reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Mam cudowną wiadomość dla mnie ❤️ krwiak zniknął ❤️ jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył ❤️ dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka 😅 800 gramów chłopa ❤️ 25+3 🤪
Bardzo się cieszę 💕💕💕

reklama
Dzień doberek 🌞
Dziękuję dziewczyny, miałam poradę telefoniczną. Jeśli do dziś nic by się nie zmieniło, miałam dać znać, ale jest ciut lepiej. W nocy jak wstałam do WC to bolało i miałam problemy z otwarciem, ale rano już było w porządku. Doktor mówił, by nawilżać i czy korzystałam ostatnio dużo z komputera. 🫣 No niestety korzystałam, szukam jeszcze rzeczy dla maluszka.

Wizyty miałam co dwa tygodnie, ale teraz dostałam dopiero za 4 tygodnie, ale gdyby mnie coś niepokoiło, to mam przyjść wcześniej.

Ten termin za dwa miesiące to.jakas porażka. Nie pozwoliłabym na to, jest ochrona ciężarnych i wizyta należy się szybciej.
Każdy gabinet musi mieć zapewnione miejsca dla ciężarnych.
Mnie w lipcu zrobili grafik już do końca roku.

Czy wy też jesteście ostatnio niezdarne?
Wszystko wypada mi z rąk lub się kalecze.
Właśnie założyłam drugi plaster na palec. Ciełam.i nie wiem jak to zrobiłam, ale prawie odciełam opuszka. Nóż poszedł do 1/3 kciuka. 🤬😓 Bardzo boli. Za chwilę będę cała w plastrach.
Nie chciałabym nikogo wprowadzić w błąd. Ja mam pakiet w PZU i mogę z dnia na dzień iść do ginekologa ale na samym początku sprawdzałam dostępność wizyt na NFZ i pierwsza możliwa wizyta do ginekologa z dobrymi opiniami była po 2 mc. Może jak już ktoś jest ciężarna pacjentka to ma częściej wizyty- tego nie wiem bo 3cia ciążę prowadzę prywatnie

Cześć dziewczyny, dopiero tu trafiłam bo szukam podpowiedzi z dietą cukrzycową. To moja pierwsza ciąża i dziś jest 22t+1. Miło widzieć inne mamy, które również mają termin na styczeń. U mnie sporo stresu było od początku bo to późna ciąża - mam 39 lat, dodatkowo już po 2 miesiącach pojawiły się problemy x ciśnieniem, ktore na szczęście od tamtej pory są unormowane. Na ten moment moja córeczka (Zoja) rozwija się bardzo ładnie tylko jest szczuplutka, jest w 14 centylu.

Zapraszam wszytkie mamy z terminem na styczeń 2025
Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.

Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
Ja mam tak zawsze latem, mam żylaki i latem czy po dłuższej wędrówce mam opuchnięte i bolące nogi. Niestety w ciąży ryzyko żylaków wzrasta, nawet dla ludzi którzy nigdy się z nimi nie zmagali. Także jak dla mnie brzmi to normalnie :). A swędzenie jest przez suchą skórę, pij dużo wody minimum 2 litry i smaruj się. Na brzuch pomaga mi palmers a na nogi karnosil, najlepszy dla suchej skóry.

tak jak Anetka powiedziala. Pij duzo wody, nawilzaj skore :) ja mialam taki okres ze mnie strasznie ciagnely nogi ze az spac nie moglam. Wszystkiego probowalam. Polewanie lodowata woda mi pomoglo i poki co „odpukac” problem zniknal 😃 ale po wysilku widoczne mam zyly duuuzo bardziej 😃

Wydaje mi się że o wszystkich objawach warto powiedzieć gin. Wczoraj miałam wizytę i napomknąłam, że ostatnio boli mnie częściej brzuch i twardnieje. Myślałam że to normalne ale gin bardzo dokładnie mnie zbadała i zapisała aspargin a kolejna wizytę mam za 3 tyg i dodatkowo dała mi swojego maila- mam do niej nap. jakby się coś działo i wysłać wyniki badań jeżeli coś będzie mnie martwiło. Także myślałam, że to drobnostka a czuje się fajnie zaopiekowania

Cześć dziewczyny😊 Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku 🙂 malutka waży prawie 800 gramów ♥️ i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas🙂 Pozdrawiam 🤗

reklama
Cześć dziewczyny😊 Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku 🙂 malutka waży prawie 800 gramów ♥️ i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas🙂 Pozdrawiam 🤗
Bardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze ❤️. To nie dobrze z tą morfologią... Odżywiaj się dobrze i dbaj o siebie ❤️ a który to tydzień przypomnij?

Do góry