnely nogi ze az spac nie moglam. Wszystkiego probowalam. Polewanie lodowata woda mi pomoglo i poki co „odpukac” problem zniknal ale po wysilku widoczne mam zyly duuuzo bardziejWitam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
Wydaje mi się że o wszystkich objawach warto powiedzieć gin. Wczoraj miałam wizytę i napomknąłam, że ostatnio boli mnie częściej brzuch i twardnieje. Myślałam że to normalne ale gin bardzo dokładnie mnie zbadała i zapisała aspargin a kolejna wizytę mam za 3 tyg i dodatkowo dała mi swojego maila- mam do niej nap. jakby się coś działo i wysłać wyniki badań jeżeli coś będzie mnie martwiło. Także myślałam, że to drobnostka a czuje się fajnie zaopiekowaniaWitam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku malutka waży prawie 800 gramów i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas Pozdrawiam
reklama
Bardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze . To nie dobrze z tą morfologią... Odżywiaj się dobrze i dbaj o siebie a który to tydzień przypomnij?Cześć dziewczyny Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku malutka waży prawie 800 gramów i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas Pozdrawiam